ZIARUL BURSA

28 octombrie
Grafică de MAKE

China dă din coate să ajungă pe primul loc

V.R.Internaţional / 21 aprilie

China ţinteşte să devină cea mai mare economie mondială, intenţie care transpare şi din discursurile pe care le au oficialii ţării. Eforturile în această direcţie sunt vizibile, ţinând cont că economia chineză a fost singura care a crescut în anul pandemic şi a reuşit să-şi revină foarte rapid şi să-şi reia cursul normal.

Avocaţii clienţilor i-au pus pe gânduri pe magistraţii Curţii Constituţionale

NOUA LEGE A DĂRII ÎN PLATĂ - DEZBĂTUTĂ LA CCRAvocaţii clienţilor i-au pus pe gânduri pe magistraţii Curţii Constituţionale

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 21 aprilie

Actualizare - Curtea Constituţională a României a amânat pronunţarea pe Legea dării în plată pentru data de 6 mai 2021, conform informaţiilor postate de Asociaţia CREDERE pe pagina sa de Facebook.

---

Noua lege a dării în plată a fost dezbătută ieri la Curtea Constituţională, după ce mai multe bănci şi IFN-uri au sesizat CCR în ceea ce priveşte constituţionalitatea textului legislativ. Se pare că avocaţii debitorilor - Alexandra Ianul (fostă Burada) şi Gheorghe Piperea - i-au pus pe gânduri pe magistraţii de la CCR, întrucât aceştia nu s-au pronunţat pe subiect până la închiderea ediţiei.

"Doresc doar dezvoltarea SIF-ului, concretizată în aprecierea valorii acţiunii"

CĂTĂLIN BUZDEA, CANDIDAT PENTRU UN LOC ÎN BOARD-UL SIF OLTENIA:"Doresc doar dezvoltarea SIF-ului, concretizată în aprecierea valorii acţiunii"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 aprilie

"Sunt pentru continuarea programelor de răscumpărare şi o politică anuală de dividende, deoarece aceasta este raţiunea existenţei unui fond de investiţii" "Aş recomanda alocarea de fonduri către companii din domeniul tehnologiilor de vârf" "Dacă profitul este condiţionat de un context general favorabil, înseamnă că activitatea administratorilor se rezumă la contemplarea contextului !?!" "Dezbaterile din cadrul adunării pot oferi administratorilor o direcţie în interesul tuturor acţionarilor şi nu doar o expresie a voinţei şi interesului grupului SIF1 şi SIF4" 

Reporter: De ce v-aţi depus candidatura pentru locul liber din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia?

Sursa foto: edition.cnn.com

Regina intră în "crepusculul" domniei sale după ce şi-a luat rămas bun de la Prinţul Philip

A.T.Internaţional / 21 aprilie

Acum, când Familia Regală şi-a luat rămas bun de la prinţul Philip, atenţia se îndreptă astăzi la cea de-a 95-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a şi, în lunile următoare, la celebrarea care marchează cei 70 de ani pe tron. Această combinaţie de evenimente aminteşte Regatului Unit că domnia reginei, singurul monarh pe care majoritatea subiecţilor ei l-au cunoscut vreodată, este finită. Acest lucru a declanşat speculaţii despre cât timp va rămâne pe tron, cum va arăta monarhia în viitor şi, pentru unii, chiar dacă ar trebui să existe în continuare, potrivit Associated Press (AP).

Conversia în acţiuni a debitelor către stat - colacul de salvare a industriei de apărare

Conversia în acţiuni a debitelor către stat - colacul de salvare a industriei de apărare

George MarinescuPolitică / 21 aprilie

SC Avioane Craiova va scăpa de debitul de peste 45 milioane lei pe care îl are înregistrat la bugetul de stat, conform unui proiect de hotărâre de guvern iniţiat de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, document care se află în dezbatere publică. Ministerul Economiei deţine 95,84% din acţiunile SC Avioane Craiova SA şi, dacă proiectul respectiv va fi adoptat de guvern, debitul de 45,48 milioane lei va fi convertit în acţiuni.

GREENPEACE:"Planul de restructurare al CE Oltenia este incompatibil cu reglementările europene"

G.M.Companii / 21 aprilie

Aprobarea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO) ar contrazice flagrant politicile şi obiectivele Uniunii Europene şi ar compromite credibilitatea Comisiei Europene, afirmă reprezentanţii Greenpeace într-un comunicat de presă în care anunţă că a transmis oficialilor de la Bruxelles, obiecţiile sale cu privire la principalul producător de energie electrică pe bază de cărbune din ţara noastră.

DIDIER REYNDERS,COMISAR EUROPEAN PENTRU JUSTIŢIE:"Instanţele şi organismele statelor membre, obligate să asigure supremaţia dreptului UE"

I.Ghe.Politică / 21 aprilie

Principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene impune nu numai instanţelor de judecată, ci şi tuturor organismelor statelor membre - inclusiv Curţilor Constituţionale - să asigure efectul deplin al normelor UE, arată Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, într-un răspuns la o solicitare depusă de europarlamentarul român Maria Grapini.

Tehnici de încondeiere a ouălor şi reţete culinare la... teatru

Tehnici de încondeiere a ouălor şi reţete culinare la... teatru

O.D.Miscellanea / 21 aprilie

Cultura se reinventează în această perioadă de criză şi reuşeşte să descopere noi platforme cu ajutorul cărora să ajungă la public. Teatrul "Ion Creangă" difuzează, online, pe conturile sale de social media (Facebook, Youtube şi Instagram), un program de activităţi de creaţie realizate cu prilejul sărbătorilor de Paşte.

Risc de criză iminentă în construcţii

SPECIALIŞTII AVERTIZEAZă:Risc de criză iminentă în construcţii

Mihai GongoroiMacroeconomie / 21 aprilie

Companiile din industrie avertizează cu privire la creşterile masive de preţuri la nivel internaţional 

Constructorii au tras ieri un semnal de alarmă cu privire la o criză iminentă în sectorul de construcţii, cauzată de majorarea preţurilor la materiile prime la nivel internaţional. Conducătorii firmelor de construcţii, prezenţi la o conferinţă de presă organizată de Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), au avertizat că sute de lucrări de investiţii riscă să rămână nefinalizate şi că este nevoie de intervenţia statului care să modifice câteva prevederi legislative care să dea posibilitatea renegocierii contractelor de investiţii publice.

Ediţia din 28.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 21 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 21 Aprilie 2021

Macroeconomie / 21 aprilie

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut sub aşteptări în aprilie 2021, conform datelor preliminare ale indicelui publicat de University of Michigan. Indicele încrederii a crescut cu 1,6 puncte, până la 86,5 puncte, cel mai ridicat nivel din...

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo