ICT

SORIN CÎMPEANU:''Datele arată că sunt 155.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi, din care peste 140.000 au făcut şi rapelul''

G.U.
Miscellanea / 05 mai

''Datele arată că sunt 155.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi, din care peste 140.000 au făcut şi rapelul''

Ritmul de vaccinare în rândul profesorilor a scăzut foarte mult, ajungând de la câteva mii pe zi la 200 - 300, a declarat la Digi24 ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat totuşi că datele actuale sunt unele bune şi arată că sunt 155.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi, din care peste 140.000 au făcut şi rapelul.

"Este un procent important, dar evoluţia din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învăţământ, trebuie să recunoaştem, ritmul de vaccinare al personalului din învăţământ a scăzut foarte mult", a declarat Cîmpeanu la Digi24.

În perioada dedicată vaccinării personalului din învăţământ erau "mai multe mii" de persoane vaccinate zilnic, însă în ultimele zile "avem un proces foarte lent, de 200 - 300 două de angajaţi zilnic", a mai spus acesta.

Elevii se întorc la şcoală în 5 mai, după vacanţa de Paşte

Grădiniţele şi şcolile se redeschid pe 5 mai, după vacanţa de Paşte. Miercuri încep cursurile copiii de grădiniţă şi elevii care nu susţin examene naţionale. Elevii din anii terminali se vor întoarce la şcoală în 10 mai. În funcţie de incidenţa cazurilor de COVID din fiecare localitate, şcolile vor funcţiona după două scenarii, relatează Digi24.

Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezenţă fizică toţi elevii. În localităţile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă.

În scenariul în care toţi copiii merg la şcoală sunt 1.800 de localităţi, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie, notează sursa citată.

"Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie - şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie - vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro