ICT

Tehnici de încondeiere a ouălor şi reţete culinare la... teatru

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 aprilie

Tehnici de încondeiere a ouălor şi reţete culinare la... teatru

Cultura se reinventează în această perioadă de criză şi reuşeşte să descopere noi platforme cu ajutorul cărora să ajungă la public. Teatrul "Ion Creangă" difuzează, online, pe conturile sale de social media (Facebook, Youtube şi Instagram), un program de activităţi de creaţie realizate cu prilejul sărbătorilor de Paşte.

Timp de două săptămâni, până pe data de 3 mai, cei mici se vor bucura de ateliere cu idei pentru decorarea ouălor de Paşte sau pentru realizarea unor accesorii speciale, dar şi de animaţii inspirate de legenda iepuraşului. Pentru părinţi, teatrul propune ateliere de confecţionare de jucării handmade tematice, dar şi sesiuni de joacă culinară creativă alături de copii. Programul este derulat în cadrul TIC ONLINE, un proiect lansat de Teatrul "Ion Creangă" în luna noiembrie 2020, pentru a rămâne aproape de tinerii săi spectatori, oferindu-le o alternativă de conectare cu universul personajelor şi poveştilor pe durata suspendării activităţii din sălile de spectacol.

În cadrul proiectului au fost realizate mai multe serii de ateliere, jocuri şi exerciţii, animaţii educative sau poveşti ilustrate, acestea fiind disponibile pe conturile de Facebook, Instagram şi Youtube ale Teatrului Ion Creangă. Potrivit organizatorilor: "Pornind de la tradiţiile şi obiceiurile de sărbătoare, atelierele de bricolaje împărtăşesc celor mai dibaci mici meşteri - copiii cu vârsta peste 4 ani - din tainele florilor, culorilor şi tehnicilor de decorare a ouălor de Paşti. Aceştia vor învăţa să-şi confecţioneze o coroniţă numai bună de purtat sau dăruit de Florii, dar şi să prepare vopseluri din ingrediente naturale pentru colorarea ouălor. Pentru decorare, ideile sunt dintre cele mai năstruşnice: de la ouă cu chip de puişor sau broscuţă la prinţese şi îngeraşi, folosind mici accesorii din fetru, hârtie glasată, carioci colorate şi lipici. Tematica sărbătorilor se regăseşte şi în atelierele pentru adulţi, părinţii fiind încurajaţi să creeze prin tehnici simple, folosind materiale la îndemână, jucării inedite pentru copii. Astfel, vor prinde contur un coşuleţ senzorial cu ouă din hârtie gumată, potrivit pentru a-i ajuta pe cei mici să înveţe culorile, sau un iepuraş nouraş, compus dintr-o şosetă şi puţin arpacaş. Creativitatea continuă în bucătărie cu ateliere de joacă culinară creativă. Aici, cu ajutorul "reţetelor" jucăuşe, un desert sau o gustare cu fructe se transformă într-un personaj de poveste. Brioşele seamănă cu puişori sau oiţe pufoase, în timp ce căpşunile se îmbracă într-un strat subţire de ciocolată, pentru a deveni o grădină cu iepuraşi şi morcovi dulci". Programul este completat de două animaţii realizate pentru cei mici - "Legenda Iepuraşului de Paşte" (voce: Alexandrina Halic, ilustraţii: Mihai Verbiţchi) şi pentru cei foarte, foarte mici - poezia "Iepuraşul de Paşte" (voce: Camelia Andriţă, ilustraţii: Delia Ionescu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro