TANCZOS BARNA: "Viitorul Ucrainei alături de UE o să fie verde şi digitalizat"

G.D.
Politică / 18 noiembrie 2022

"Viitorul Ucrainei alături de UE o să fie verde şi digitalizat"

Viitorul Ucrainei alături de Uniunea Europeană o să fie unul verde şi digitalizat, a declarat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la conferinţa în care s-a semnat Acordul între România şi Ucraina pentru punerea în aplicare a prevederilor Convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier, transmite Agerpres.

"La acest moment istoric din punct de vedere al colaborării în domeniul mediului, semnarea acestui acestui acord ne va călăuzi în următorii ani în investiţiile noastre transfrontiere. Este suficient să menţionez Delta Dunării şi Munţii Carpaţi. Vom lucra împreună pentru a proteja aceste arii deosebit de valoroase şi, în acelaşi timp, vom ajuta ministerele de resort să dezvolte investiţii în aceste zone cu respectarea principiilor europene, şi nu numai, de protejare a mediului. România a susţinut, susţine şi va oferi sprijin în tot ce înseamnă lupta Ucrainei împotriva acestei agresiuni provocate. Guvernul României oferă tot sprijinul posibil atât în domeniul transportului transfontalier, în sprijinirea cetăţenilor ucraineni care traversează graniţa noastră comună. Vom colabora împreună şi în domeniul protejării mediului. Războiul trebuie să înceteze, trebuie oprită agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei după care vom avea împreună o provocare uriaşă să reconstruim nu doar din punct de vedere economic Ucraina, dar să reconstruim şi mediul înconjurător afectat de acest război. Viitorul Ucrainei alături de Uniunea Europeană o să fie un viitor verde şi digitalizat", a spus Tanczos.

La rândul său, ministrul Protecţiei Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets, a punctat faptul că acordul semnat astăzi dovedeşte voinţa politică şi disponibilitatea de a coopera în conformitate cu mecanismele şi procedurile definite de Convenţia Espoo.

"Astăzi, fără exagerare, este un eveniment marcant în cooperarea ucraineano-română în domeniul protecţiei mediului. În sfârşit putem rezolva, practic, problemele noastre bilaterale de mediu care de multă vreme au fost lăsate fără examinare. Înainte ne aşteaptă multă treabă, dar acordul de astăzi este un semnal puternic politic pentru ţările noastre. Semnarea acordului între guvernele noastre privind implementarea Convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier dovedeşte voinţa noastră politică şi disponibilitatea de a coopera în conformitate cu mecanismele şi procedurile definite de Convenţia Espoo. Pentru Ucraina, aceasta este o oportunitate de a avansa şi o confirmare a statutului de partener de încredere pregătit pentru un dialog constructiv. Şi pentru ambele ţări acest acord este un mecanism eficient în domeniul protecţiei mediului. Sunt convins că am început o nouă etapă a cooperării prieteneşti între ţările noastre şi ministerele noastre. Sunt convins că datorită armatei ucrainene victoria va fi în curând şi cred că toate ţările lumii democratice sunt alături de noi. România este alături de noi şi noi simţim acest lucru", a afirmat Strilets.

Miniştrii Mediului din România şi Ucraina au parafat, astăzi, Acordul comun între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei pentru punerea în aplicare a prevederilor Convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier (Convenţia Espoo).

Convenţia europeană stabileşte obligaţiile părţilor de a evalua impactul asupra mediului al anumitor activităţi aflate într-o fază incipientă a planificării.

Documentul prevede obligaţia generală a statelor de a se notifica şi de a se consulta reciproc cu privire la toate proiectele majore aflate în curs de examinare şi care ar putea avea un impact negativ considerabil asupra mediului la nivel transfrontalier.

Convenţia Espoo a fost adoptată în anul 1991 şi a intrat în vigoare pe data de 10 septembrie 1997.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ucraina in EU,

    cea mai corupta tara, 

    serios ??!!  

     

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro