Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Societe Generale vrea un rol cheie în consolidarea bancară din Europa

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Societe Generale vrea un rol cheie în consolidarea bancară din Europa

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din Româ-nia, intenţionează să fie un actor important în procesul de consolidare a sectorului bancar din Europa, însă estimează că în prezent condiţiile nu sunt adecvate, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi, transmite Reuters.

Bini Smaghi a subliniat că Europa are nevoie de fuziuni transfrontaliere în sectorul bancar pentru a se dota cu bănci capabile să rivalizeze cu marile bănci americane. "Societe Generale vrea să fie un protagonist în acest proces, care va avea loc", a spus Bini Smaghi la o întâlnire cu jurnaliştii care a avut loc miercuri seara la Milano, conform Agerpres. Bini Smaghi a adăugat însă că deocamdată nu există condiţiile pentru ca astfel de fuziuni să se materializeze din cauza unor obstacole de natură politică, economică şi de reglementare.

Societe Generale, a treia mare bancă franceză după capitalizarea bursieră, a fost recent obiectul unor speculaţii referitoare la o fuziune cu banca italiană UniCredit. Lorenzo Bini Smaghi nu a dorit să facă niciun fel de comentarii cu privire la o anumită bancă.

Lorenzo Bini Smaghi a apreciat că pieţele bancare din Italia şi Germania sunt mult prea fragmentate şi au nevoie de consolidare.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS