Crypto

STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH:Un an de pandemie: românii economisesc mai mult şi au devenit mai preocupaţi de sănătatea lor financiară

Comunicate de presă / 18 februarie

Un an de pandemie: românii economisesc mai mult şi au devenit mai preocupaţi de sănătatea lor financiară

Raiffeisen Bank prezintă studiul "Provocările financiare ale românilor", realizat ca parte a programului de educaţie financiară Money Bistro, pentru al doilea an consecutiv. În această perioadă, marcată de probleme sanitare, dar şi economice, românii economisesc mai mult şi sunt preocupaţi de pierderea locului de muncă, relevă studiul realizat în perioada decembrie 2020 ianuarie 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

La un an de la primul studiu realizat pe tema provocărilor financiare ale românilor, numărul persoanelor care reuşesc să economisească de la o lună la alta a crescut de la 16% la 24%, în timp ce procentul din populaţie care reuşeşte să acopere strictul necesar traiului se menţine relativ similar (aproape jumătate din populaţie). Pe de altă parte, un număr semnificativ dintre români pare să îşi fi îmbunătăţit situaţia financiară, procentul din populaţie care nu face faţă cheltuielilor zilnice scăzând de la 35% la 24%. Această evoluţie se datorează în mare parte scăderii cheltuielilor zilnice în perioada carantinei, dar şi a celor cu călătoriile.

Numărul persoanelor care se tem de pierderea locului de muncă s-a dublat, de la 11% cât era la începutul anului 2020, la 28% în 2021 şi este menţionată în topul situaţiilor care pun în dificultate bugetul personal, alături de cheltuielile neprevăzute. Incertitudinea economică provocată de pandemie a făcut ca jumătate dintre români să aibă o abordare mai precaută faţă de cheltuielile care nu erau necesare, 1 din 3 români a ales să îşi planifice bugetul lunar, iar 1 din 5 români a economisit mai mult. 9% dintre respondenti au declarat ca au hotarat să se înscrie la cursuri de educaţie financiară.

În acest contex social şi economic, deloc simplu şi previzibil, platforma online de educaţie financiară Money Bistro, proiect al Raiffeisen Bank, revine într-un format nou, menit să ofere soluţii pentru principalele nevoi financiare şi să-i sprijine pe români să-şi îmbunătăţească sănătatea financiară. Intrând pe website-ul www.moneybistro.ro, cititorii vor descoperi conţinut relevant pentru propriile obiective financiare, fie că e vorba despre primii paşi în a-şi planifica bugetul, idei despre cum să economisească sau posibilităţi de a investi. Pe lângă articole informative şi infografii, site-ul include şi cel mai recent sezon al serialului Money Bistro, o serie de 7 episoade, care urmăreşte dilemele financiare ale unei familii. Până în prezent, cel de-al doilea sezon al serialului Money Bistro a avut peste 7 milioane de vizionări în online, dintre care 1.4 milioane de persoane au urmărit în întregime episoadele acestuia. În plus, de la lansarea programului, aproape 130.000 de vizitatori au descoperit articolele şi pastilele financiare pe www.moneybistro.ro.

"Programul de educaţie financiară Money Bistro a fost lansat în 2019 şi urmăreşte să răspundă întrebărilor şi problemelor românilor legate de starea lor financiară şi gestionarea bugetului lună de lună, pornind de la nevoile fiecaruia. Am început prin a explica într-un limbaj simplu şi prietenos principalele definiţii şi concepte financiare, iar ulterior le-am pus în practică într-un serial video care urmăreşte viaţa unei familii din Romania şi provocările ei financiare. În acest an, vom continua să oferim românilor un spaţiu unde să aibă informaţii de încredere, utile şi uşor de înţeles despre cum să-şi gestioneze sau să-şi crească veniturile şi să ia decizii financiare corecte", a spus Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice la Raiffeisen Bank.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce economisesc mai mult?

    De unde asemenea articole grosolane? 

    Sa vedem rapoartele cu soldurile curente la conturile populatiei, rapoartele al pensionari, inflatia in cosul de consum de a furat din puterea de economisire, salariile de au fost taiate sau stagnate, oamenii ce au pierdut locuri de munca chiar daca guvernul nu ii delcara. 

    Au crescut economiile si simultan bancile au aruncat toti banii in piata = nu sunt bani reali in contur sunt credite masive in piata = urmatoarea plesnitura de bula 

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro