SUMMITUL UE:Negocieri cu privire la obiectivul atingerii neutralităţii carbonului

D.F.
Internaţional /

Negocieri cu privire la obiectivul atingerii neutralităţii carbonului

Liderii europeni, reuniţi joi în summit la Bruxelles, participă la negocieri dificile cu privire la obiectivul unei neutralităţi a carbonului până în 2050, aflată în centrul Pactului verde al Ursulei von der Leyen, care se loveşte de reticenţele a trei ţări din Europa de Est, Polonia, Ungaria şi Cehia, relatează AFP.

Brexitul nu constituie, de această dată, o temă centrală a discuţiilor, însă europenii vor sta cu ochii pe Regatul Unit, în contextul în care rezultatul alegerilor de joi este decisiv în privinţa viitorului acordului încheiat de Londra cu Uniunea Europeană (UE), care prevede un divorţ la 31 ianuarie.

În absenţa premierului britanic Boris Johnson, interesele britanice urmează să fie reprezentate de către noul preşedinte al Consiliului European Charles Michel.

Acesta este botezul de foc al fostului premier belgian - primul său summit în calitate de şef de orchestră promite discuţii îndelungate şi aspre încă de joi, când se abordează strategia climatică şi bugetul pe termen lung al UE.

Noua preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen vine să-şi apere ambiţiile, la o zi după lansarea foarte mediatizatului său "pact verde", care a fost primit împărţit.

Liderii europeni sunt chemaţi să susţină un obiectiv care se află în centrul acestui pact - şi anume atingerea la orizonul lui 2050 a unei "neutralităţi climatice" care constă în reducerea la maximum a emisiilor dioxidului de carbon (CO2) şi compensarea restului prin dispozitive de absorbţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS