SUPLIMENT CRYPTO / STUDIU DELOITTE:"Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii cinci-zece ani"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2022

"Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii cinci-zece ani"

Liderii de business cred că era banilor fizici se apropie de final

Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii cinci-zece ani, sunt de părere 76% dintre liderii de afaceri din întreaga lume ce activează în diverse industrii. Aceştia au participat la cea mai recentă ediţie a studiului Deloitte Global Blockchain, ale cărui rezultate au fost transmise recent Redacţiei. "Această viziune este împărtăşită şi de trei sferturi dintre liderii din domeniul serviciilor financiare, care consideră că era banilor fizici se apropie de final", arată studiul.

De asemenea, studiul subliniază că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor şi de distribuţie a acestora pentru a contribui la creşterea economică, iar 73% dintre participanţii la studiu se tem că organizaţiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reuşesc să adopte tehnologii blockchain şi active digitale. În ciuda acestor provocări, 80% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitoarele oportunităţi de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale şi soluţii dedicate criptomonedelor.

Studiul mai arată că optimismul cu privire la potenţialul tehnologiilor de tip blockchain, al activelor digitale şi al soluţiilor dedicate criptomonedelor este temperat de unele obstacole. Astfel, şase din zece respondenţi (63%) identifică barierele legate de reglementare ca fiind unele dintre cele mai mari provocări în folosirea bunurilor digitale. Preocupările legate de securitate se află, de asemenea, printre acestea, 71% dintre respondenţi indicând securitatea cibernetică drept unul dintre cele mai mari obstacole.

"Activele digitale transformă industria serviciilor financiare şi alimentează ecosistemul financiar cu noi modele de business cu scopul de a facilita tranziţia către noua eră a banilor. În acest context, modul în care instituţiile financiare vor reuşi să se reinventeze ar putea fi cheia pentru stimularea creşterii economice. Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, aceasta câştigă popularitate şi în România, aşa cum se întâmplă şi la nivel mondial. Startup-urile merg dincolo de utilizarea blockchain în domeniul serviciilor financiare, pentru criptomonede, şi încep să folosească această tehnologie pentru a crea soluţii dedicate unor sectoare precum sănătate sau retail, o tendinţă care ar putea contribui la apariţia unei noi generaţii de unicorni în viitor", spune Andrei Ionescu, partener coordonator pe consultanţă şi managementul miscului la Deloitte România.

Studiul evidenţiază, de asemenea, că liderii din domeniul serviciilor financiare din toată lumea văd folosirea activelor digitale şi a tehnologiilor de tip blockchain ca o prioritate strategică în prezent, dar şi în viitorul apropiat, aproximativ 80% dintre participanţii la studiu susţinând că activele digitale vor deveni importante pentru industriile pe care le reprezintă până în 2023. Mai mult, organizaţiile din domeniul serviciilor financiare ar putea fi nevoite să identifice noi modele de business, subliniază studiul, cum ar fi custodia de instrumente financiare (45%), noi canale de plată (42%) şi diversificarea investiţiilor/portofoliilor (41%).

În plus, studiul evidenţiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plăţile, un proces care în prezent este foarte fragmentat şi complex, 42% dintre respondenţi afirmând că noile opţiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizaţiilor lor.

Potrivit Deloitte, cea mai recentă ediţie a studiului Deloitte Global Blockchain a fost realizată în rândul a aproximativ 1.300 de directori executivi din diferite industrii - servicii financiare, sectorul public şi guvernamental, tehnologie, media şi telecomunicaţii, sănătate - care activează în America, Europa, Asia şi Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb