Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Surse: Xerox oferă 33 miliarde dolari pentru preluarea HP

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul american de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp. a lansat o ofertă în acţiuni şi numerar de circa 33 de miliarde de dolari pentru cumpărarea producătorului de computere personale HP Inc., conform unor surse citate de Reuters.

Potrivit surselor, Xerox a propus între 22 şi 23 de dolari pentru o acţiune HP, iar ca să poată finanţa partea de numerar a ofertei, a contactat Citigroup Inc.

Xerox şi Citigroup nu au făcut declaraţii cu privire la aceste informaţii.

HP a confirmat primirea ofertei, dar a refuzat să anunţe care este valoarea acesteia. Compania a precizat: "HP şi Xerox au explorat, în mai multe rânduri, o eventuală combinare a operaţiunilor lor. Acum, HP va analiza cea mai recentă propunere venită de la Xerox luând în considerare ceea ce este în interesul acţionarilor".

HP a luat naştere în 2016, prin divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, unitatea care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere.

Una dintre surse spune că Xerox crede în realizarea unor economii anuale de cel puţin 2 miliarde de dolari prin crearea unui gigant care să furnizeze tehnologie pentru birouri.

Amintim că, săptămâna aceasta, Xerox a decis să îşi vândă participaţia de 25% din Fuji Xerox - societatea mixtă pe care o deţine împreună cu Fujifilm Holdings -, obţinând în schimb 2,3 miliarde de dolari. Tranzacţia pune capăt unei dispute prelungite privind o potenţială fuziune a celor două companii. Xerox intenţionează să utilizeze aceşte fonduri pentru achiziţii şi urmăreşte, de asemenea, să restituie bani acţionarilor şi să achite datorii de 550 de milioane de dolari care au scadenţa în decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS