Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Surse: Alibaba pregăteşte listarea sa la Hong Kong, luna aceasta

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Alibaba pregăteşte listarea sa la Hong Kong, luna aceasta

Compania de comerţ online ţinteşte 15 miliarde de dolari din oferta de acţiuni 

Alibaba Group Holding Ltd. intenţionează să lanseze, în ultima săptămână a lunii noiembrie, o ofertă secundară de acţiuni la Bursa din Hong Kong, din care să obţină între 10 şi 15 miliarde de dolari, conform Reuters.

Gigantul chinez al e-commerce-ului listat în SUA urmează să solicite joi aprobarea comisiei pentru listări din Hong Kong, conform unor surse apropiate situaţiei. Procesul de listare şi cel de bookbuilding (de investigare a interesului investiţional) vor continua în săptămâna care începe în 25 noiembrie, au mai spus sursele.

Un purtător de cuvânt al Alibaba a refuzat să comenteze informaţia publicată de Reuters cu privire la momentul listării.

Conform datelor Dealogic, listarea secundară transfrontalieră a Alibaba va fi cea mai mare din lume până la acest moment. În prezent, Alibaba deţine recordul pentru cea mai mare ofertă publică iniţială din lume cu listarea sa la Bursa din New York, în 2014, când a obţinut 25 de miliarde de dolari.

Iniţial, Alibaba a pregătit pentru luna august listarea sa la Hong Kong, dar tranzacţia a fost pusă în aşteptare din cauza protestelor antiguvernamentale din oraşul-stat, care au creat incertitudine financiară şi politică.

Săptămâna trecută, Alibaba a raportat, pentru cel de-al doilea trimestru fiscal, creşterea cu 40% a vânzărilor sale, la 119,02 miliarde de yuani (16,91 miliarde de dolari), de la 85,15 miliarde de yuani în anul precedent. Rezultatul a depăşit aşteptările analiştilor, care se situau la 116,8 miliarde de yuani.

Conform surselor, compania va numi săptămâna aceasta mai multe bănci pentru administrarea vânzării acţiunilor sale la Hong Kong. Până în prezent, de listare se ocupă China International Capital Corp (CICC) şi Credit Suisse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie