SORIN GRINDEANU:"Ţara noastră se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice"

V.G.
Politică / 26 septembrie

"Ţara noastră se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, fost preşedinte al ANCOM, afirmă, astăzi, că este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, notează News.ro.

Evenimentul a debutat astăzi. "România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice", a mai transmis Grindeanu.

"Este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplineşte un vis: am reuşit ca şef al ANCOM să obţin organizarea acestei reuniuni în România, iar astăzi a devenit realitate! Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susţine un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului", a transmis, astăzi, Grindeanu

Acesta a salutat adoptarea Declaraţiei de la Bucureşti "Construirea unui viitor digital mai bun pentru toţi" în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanţi la nivel înalt.

"Cert este că decizia Consiliului ITU din iunie 2019- de a accepta oferta României pentru organizarea şi găzduirea acestei reuniuni- confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de ţara noastră în acest domeniu. Mulţumită politicilor publice coerente conduse de MCID şi ANCOM, România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice", a mai transmis ministrul Transporturilor.

"Beneficiem de servicii calitative şi accesibile. Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT. România ocupă locuri fruntaşe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale: 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puţin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conştienţi că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue", a adăugat fostul şef de la ANCOM.

Acesta a precizat că România ar en vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivităţii, a securităţii cibernetice şi a competenţelor digitale.

"În acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuţie financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Să nu uităm: modul în care trăim şi folosim acest avans tehnologic dictează dezvoltarea economiilor şi a societăţilor noastre", a adăugat Grindeanu.

ITU are loc în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro