Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

SRI LANKA:Grupările budiste extremiste sunt responsabile de atacurile asupra musulmanilor

L.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Autorităţile din Sri Lanka au informat astăzi, că mai multe grupări budiste extremiste sunt cel mai probabil responsabile de atacurile asupra musulmanilor care au avut loc în această săptămână, acestea fiind aparent răzbunări faţă de atentatele de Paşte asupra mai multor biserici şi hoteluri de lux, relatează Reuters.

Atacurile de pe 21 aprilie, revendicate de ISIS, au vizat biserici şi hoteluri şi s-au soldat cu moartea a peste 250 de persoane.

Începând de duminică, au avut loc mai multe atacuri anti-musulmane în nord-vestul ţării, mai multe moschei fiind vandalizate, cărţi sfinte arse şi mai multe magazine fiind atacate cu cocktailuri Molotov, mai informează Reuters.

Autorităţile au arestat 78 de persoane în legătură cu aceste atacuri, printre care şi trei despre care se crede că sunt extremiştii budişti, Sinhala.

"Acestea sunt atacuri organizate asupra magazinelor şi afacerilor musulmane", a declarat Navin Dissanayake, ministrul Industriilor, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

După ce a fost întrebat cine a organizat atacurile, Dissanayake a afirmat: "Cred că aceste organizaţii conduse de Amith Weerasinghee, Dan Priyasad şi Namal Kumara", făcând referire la cei trei extremişti budişti arestaţi marţi. Presa locală a informat astăzi, că Priyasad a fost eliberat condiţionat iar Weerasinghe va rămâne arestat până pe 28 mai. Situaţia lui Kumara nu este clară.

Musulmanii reprezintă în jur de 10% din populaţia predominant budistă de 22 de milioane de locuitori din Sri Lanka.

De asemenea, astăzi, armata a informat că investighează un videoclip postat pe reţelele sociale în care poate fi văzut un bărbat care poartă o uniformă a armatei care pleacă cu câteva secunde înainte ca mai multe persoane să atace o clădire a unor musulmani.

În videoclip, bărbatul stă în faţa clădirii iar apoi pleacă. Câteva secunde mai târziu, peste 20 de persoane, printre care şi tineri care poartă căşti de motociclişti, încep să arunce cu pietre în clădire, mai relatează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie