Revista BURSA Construcţiilor

TANCZOS BARNA:"Vineri este prima zi când beneficiarii se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice"

S.B.
Miscellanea / 11 mai

"Vineri este prima zi când beneficiarii se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că vineri vafi prima zi când beneficiarii se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice, iar bugetul acestuia este de 75 de milioane de lei, informează news.ro.

Tanczos Barna a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor exista nouă categorii de produse în cadrul acestui program.

"Săptămâna aceasta lansăm programul Rabla electrocasnice, un program aşteptat. Vineri este prima zi când beneficiarii se pot înscrie în program. Bugetul este de 75 de milioane de lei, peste 200.000 de beneficiari, ne aşteptăm la un număr foarte mare de beneficiari pe nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, este prima categorie care se va finanţa în prima fază. A doua categorie sunt televizoarele, laptopurile şi tabletele, iar a treia categorie aparatele de aer condiţionat, aspiratoarele şi uscătoarele de rufe. Am modificat categoriile de clasă energetică pentru că la nivel european aceste încadrări s-au modificat la sfârşitul anului 2020. A fost nevoie de o reîncadrare a echipamentelor noi astfel încât să corespundă cu cerinţele şi regulamentul european", a transmis ministrul Mediului.

El a precizat şi care sunt sumele acordate în cadrul programului.

"Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, 400 de lei pentru maşini de spălat vase, având cel puţin noua clasa energetică D, la maşinile de spălat rufe cel puţin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat care trebuie să fie în cel puţin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puţin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puţin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an şi 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete", a explicat Tanczos Barna.

Ministrul a menţionat şi cum se va face înscrierea beneficiarilor.

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale", a afirmat Tanczos Barna.

El a precizat că perioada de înscriere va dura o săptămână, iar apoi programul va avea trei etape.

"Prima etapă se va desfăşura în perioada 21 mai - 3 iunie şi va viza maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi aparatele frigorifice. Etapa a doua, între 4 şi 17 iunie, pentru televizoare, laptopuri şi tablete, etapa a treia se va desfăşura în perioada 18 iunie - 1 iulie pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare şi aspiratoare", a declarat ministrul Mediului.

El a menţionat că pentru maşinile de spălat vase şi uscătoarele de rufe se poate preda orice echipament electrocasnic înscris în program.

"Principiul după care funcţionează programul este dai un echipament vechi şi ai primit în schimb aceste sume menţionate. Pentru maşinile de spălat vase şi uscătoare de rufe se poate preda orice alt aparat electrocasnic din program, în schimb, echipamentul vechi în celelalte cazuri trebuie să fie din aceeaşi categorie cu cel nou. După parcurgerea etapelor de înregistrare şi validarea voucherului, în momentul în care începe fiecare categorie de câte trei tipuri de electrocasnice se vor valida voucherele şi beneficiarii pot merge la magazinele unde vor să cumpere aparatură nouă sau pot comanda de pe internet", a mai transmis Tanczos Barna.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E totul atat de complicat de parca isi cumpara lumea racheta nu masina de spalat...

    Altfel o ardem cu digitalizarea pe toate canalele..  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro