SUA vor primi 125.000 de refugiaţi pe an, de opt ori mai mult decât anul acesta

J.P.
Internaţional / 05 februarie

SUA vor primi 125.000 de refugiaţi pe an, de opt ori mai mult decât anul acesta

Joe Biden şi-a anunţat joi intenţia de a multiplica de opt ori numărul refugiaţilor care pot fi admişi în Statele Unite de la minimul istoric impus de Donald Trump la sfârşitul mandatului său, potrivit AFP, relatează hotnews.

"Ne confruntăm cu o criză de peste 80 de milioane de persoane strămutate care suferă în întreaga lume", a spus Biden, anunţând un decret prezidenţial care permite "creşterea admisiei refugiaţilor la 125.000 pentru primul an fiscal complet" al noii administraţii, care va începe pe 1 octombrie.

Noul preşedinte îşi păstrează angajamentul de campanie în cadrul programului de relocare, care afectează doar 15.000 de persoane pentru anul bugetar curent.

Această cifră scăzută din punct de vedere istoric a fost anunţată cu aproape o lună înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie pierdute de Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei - legală şi ilegală - un obiectiv major al preşedinţiei sale.

Sub mandatul predecesorului său, democratul Barack Obama, 100.000 de persoane au fost acceptate în fiecare an în medie.

Acest program priveşte doar refugiaţii selectaţi de agenţiile de securitate şi informaţii americane din taberele ONU din întreaga lume pentru a fi relocaţi în Statele Unite, în principal cei mai vulnerabili, cum ar fi vârstnicii, văduvele şi persoanele cu dizabilităţi.

Joe Biden a subliniat că programul de relocare va proteja şi membrii comunităţii LGBT.

"Ne asigurăm că promovăm drepturile acestor oameni luptând împotriva discriminării şi protejând refugiaţii şi solicitanţii de azil" aparţinând acestei comunităţi, a spus el în timpul unui discurs la Departamentul de stat.

"Am oferit refugii sigure celor care fug de violenţă şi persecuţie, iar exemplul nostru a determinat alte ţări să îşi deschidă uşile larg", a spus Biden.

De ani de zile, Statele Unite au găzduit mai mulţi refugiaţi decât toate celelalte ţări la un loc, dar Canada le-a depăşit în 2019 deschizând porţile pentru peste 30.000 de migranţi, conform cifrelor Naţiunilor Unite.

Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a salutat acest anunţ.

"Acţiunea preşedintelui Biden va salva vieţi, este atât de simplă", a spus el într-un comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro