Crypto

Szallas.hu a finalizat anul trecut fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere, Travelminit.ro.

Comunicate de presă / 18 februarie

Szallas.hu a finalizat anul trecut fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere, Travelminit.ro.

Szallas.hu a finalizat anul trecut fuziunea cu platforma românească de rezervări hoteliere, Travelminit.ro. Procesul a început în urma cu doi ani şi a fost accelerat în anul 2020, în ciuda situaţiei pandemice şi a incertitudinii generale din industria turismului la nivel mondial. Valoarea tranzacţiei rămâne confidenţială, însă în aceşti doi ani de tranziţie partenerii au investit aproximativ 1 milion de euro în soluţia tehnologică, în extinderea bazei de date de proprietăţi şi în campanii de marketing, conform unui comunicat remis redacţiei.

Grupul Szallas.hu mai deţine în regiune alte platforme web de rezervări turistice precum Szallas.hu în Ungaria, Hotel.cz şi Spa.cz în Cehia, şi Noclegi.pl în Polonia. Cifra de afaceri totală a grupului depăşeşte 150 de milioane de euro şi implică peste 300 de angajaţi. PortfoLion Capital Partners (parte a Grupului OTP Bank) a întrat în acţionariatul Szallas.hu în 2015 ca acţionar principal şi a susţinut creşterea Grupului prin achiziţii şi fuziuni.

Travelminit.ro este a fost fondată în anul 2014 de către Ferenc Rigo şi Laszlo Buzogany. Platforma este dedicată exclusiv pieţei din România, având aproape 6700 de proprietăţi listate, şi înregistrând o creştere în vânzări în mediu de 350% în ultimii 4 ani.

"Scopul nostru este să transformăm Travelminit.ro în jucătorul numărul 1 pe piaţa rezervărilor hoteliere din Romania şi să continuăm să oferim românilor posibilitatea să îşi rezerve cabane, pensiuni sau camere de hotel în fucţie de specificul pieţei. Prin această fuziune avem acces la experienţa extinsă în zona rezervărilor hoteliere online precum şi resursele financiare pentru a asigura dezvoltarea platformei. Dacă criza a funcţionat ca o frână pentru multe business-uri din turism, noi am folosit-o ca un pivot şi un accelerator, şi am reuşit să ne creştem cota de piaţă cu minim 50%, şi să ne creştem baza de date de proprietăţi partenere cu peste 3000 de hoteluri şi pensiuni din România." au declarat co-fondatorii Travelminit.ro, Ferenc Rigo şi Laszlo Buzogany.

"Obiectivul nostru este să devenim cea mai mare platformă OTA din Centrul şi Estul Europei, să ne folosim experienţa, know-how şi resursele financiare pentru a câştiga cota de piaţă în faţa competiţiei şi pentru a creşte în preferinţele turiştilor, şi totodata oferind o selecţie extinsă de proprietăţi şi soluţii axate pe nevoile locale, specifice fiecărei ţări. Travelminit joacă un rol important în această fuziune, fiind platforma cu cea mai rapidă creştere din ţară. Cu această fuziune, Travelminit va putea oferi călătorilor săi o gamă largă de oferte în băile termale din Ungaria, city break-uri în Cehia sau vacanţe pe litoralul croat." a declarat Jozsef Szigetvari, CEO al Szallas.hu Zrt.

În ciuda situaţiei încerte din domeniul turismului, Travelminit.ro a continuat investiţia în platforma şi în anul 2020. Astfel aproximativ 1 milion de euro a fost investit deja în soluţia tehnologică, în resursa umană, marketing şi în extinderea bazei de date de proprietăţi.

"Până în acest moment ne-am concentrat atenţia către Polonia, Ungaria şi Republica Cehă. Travelminit a fost prima noastră investiţie în România în procesul de căutare a companiilor cu ambiţii puternice, oportunităţi de creştere globală şi management calificat. România are un ecosistem antreprenorial din ce în ce mai puternic, aşa că face parte în mod obligatoriu din piaţa noastră ţintă", a declarat Zsolt Mihaly, manager de investiţii al PortfoLion Capital Partners.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro