ICT

STS, DESPRE RAPORTAREA DECESELOR DE CORONAVIRUS:"Fiecare deces înregistrat în aplicaţie primeşte un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate"

S.B.
Miscellanea / 17 aprilie

"Fiecare deces înregistrat în aplicaţie primeşte un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate"

Reprezentanţii STS au transmis, sâmbătă, că aplicaţia Corona Forms a fost dezvoltată la cererea autorităţilor, iar aplicaţia centralizează,"cu acurateţe maximă", date referitoare la teste, personae confirmate şi decese. În aplicaţie, fiacre deces primeşte un cod unic, care nu poate fi modificat odată introdus, informează news.ro.

În plus, STS precizează că datele prezentate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică sunt cele extrase din Corona Forms

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a dezvoltat şi a pus la dispoziţia autorităţilor medicale cele două aplicaţii informatice, Corona Forms şi Alerte MS, la cererea şi pe baza cerinţelor operaţionale formulate de acestea. Corona Forms este aplicaţia care centralizează cu acurateţe maximă evidenţa testelor, a persoanele confirmate cu infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi a deceselor survenite în urma COVID-19. Fiecare deces înregistrat în aplicaţie primeşte un ID unic, iar ulterior datele NU MAI POT FI MODIFICATE. Datele oficiale prezentate de autorităţi, public, prin informările zilnice din bilanţ, sunt cele extrase din Corona Forms", a transmis, sâmbătă, STS.

Instituţia precizează că datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare şi direcţiile de sănătate publică şi sunt disponibile autorităţilor medicale.

"În ceea ce priveşte înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obţinute de la unităţile spitaliceşti, direcţiile de sănătate publică analizează şi validează fiecare pacient în Corona Forms, ţinând cont şi de detaliile medicale ale acestora", a mai transmis STS.

În plus, STS face precizări despre aplicaţia Alerte MS.

"Alerte MS este aplicaţia care generează statistici în conformitate cu cerinţele stabilite de MS. În această platformă, datele numerice sunt introduse de spitale şi laboratoare.

STS nu introduce, nu gestionează şi nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicaţiilor - Ministerul Sănătăţii (MS). Accesul instituţiilor publice în aplicaţia Corona Forms se realizează potrivit Ordinului MS nr. 1.829/2020 pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare. Utilizatorii pot accesa datele din cadrul platformei pe bază de roluri şi drepturi de acces acordate de către beneficiarul sistemului informatic - MS", a mai transmis STS.

Instituţia precizează că pune la dispoziţia autorităţilor medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerinţele operaţionale stabilite de acestea.

Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că există diferenţe fundamentale între decesele raportate de COVID şi cele reale.

La rândul său, fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tăraru a declarat, sâmbătă, că platforma Corona Forms lasată anul trecut cuprinde datele introduse de toţi specialiştii din domeniul sanitar, iar raportarea deceselor se face cu CNP-ul fiecărei persoane, boala de care a suferit şi comorbidităţile.

DSP-urile fac evaluările finale şi raportează cauzele deceselor, după realizarea tuturor etapelor din anchetele epidemiologice. Tătaru consideră că a lua în calcul doar datele statistice, numărul de decese raportate într-un judeţ, "este cea mai mare greşeală".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate au intrat hacherii chinezi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro