SUPLIMENT DIGI COMMUNICATIONS / ÎN CEA MAI RECENTĂ OFERTĂ DE OBLIGAŢIUNIRCS&RDS a atras resurse peste ţintă

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

RCS&RDS a atras resurse peste ţintă

Digi Communications, compania care deţine operatorul telecom RCS&RDS, a atras, prin cea mai recentă emisiune de obligaţiuni, 850 milioane de euro prin oferta de obligaţiuni senioare garantate compusă din două tranşe, încheiată ieri, peste cele 800 milioane de euro ţintite iniţial, a anunţat compania.

Astfel o tranşă, în valoare de 450 milioane de euro, cu o rată a dobânzii de 2,5% pe an va avea scadenţa în 2025, şi o alta de 400 milioane de euro, cu o dobândă de 3,25% pe an va avea scadenţa în 2028.

Veniturile brute obţinute vor fi utilizate pentru replata anticipată a sumei aferente principalului obligaţiunilor cu maturitatea în 2023, de 550 milioane de euro şi pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată şi dobânda acumulată, dar neplătită, către deţinătorii obligaţiunilor scadente în 2023, ce poartă o dobândă anuală de 5%.

De asemenea, se are în vedere rambursarea anticipată şi/sau rambursarea unei sume de aproximativ 88,9 milioane de euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup în octombrie 2016 (astfel cum a fost modificat la data de 16 octombrie 2017 şi la data de 5 iunie 2019), încheiat, printre alţii, între RCS&RDS, în calitate de împrumutat, şi BRD-Groupe Societe Generale, Citibank NA, London Branch, ING Bank NV şi UniCredit Bank, în calitate de aranjori principali.

În plus, se mai doreşte rambursarea anticipată a sumei de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup la data de 1 februarie 2018 (astfel cum a fost modificat la data de 9 martie 2018), încheiat între RCS&RDS şi DIGI Ungaria, în calitate de împrumutaţi, Societatea, în calitate de garant, Citibank

NA, London Branch şi ING Bank NV, în calitate de aranjori principali mandataţi, ING Bank NV, în calitate de agent al facilităţii de credit, precum şi alte instituţii financiare, în calitate de creditori.

RCS&RDS anticipează că obligaţiunile vor fi admise pe Lista Oficială a Irish Stock Exchange plc (tranzacţionată drept Euronext Dublin) şi admise la tranzacţionare în piaţa reglementată operată de aceasta.

Obligaţiunile au o valoare nominală de 100.000 euro fiecare şi vor fi garantate în rang superior de către Societate, Digi Ungaria, Invitel şi Digi Spain Telecom, SLU.

Oferta a fost subscrisă de investitori instituţionali calificaţi, iar Citigroup Global Markets Europe va acţiona ca agent de stabilizare, după ce titlurile vor fi listate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro