Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi

I.L.
Internaţional /

SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi

Statele Unite acuză Iranul că ar fi ucis o mie de protestatari în reprimarea conflictului din luna noiembrie, un bilanţ cu mult mai mare decât în protestele de până acum, relatează News.ro.

Brian Hook, emisarul american pentru Iran a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Washington, că regimul de la Teheran a omorât foarte mulţi oameni, "noi ştim cu certitudine că au fost sute şi sute", numărul real fiind o informaţie la care nu se poate ajunge.

Emisarul a cerut Iranului să elibereze în regim de urgenţă deţinuţii politici, subliniind: "Mii de iranieni au fost răniţi, iar cel puţin 7.000 de manifestanţi au fost plasaţi în detenţie", potrivit sursei menţionate.

Protestele au a izbucnit în 15 noiembrie, după anunţarea scumpirii benzinei, în plină criză economică, agravată de sancţiunile americane. Autorităţile, care au blocat Internetul în timpul manifestaţiilor, au anunţat că au impus rapid ordinea.

Până în prezent, Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului a evocat o reprimare sângeroasă, dar un bilanţ mai mic decât cel anunţat joi de Statele Unite.

O mişcare iraniană de opoziţie, apropiată conservatorilor americani a difuzat miercuri un bilanţ de 1.029 de morţi..

Teheranul, care cataloghează drept "minciuni absolute" aceste date furnizate de "grupări ostile", a confirmat până în prezent doar cinci morţi, patru membri ai forţelor de ordine ucişi şi un civil.

Însă, părând să recunoască un bilanţ mai mare, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei a încercat să pledeze în favoarea unei liniştiri, autorizând compensaţii financiare în cazul anumitor victime.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a cerut iranienilor să împărtăşească cu Guvernul american videouri, fotografii sau mărturii despre reprimare. Potrivit Hook, Departamentul de Stat a primit 32.000 de mesaje. Înregistrări video au permis reconstituirea reprimării unei manifestaţii, la 16 noiembrie, în oraşul Mahshahr, în sud-vestul Iranului.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Administratia de la Washington a mintit si atunci cand SUA a bombardat si mai apoi a invadat Irakul.Mereu folosesc aceleasi tertipuri.Acum exagereaza in legatura cu Iranul ca sa le fure petrolul .Datorita petrolului au facut dezastru in Orientul Mijlociu.Pentru a le merge lor bine calca peste cadavre si arata cu degetul spre altii.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. americani au mintit cu daramarea turnurilor in 2001, daca era posibil ca 20 de axiati sau cati or fi fosta sa fure 4-5 avioane si sa nu fie depistati cateva ore si astfel sa nu si poata proteja proprii cetateni, ce fel de protectie poate oferi romanilor la mii de km distanta contra asa zisei amenitari ruse, rusi au catreva milioane de soldati si technologie militara avansata nu 12-16 avioane ruginite si obosite moral cumparate pe o caruta de bani sau scutul ati ciori de miliarde de dolari. dar sunt multi idioti usor de prostit in colonia ramana

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS