Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Soluţionarea contestaţiilor, o problemă pentru Fondurile Europene

G.M.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Ministerul Fondurilor Europene doreşte un parteneriat cu Ministerul Justiţiei privind impulsionarea instanţelor de judecată pentru soluţionarea cu celeritate a contestaţiilor depuse pe achiziţiile publice.

Ministrul Marcel Boloş a declarat: "Problema este că instanţele specializate în soluţionarea acestor dosare nu prea funcţionează sau judecă şi alte cauze mai puţin importante. Întârzierea soluţionării acestor cauze produc impact financiar major, pentru că există riscul pierderii fondurilor alocate de Uniunea Europeană".

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că a discutat această problemă cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi că soluţionarea acestei probleme ar urma să fie făcută după alegerea noului preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În acest moment, conform datelor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sunt anual 3180 de contestări ale procedurilor de achiziţii publice, contestări care ajung în instanţă, pe rolul celor 14 curţi de apel din ţara noastră.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că pe rolul instanţelor se află contestarea unor achiziţii publice pentru proiecte de infrastructură în valoare de sute de milioane de euro. Întârzierea demarării lucrărilor ar duce la dezangajarea, de către Comisia Europeană, a fondurilor alocate iniţial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS