Revista BURSA Construcţiilor

Stelian Ion a vorbit cu experţii Comisiei Europene despre desfiinţarea Secţiei speciale

S.B.
Miscellanea / 23 martie

Stelian Ion a vorbit cu experţii Comisiei Europene despre desfiinţarea Secţiei speciale

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a vorbit cu experţii Comisiei Europene despre desfiinţarea Secţiei speciale, procesul de modificare a legilor justiţiei şi noua Strategie Naţională Anticorupţie. Experţii europeni au aprciat că "există premisele ca monitorizarea MCV să se finalizeze", informează news.ro.

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, într-un conunicat de presă, că ministru Stelian Ion a discutat cu experţii Comisiei Europene, în cadrul Mecanismului European privind Statul de Drept. Subiectele de interes pentru Comisia Europeană au fost: stadiul proiectului de lege pentru desfiinţarea SIIJ, procesul de modificare a legilor justiţiei, noua Strategie Naţională Anticorupţie şi activitatea ANABI.

"Apreciem cooperarea cu instituţiile din România în contextul noului Mecanism privind Statul de Drept şi contăm pe sprijinul dumneavoastră în consolidarea acestuia, la nivelul Uniunii Europene. În funcţie de progresele înregistrate în perioada următoare, există premisele ca România să fie evaluată doar în cadrul Mecanismului privind Statul de Drept, iar monitorizarea în context MCV să se finalizeze", au declarat reprezentanţii Comisiei Europene, citaţi în comunicat.

Potrivit documentului, ministrul Justiţiei a dat detalii despre stadiul dezbaterilor parlamentare privind proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. De asemenea, a precizat că proiectele celor trei legi ale justiţiei urmează să fie definitivate şi transmise Comisiei de la Veneţia, pentru aviz. Acestea vor fi adoptate de către Guvern până la finalul lunii aprilie, aşa cum este prevăzut în Memorandumul cu tema "Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) - legislaţia în domeniul justiţiei".

"Pentru noi, este foarte important procesul de consultare privind legile justiţiei. Am primit propuneri din partea magistraţilor, care vor fi incluse în proiectele actelor normative. De asemenea, vom solicita şi avizul Comisiei de la Veneţia şi al GRECO. În acelaşi timp, ne aşteptăm şi la o dezbatere amplă în Parlament, iar avizele forurilor europene vor avea rolul de a valida întregul concept al celor trei legi", a declarat ministrul Justiţiei.

Ministerul Justiţiei a precizat că noua Strategie Anticorupţie va fi adoptată în toamna acestui an.

În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei şi ANABI au iniţiat consultări inter-instituţionale pentru definitivarea proiectului de strategie integrată pentru recuperarea produsului infracţiunii. Strategia va include un plan de acţiuni 2021 -2025 cu măsuri legislative şi administrative de consolidare a ANABI, dar şi de creştere a eficienţei în ansamblu a sistemului instituţional - poliţie, parchet, instanţe, ANABI si ANAF, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro