Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Solidaritate globală în vreme de pandemia

Media-Advertising /

Solidaritate globală în vreme de pandemia

Criza cauzată de pandemia de coronavirus a creat un val de solidaritate la nivel global. Ţările şi companiile au decis să lase în spate, cel puţin pentru moment, interesele competitive şi s-au mobilizat în lupta pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu noul Covid - 19.

Într-o căutare acerbă de echipamente medicale necesare, China a devenit principalul furnizor contractual din întraga lume, odată ce a reuşit să ţină sub control şi să depăşască criza din propria ţară.

Potrivit autorităţilor chineze, de la 1 martie, China a exportat în peste 50 de ţări 3,86 miliarde de măşti, 37,5 milioane de combinezoane de protecţie, 16.000 de ventilatoare medicale şi 2,84 de milioane de kituri de detectare a COVID-19.

De altfel, ţări precum Italia, Autsria, Franţa, Cehia, Germania, Letonia, Estonia au venit în ajutorul Chinei la începutul anului când aceasta a fost lovită de focarul de coronavirus.

Şi ţara noastră a beneficiat de sprijin în lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi în penuria de echipamente medicale de o necesitate imediată.

Segmentul de business nu a rămas nepăsător şi a întins o mână de ajutor celor din linia întâi. Multe companii, dar şi personalităţi şi-au unit forţele şi s-au mobilizat pentru a combate pandemia.

Conform paginii de Facebook a ambasadei Chinei în România, una dintre cele mai recente donaţii a venit din partea companiei Huawei, care a oferit 90.000 măşti de protecţie, 500 de combinezoane de protecţie şi substanţe de dezinfectare care vor fi distribuite pompierilor salvatori şi personalului medical din ţară, în perioada următoare.

Gigantul chinez a intervenit şi la începutul luni în lupta împotriva coronavirusului, când a donat peste 20.000 de măşti medicale, 100 de recipienţi cu dezinfectant şi 2.000 de seturi de tacâmuri de unică folosinţă (tacâmuri, veselă, vase de material plastic) către Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

Ajutorul în această luptă continua să vină şi orice demers şi iniţiativă umanitară din această perioadă salvează vieţi.

©

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS