Abonament gratuit

TAYYIP ERDOGAN:Unităţi militare turceşti au pornit spre Libia pentru susţinerea guvernului de la Tripoli

B.F.
Internaţional /

Unităţi militare turceşti au pornit spre Libia pentru susţinerea guvernului de la Tripoli

Unităţi militare turceşti au pornit spre Libia pentru a susţine guvernul de uniune naţională de la Tripoli, care este recunoscut la nivel internaţional, a afirmat duminică preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat CNN Turk.

Erdogan a mai spus că Turcia va mai trimite în Libia şi personal militar de rang înalt.

Parlamentul din Turcia a votat joi, în unanimitate, un proiect de lege care permite desfăşurarea de trupe în Libia, creând condiţiile pentru extinderea cooperării dintre Ankara şi Tripoli.

Preşedintele Tayyip Erdogan, al cărui partid şi aliaţi naţionalişti deţin majoritatea în Parlament, a declarat anterior că Turcia va desfăşura trupe în Libia pentru a susţine guvernul de uniune naţionale, recunoscut internaţional, al premierului Fayez al-Serra.

În luna noiembrie, Guvernul libian a solicitat sprijinul Turciei pentru a respinge ofensiva forţelor generalului Khalifa Haftar în estul ţării, care sunt susţinute de Rusia, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Iordania.

Ankara şi guvernul libian au semnat două acorduri separate, în luna noiembrie, unul în domeniul securităţii şi cooperării militare şi un altul privind graniţele maritime în estul Mediteranei, ceea ce a nemulţumit statele Grecia, Israel, Egipt şi Cipru.

Aproape imediat după vot, Ministerul de Externe din Egipt a anunţat condamnarea cu tărie a deciziei Parlamentului şi a cerut comunităţii internaţionale să răspundă urgent.

Ankara a trimis deja echipamente militare guvernului de la Tripoli, în pofida unei embargou al armelor instituit de Naţiunile Unite.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ERDOGAN , ASTA , PARCA NU JUDECA !!! S-AU POATE , CA NU-I PASA , CA NU E VORBA DE PIELEA LUI !!! O SA-SI BAGE OAMENII , INTR-UN RAZBOI DE PARTIZANI , FARA SFARSIT !!! O SA PIADA SOLDATi , LA INCEPUT , PUTINI , PE URMA , MAI MULTI !!! SI , TOT MAI MULTI !!! SI , TOT MAI MULTI !!! SI TOT ASA , MULT SI BINE !!! S-AU PANA V-A PLECA DE ACOLO , CU COADA INTRE PICIOARE !!! N-AI CUM SA IESI INVINGATOR , DINTR-UN RAZBOI , DE FELUL ASTA !!! DAR , MA ROG , E PROBLEMA LUI !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS