Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

SIF3 vrea schimbarea formei de administrare la Transilvania Leasing şi Credit IFN

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Modificarea presupune încetarea mandatului actualului Consiliul de Administraţie, condus de Iulian Stan

SIF Transilvania (SIF3) a solicitat convocarea adunării acţionarilor Transilvania Leasing şi Credit IFN Braşov (TSLA) în vederea supunerii la vot a mai multor puncte între care modificarea formei de administrare a societăţii şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Consiliului de Audit, se arată într-un raport al emitentului remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, va fi supusă la vot schimbarea formei de administrare a Transilvania Leasing şi Credit IFN din sistem unitar în sistem dualist şi modificarea Actului Constitutiv, ceea ce implică încetarea mandatului Consiliului de Administraţie şi directorilor societăţii, reiese din raportul emitentului.

În prezent, Consiliul de Administraţie al Transilvania Leasing şi Credit IFN este format din preşedintele Iulian Stan şi membrii Elena Eliza Cristian şi Alina Simona Antohe, cu mandate de patru ani începând din decembrie 2019, în timp ce Sorin Donca este director general iar Anca Nicoleta Mustaţă este director economic.

Atât în cazul Consiliului de Supraveghere cât şi al celui de Audit, mandatul membrilor ce va fi supus votului este de doi ani.

Acum, cererea societăţii din Braşov se află în analiza conducerii Transilvania Leasing şi Credit IFN, urmând a fi efectuate demersurile pentru convocarea adunărilor generale (AGA şi AGEA), în conformitate cu prevederile legale, se arată în raport.

Demersul SIF Transilvania, care nu este singular, vine în condiţiile în care, din primăvară, societatea cu sediul în Braşov are un nou directorat condus de Marius Moldovan, după peste 20 de ani în care Mihai Fercală a fost în fruntea directoratului societăţii.

Săptămâna trecută, SIF3 a cerut convocarea acţionarilor a două societăţi pe care le are în portofoliu, respectiv Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Turism Felix (TUFE), pentru modificarea Actelor Constitutive ale societăţilor şi alegerea membrilor Consiliilor de Administraţie pentru un mandat de doi ani.

În ambele cazuri, Consiliile sunt conduse de Mihai Fercală.

SIF Transilvania are 68,5% din Transilvania Leasing şi Credit IFN, în timp ce SIF Muntenia are 24,72% din societatea ce activează în domenul leasing-ului financiar.

Pentru primul trimestru al acestui an, Transilvania Leasing şi Credit IFN a obţinut un profit net de 0,868 milioane lei, cu 63% peste cele 0,534 milioane lei, în primele şase luni ale lui 2019.

Acţiunile TSLA sunt listate pe Piaţa AeRO administrată de Bursa de Valori Bucureşti, iar la ultimul preţ din piaţă, de 0,0265 lei, emitentul are o capitalizare de 13,66 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie