Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

TeraPlast vrea să acorde o acţiune gratuită la 3,3 titluri deţinute

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii TeraPlast (TRP) sunt convocaţi la data de 29 aprilie pentru a aproba, printre altele, majorarea capitalului social cu 40,539 milioane de lei, prin emisiunea a 405,39 milioane de acţiuni noi, se arată în raportul producătorului de materiale de construcţii publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile vor fi alocate celor înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 18 august, la 3,3 titluri deţinute un investitor urmând să primească gratuit o acţiune nouă.

Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor, constituite din prima de emisiune de 27,38 milioane de lei şi alte rezerve de 13,15 milioane de lei, operaţiunea realizându-se pentru susţinerea curentă a activităţii, menţionează compania în convocator.

Pe lângă majorarea capitalul social, acţionarii TeraPlast vor mai avea pe masă, în data de 29 aprilie, propunerea conducerii companiei de repartizare a profitului anului trecut, de 9,669 milioane lei, suma de 9,129 milioane de lei urmând să fie rezultat reportat, restul reprezentând rezerve legale.

De asemenea, se va mai discuta şi aproba Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Programul de Investiţii pentru 2020.

Începând cu data 23 martie a acestui an, acţiunile TeraPlast au fost incluse în componenţa indicelui BET, care, astfel, a ajuns la şaptesprezece constituenţi.

Pentru 2019, TeraPlast a raportat, la nivel de grup, o cifră de afaceri preliminară de 972,6 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de cea din 2018. În aceeaşi perioadă, EBITDA a urcat cu 41%, ajungând la 91,2 milioane de lei. La nivel individual, în 2019 afacerile TeraPlast au înregistrat un avans de 25%, până la 365 milioane de lei, în timp ce EBITDA a urcat cu 80% faţă de cea înregistrată în 2018, ajungând la 37 milioane de lei.

La finele lunii decembrie a anului trecut, Dorel Goia deţinea 46,83% din fabricantul de materiale de construcţii, în timp ce KJK Balkan Holding din Luxembourg avea 10,05% din TeraPlast.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS