SUPLIMENT FONDURI EUROPENEBani europeni pentru modernizarea Portului Constanţa

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 31 august 2021

Bani europeni pentru modernizarea Portului Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a finalizat proiectul de investiţii "Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari - Dana 80", început în anul 2018.

Proiectul a fost realizat prin execuţia a două obiective:

- Obiectivul 1 - Modernizarea Danei 80 prin instalarea de noi echipamente pentru dană (amortizori, bolarzi), adecvate primirii de nave de cereale mari;

- Obiectivul 2 - Modificarea LFI Agigea Nord prin construirea unei linii CF la Dana 80.

Valoarea finală a lucrărilor de execuţie este de 14.216.109 lei (fără TVA), valoare care conţine şi organizarea de şantier. Recepţia la terminarea lucrărilor a avut loc în urmă cu o săptămână, în 24 august 2021, durata de garanţie fiind de 60 de luni.

Durata de garanţie a lucrărilor este de 60 luni.

Prin alocarea Danei 80 pentru alte activităţi, se eficientizează utilizarea danelor de mare adâncime existente în Portul Constanţa.

Realizarea racordului CF va conduce la suplimentarea traficului feroviar şi prin aceasta la eficientizarea sistemului feroviar din sectorul fluvio-maritim al portului şi a celui din ţară. Obiectivul principal urmărit de CN APM SA Constanţa este creşterea traficului portuar prin dezvoltarea infrastructurii, astfel, odată cu finalizarea acestei investiţii va creşte atractivitatea portului Constanţa în comparaţie cu celelalte porturi din bazinul Mării Negre.

Proiectul "Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari - Dana 80" a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 - Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul - Obiectivul Specific 1.3 Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile şi a porturilor situate pe reţeaua TEN-T centrală.

Valoarea contractului de finanţare este de 25.778.122 lei (cu TVA), din care: 85% rata de finanţare UE şi 15% contribuţie de la bugetul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro