Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar /

Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

Ţara noastră se situează pe poziţia a 38-a într-un clasament privind securitatea alimentară, potrivit raportului Global Food Security Index 2018 - GFSI (Indicele Global al Securităţii Alimentare), efectuat de Corteva Agriscience, divizia de agricultură a DowDuPont, şi Economist Intelligence Unit (EIU).

În acest clasament, ţara noastră se află după ţări precum Argentina, Costa Rica şi Slovacia, dar înaintea unor state precum Brazilia, Rusia şi China. România a obţinut un scor total de 68,9 puncte - o îmbunătăţire cu un punct faţă de anul 2017. "Dintre cele trei criterii analizate, România a obţinut cel mai bun punctaj pentru Calitatea şi siguranţa alimentelor (locul 32 în lume), urmat de Disponibilitatea hranei (poziţia 35) şi Accesibilitatea acesteia (locul 43)", se arată în comunicat. Ţara noastră a obţinut punctaj maxim (100 de puncte) pentru un număr mare de categorii analizate de acest indice. Astfel, a fost remarcată existenţa unui mediu favorabil pentru siguranţa alimentară, dar şi o varietate mare de surse de finanţare pentru fermieri. La aceasta se adaugă un risc scăzut ca rata de urbanizare să afecteze producţia agricolă.

Conform comunicatului, citat de news.ro, există o bună capacitate de stocare a mâncării: "Raportul menţionează dedicarea autorităţilor române pentru creşterea standardelor alimentare, existenţa unui ghid pentru o dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi, prezenţa unei strategii de îmbunătăţire a alimentaţiei şi colectarea de date privind deficienţele populaţiei cauzate de nutriţie. Siguranţa alimentară din România este susţinută de existenţa unei capacităţi suficiente de stocare a mâncării, potrivit indicelui". Este remarcat în studiu accesul foarte bun la surse de apă potabilă, precum şi o reţea bine dezvoltată de magazine alimentare. Însă, în acelaşi timp, ţara a înregistrat scoruri reduse pentru procentul mare din veniturile unei familii alocat pentru achiziţionarea hranei, infrastructura din domeniul agricol şi volatilitatea producţiei agricole, deoarece a raportat diferenţe mari între producţiile agricole înregistrate anual în ultimele două decenii, au atras atenţia experţii. Pentru prima dată în istoria acestui indice, Singapore ocupă prima poziţie în GFSI 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie