Sindicatul auto UAW extinde grevele de la General Motors şi Ford Motor

A.F.
Companii / 30 septembrie

Sindicatul auto UAW extinde grevele de la General Motors şi Ford Motor

United Auto Workers (UAW) extinde grevele la încă o fabrică, atît la General Motors cât şi la Ford Motor, dar nu şi la Stellantis, compania mamă a Chrysler, care a făcut concesii de ultim moment, a declarat ieri preşedintele sindicatului, Shawn Fain, transmite Reuters.

Prima grevă simultană împotriva celor trei mari producători auto din Detroit intră în a treia săptămână, extinzându-se la uzina de asamblare Ford din Chicago şi la fabrica de asamblare a GM din Lansing, Michigan, acoperind aproximativ 7.000 de muncitori, a spus Fain într-un anunţ.

Acest lucru duce numărul lucrătorilor care pichetează la 25.000, sau aproximativ 17% din cei 146.000 de membri ai sindicatului de la cei trei producători de automobile.

Greva nu va include niciun membru suplimentar la Stellantis.

"În ciuda dorinţei noastre de a negocia, Ford şi GM au refuzat să facă progrese semnificative", a spus Fain vineri dimineaţă.

El a remarcat că, înainte de anunţul său, UAW a observat "o rafală" de interes din partea companiilor, vineri dimineaţă.

Ford şi Stellantis nu au comentat imediat, în timp ce GM a spus într-un e-mail adresat angajaţilor că "nu a primit încă o contraofertă cuprinzătoare din partea conducerii UAW la cea mai recentă propunere făcută pe 21 septembrie. Convocarea mai multor greve este doar pentru titluri, nu progres real".

UAW plănuia să anunţe o nouă grevă la Stellantis, au spus surse informate cu privire la acest subiect, dar Fain a spus că, cu câteva momente înainte de a se adreseze membrilor săi, la ora 10 a.m., Stellantis a sunat şi a făcut modificări semnificative în propunerea sa de contract.

Uzinele Ford şi GM au intrat în grevă vineri la prânz.

Joi, sindicatul a făcut o contra-propunere Stellantis. Fain a citat progresele înregistrate de Stellantis în ceea ce priveşte plăţile alocaţiilor pentru costul vieţii, pentru a compensa inflaţia, precum şi dreptul de grevă pentru angajamentele legate de produse şi închiderea fabricilor.

Discuţiile dintre UAW şi negociatorii producătorilor auto au fost descrise ca fiind "foarte active" de o persoană informată cu privire la situaţie, iar vineri Fain a spus că discuţiile continuă la toate cele trei companii.

"Pentru a fi clar, negocierile nu s-au întrerupt. Sunt încă foarte optimist că putem ajunge la o înţelegere", a spus el.

"Ne-am săturat de lăcomia corporativă şi ne-am săturat de excesul corporativ. Ne-am săturat să ne spargem trupurile pentru companii care iau din ce în ce mai mult şi dau din ce în ce mai puţin", a adăugat el.

UAW este de aşteptat să continue opririle de lucru în curs de desfăşurare până la ratificarea unui nou contract, a spus o sursă familiarizată cu situaţia, vorbind sub condiţia anonimatului.

"Ceea ce şi-a dorit Shawn Fain este după faptă şi răsplată: dacă eşti bun cu noi la negocieri, nu ne vom încurca cu tine. Dacă eşti rău cu noi, vom escalada greva. Aşa că cred are efectul dorit", a spus Arthur Wheaton, director pentru studii de muncă la Şcoala de Relaţii Industriale şi de Muncă din Cornell.

Negocierile se referă la încheierea unui nou contract de muncă pentru următorii patru ani, cu salarii, drepturi şi condiţii de muncă mai bune pentru angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. "Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA şi şeful gigantului JPMorgan,

  îi trezeşte la realitate şi pe cei mai optimişti: Este o greşeala colosală să mai  

  visaţi la un boom economic. Ameninţările la adresa economiei sunt peste tot, 

  iar guvernele lumii nu văd asta şi cheltuie bani iresponsabil", 

  pe inarmare si razboi,in loc sa sprijine economia reala !!! 

  Datoria USA a ajuns la 33 000 miliarde $.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb