SUA: Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles

F.D.
Internaţional / 19 iunie

SUA: Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles

Districtul şcolar din Los Angeles a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în şcolile publice din oraş. Această decizie a fost anunţată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, doreşte să interzică utilizarea acestor dispozitive în şcoli pentru a limita impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor, relatează AFP.

În Los Angeles, unde se află al doilea cel mai mare district şcolar din ţară, administraţia va trebui să elaboreze un plan pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile şi a reţelelor de socializare pe tot parcursul zilei. "Şcolile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sunt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sunt mai bune", a explicat Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului, care a propus interdicţia. "Aşa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul", a adăugat el.

Rezoluţia sa a citat cercetări care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu o creştere a stresului, anxietăţii, depresiei, problemelor de somn, sentimentelor de agresivitate şi gândurilor suicidare la adolescenţi. Studiile au arătat, de asemenea, o îmbunătăţire a rezultatelor şcolare în cazul celor care nu folosesc un smartphone.

Leagăn al reţelelor de socializare, Statele Unite sunt din ce în ce mai preocupate de impactul acestora asupra vieţii tinerilor americani. Luni, medicul-şef al ţării, Vivek Murthy, a semnat un articol în New York Times în care solicită mesaje de prevenire, precum cele de pe pachetele de ţigări. El cere ca platformele să publice avertismente clare "pentru a atenţiona oamenii asupra pericolelor semnificative pe care le reprezintă pentru sănătatea mintală a adolescenţilor".

Petrecerea a mai mult de trei ore pe zi pe reţelele de socializare dublează riscul de a provoca simptome legate de depresie şi anxietate la adolescenţi, subliniază medicul. În vara anului 2023, scrie oficialul, tinerii petreceau în jur de 5 ore pe zi pe aceste aplicaţii.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, s-a folosit marţi de acest articol pentru a-şi anunţa intenţia de a interzice utilizarea smartphone-urilor în şcoli. Planul va trebui mai întâi să fie aprobat de legislatorii locali din acest stat democrat.

Într-o Americă din ce în ce mai polarizată, acesta este unul dintre rarele exemple de consens între partide. Florida, condusă de republicanul Ron DeSantis, a interzis anul trecut utilizarea smartphone-urilor în şcoli. Planuri similare sunt în curs de desfăşurare în Oklahoma, Kansas, Vermont, Ohio, Louisiana şi Pennsylvania, notează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb