SUPLIMENT CRYPTO / ÎN ANUL 2021Tranzacţiile cu criptomonede pe Revolut au crescut de opt ori

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2022

Tranzacţiile cu criptomonede pe Revolut au crescut de opt ori

Cele mai atractive criptomonede rămân Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano şi Stellar

Una dintre modalităţile de a investi descoperite de cei peste 1,6 milioane de utilizatori români ai Revolut este reprezentată de criptomonede, arată compania într-un studiu transmis BURSA. Potrivit studiului, în 2021 un utilizator Revolut a efectuat, în medie, 14 tranzacţii cu criptomonede prin intermediul aplicaţiei. Prin Revolut se pot tranzacţiona în prezent până la 53 de token-uri digitale, în creştere imensă de la doar 3 în luna mai 2018.

Potrivit Revolut, anul trecut, cele mai atractive token-uri pentru utilizatori au fost Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Cardano (ADA) şi Stellar (XLM).

"BTC şi ETH au volume ridicate pe Revolut, dar alături de cele două mai putem menţiona Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Ripple (XRP), ZRX, Litecoin (LTC). Toate token-urile din portofoliu sunt disponibile pentru toţi utilizatorii, indiferent de tipul de plan, iar clienţii pot opta pentru plan plătit dacă vor să achite un comision mai mic (1,5% este comisionul pentru utilizatorii Premium şi Metal, 2,5% pentru Standard şi Plus). Valoarea minimă de la care se poate investi în criptomonede prin aplicaţie este de 1 euro", arată Revolut.

Totodată, în 2021 Revolut a înregistrat de 8 ori mai multe tranzacţii cu criptomonede decât în 2020, în rândul utilizatorilor din România, iar valoarea totală a sumelor investite a crescut de 6 ori.

De asemenea, valoarea medie anuală alocată de un utilizator pentru a cumpăra criptomonede a crescut cu 63% anul trecut faţă de 2020, în timp ce numărul de clienţi Revolut care deţin criptomonede în portofele digitale s-a majorat cu 27%.

"Utilizatorii noştri sunt, de obicei, interesaţi de token-urile populare. Introducerea în aplicaţie se realizează doar după ce token-ul trece de o analiză de risc efectuată intern. Dar, dat fiind interesul crescut în acest tip de active, le reamintim clienţilor noştri că token-urile intră în categoria investiţiilor volatile ale căror preţuri se pot schimba foarte rapid. Chiar dacă Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede, acest tip de investiţie se poate să nu se potrivească tuturor. De aceea, îi îndrumăm pe clienţi să se documenteze în legătură cu diferitele criptomonede şi să analizeze riscurile şi oportunităţile cu mare atenţie, înainte de a cumpăra sau a vinde. Clienţii ar trebui să se raporteze la surse independente şi să înveţe care sunt diferenţele dintre token-uri şi să ia în calcul propriile condiţii personale atunci când fac tranzacţii de cumpărare sau vânzare a criptomonedelor. Capitalul este influenţat de risc şi valoarea criptomonedelor poate să crească, dar la fel şi să scadă foarte repede", precizează Edward Cooper, head of crypto la Revolut.

Profilul clientului de cripto este un mix între persoanele experimentate în plasarea investiţiilor şi "debutanţi", care sunt la prima întâlnire cu lumea criptomonedelor, mai arată Revolut. Majoritatea investitorilor corespund profilului general al utilizatorilor Revolut, având vârste cuprinse între 18-44 ani, sunt locuitori ai marilor oraşe din ţară şi interesaţi de noutăţile din tehnologie.

Românii vor să înveţe mai multe despre criptomonede

Conform studiului realizat de Revolut în ultimul trimestru al anului trecut, 34% dintre respondenţii români declară că printre obiectivele financiare pentru anul 2022 se află şi să înveţe despre criptomonede şi despre cum să investească inteligent în acest tip de active.

Acest obiectiv figurează pe locul al treilea în rândul răspunsurile alese de respondenţii români, după opţiunile "să economisesc mai mult" (61%) şi "să îmi găsesc o sursă pasivă de venituri" (39%). Dintre cei peste 6.000 de utilizatori Revolut din 15 ţări care au răspuns la chestionar, 39% au ales ca obiectiv financiar să se informeze mai mult în legătură cu criptomonedele, în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb