Terorizarea populaţiei ca metodă de guvernare

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 1 octombrie 2021

Cornel Codiţă

În nici o lună de zile, am revenit la punctul de vîrf al campaniei de isterizare a populaţiei declanşată de aşa zisele valuri ale unei pandemii niciodată declarată legal pe teritoriul României, din motive cît se poate de serioase şi... legale, desigur. După cum merg lucrurile, autorităţile guvernării din România sunt hotărîte să împingă campania, acum, spre noi culmi. De glorie! Dar, mai ales, de isterizare şi de teroare! Cineva ar putea spune că nu autorităţile, ci mijloacele mediatice sunt cele responsabile de întreţinerea atmosferei de "cetate asediată, în iminent pericol de prăbuşire a ultimului bastion din zidul de apărare". Nici vorbă nu poate fi de aşa ceva, de vreme ce autorităţile guvernării şi cele ale administraţiei aflate în subordinea lor sunt zi de zi şi ceas de ceas călare pe undele electromagnetice care ne invadează casele cu mesaje fasonate astfel încît să producă, să întreţină şi să întărească în populaţie sentimentul de teamă apăsătoare, vecină cu panica. O simplă observaţie luminează cazul, suficient cred. De ce este nevoie să ni se spună cu sufletul la gură, din oră în oră, toată ziua şi la jurnalele de ştiri şi la breaking-news-uri şi între ele, cîte mii de teste au ieşit pozitive la covid, cîţi morţi s-au înregistrat prin spitale şi cum nu se mai găseşte nici urmă de pat la ATI pe nicăieri prin ţara românilor, dar niciodată cîţi oameni au fost salvaţi şi au ieşit pe picioare din spitalele în care au fost internaţi, cîţi au făcut doar formele uşoare sau foarte uşoare ale bolii, fără complicaţiile grave, cîţi dintre cei diagnosticaţi PCR au dus boala pe picioare, cum se zice, şi s-au făcut bine acasă, cu aspirina, piramidonul, frecţia şi ventuzele bunicii? Evident, nimeni nu spune că s-au făcut bine "din cauza" aspirinei, piramidonului, frecţiei sau ventuzelor, dar ăsta e protocolul standard al bolnavului nostru "naţional".

Aşadar, la ce le trebuie atmosfera asta încărcată de ameninţarea morţii iminente, în masă? Care-i chichirezul?

Un răspuns, relativ simplu şi suficient de solid ar fi: pentru că nu ştiu să facă altceva! Altfel spus, din prostie, adică gravă inadecvare cognitiv-decizional-acţională în faţa unei situaţii care pune una sau mai multe probleme de rezolvat. Probe în acest sens, căcălău, măria ta! Ratarea totală a proiectului "România vaccinată", suntem cam ultimii în Europa. La mare concurenţă cu bulgarii, altfel nu se putea! Ratarea grosolană a gestiunii restricţiilor impuse populaţiei în diferitele etape ale răspîndirii virale. Cînd trebuia să o luăm piano... am scos armata pe străzi (halucinantă decizie, oricum ai lua-o!!!) şi n-a lipsit mult ca "asimptomaticii" să fie luaţi cu arcanul de pe stradă şi băgaţi în spitale, ori să le oferim celor peste 70 de ani, ca soluţie alternativă de tratament "sinuciderea asistată". Viceversa, pe faza de relaxare, cînd trebuia să menţinem totuşi un pachet rezonabil de restricţii, am decretat că situaţia a revenit la cvasi normalitate, nu de alta, dar se grăbea toată lumea să plece în vacanţă. Inclusiv autorităţile, desigur! Atît am bălmăjit-o cu închidem-deschidem şcolile, încît o generaţie întreagă de copii şi tineri adolescenţi au achiziţionat în anii şcolari 2019-2021 nu cunoştinţe, deprinderi şi fundamente logico-metodologice, ci o uriaşă gaură neagră rezultată din experimentele improvizate, practicate pe viu şi fără anestezie de autorităţi asupra "pacientului" lipsit de orice apărare. Acesta nu este, însă, singurul răspuns plauzibil. Şi nici cel care oferă toate cheile unei explicaţii rezonabile.

Altul ar fi acela că autorităţile se folosesc cu bună ştiinţă de "instrumentul" fricii răspîndite în populaţie. Ca să ascundă, să mascheze, cîte ceva. Spre exemplu: afacerile cu "big pharma" derulate pe repede înainte, en gros şi cu mult paraîndărăt. Ori să atenueze celălalt val de nemulţumiri, generat de explozia preţurilor la energie. Ori să îşi uşureze viaţa şi să justifice măsurile represive, în forţă la nevoie, cu care speră că vor putea să proptească o guvernare a cărei popularitate a fost înghiţită de gaura neagră a propriei incompetenţe şi inadecvări.

În sfîrşit, a treia posibilitate ar fi ca "genialii noştri conducători" să fi descoperit valenţele prea puţin cunoscute la noi, mai ales la nivelul "omului de rînd" ale "guvernării prin crize". O schemă, aplicată cu succes, mai întîi în mediul economic, la nivele de decizie micro şi medii, ulterior refasonată şi împrumutată în schemele de gestiune a guvernării, pînă la cel mai înalt nivel. Conceptual, schema este relativ simplă. T1. Ai un obiectiv, o soluţie, un pachet de măsuri impopulare, ilegale sau aproape, imorale etc. pe care vrei să le impui. În condiţii normale, ele se lovesc de un zid al refuzului. T2. Ca să le promovezi, totuşi, alegi, proiectezi şi promovezi o situaţie specială, o criză, a cărei gestiune o stăpîneşti, dacă nu în totalitate, cel puţin în cîteva puncte cheie. Rezultatul necesar: "panica domneşte cetăţeni", vorba lui Caragiale. Atunci cînd oamenii se află sub presiunea unei ameninţări grave şi iminente, singurul lucru care îi mai interesează este ca cineva să îi salveze, să îi apere de consecinţele cele mai grave ale situaţiei. T3. Cei care au declanşat criza scot pe masă pachetul de măsuri pe care au vrut încă de la momentul zero să îl promoveze. Atunci părea tuturor inacceptabil, acum este singura soluţie. Cea salvatoare!!! We win big! Vorba unui alt clasic, în viaţă de data aceasta, domnul Cîţu. Florinel Cîţu, desigur! Dacă ne aflăm în acest scenariu, atunci lucrurile nu arată deloc bine pentru noi, "ceilalţi", pentru simplul motiv că ei se joacă cu focul, iar de ars, ştiu bine, casa lor nu va fi atinsă decît prea puţin şi numai după ce bordeiele noastre vor fi dispărut în scrum. Atunci, pompierii vor interveni în forţă şi cu succes, în selectele lor cartiere, pentru a le apăra bunurile agonisite cu atîta trudă, pentru a stinge bruma de incendiu care îi mai ameninţă pe ei: CÎŞTIGĂTORII.

Opinia Cititorului ( 110 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

 1. ...

  1. ...

   Multe masuri "salvatoare" recomandate / impuse de cand cu pandemia sunt de natura sa deprime imunitatea:

   - stresul constant la care este supus individul prin teroare media zilnica 

   - sedentarismul si lipsa expunerii la soare ("stati acasa, venim noi la voi", "acest virus parsiv se ascunde in praf")

   - abuzul de dezinfectante topice sau biocide (ex. clor) aplicate liberal si fara aerisire inclusiv in scoli, desi exista legislatie care prevede limite maxim admise in aer, chiar... 

   ... chiar aruncate din elicopter (cum a facut un primar de sector din Bucuresti).

   - amanarea prezentarii la medic pentru investigatii medicale si paraclinice (analize, imagistica medicala) de rutina, care ar putea depista la timp afectiuni ce evolueaza cu imuno-depresie (steatoza hepatica, hiperglicemie, diabet, malignitati, depresie, etc, etc). 

   -

   Aceste aspecte sunt bine cunoscute in lumea medicala, insa putini medici mai au curajul sa le afirme de teama de a nu fi... 

   ... de a nu fi pusi la zid sau destituiti.

   Este usor sa ai impresia ca toti medicii sunt preocupati exclusiv de COVID daca in presa intervievezi doar colegi precum dr. Marinescu, Streinu Cercel, Mahler, Wiener, etc. 

   Sub protectia anonimatului, multi ar avea si altele de spus si dintr-o data adevarul ar fi mai nuantat decat ce ne este servit in media.  

   -

   Cer scuze ca a am postat in acest fel, insa opinia initiala a fost trunchiata. 

   ...

   Este mai grav -si mai prostesc -sa subevaluezi un pericol real decat sa il supraevaluezi .Fenomenul provine ,cred , din suficienta intelectuala , ehe , eu sunt prea destept ca sa ma manevreze AIA , unii malefici gen Bill , Jeff , Schwart , Scart sau Part ! Cred ca autorul ,pe care ,in general , il stimez si il citesc cu interes a avut un moment de rea inspiratie caci "nimic din ceeace e omenesc nu mi-e str..."

   Sunt de acord cu dv dar realitatea este ca se folosesc informatiile negative care sa creeze frica, teroare, acesta e obiectovul, inca inainte de pandemia fricii....in care oamenii mor cu zile de frica. Daca nu reusesc cu asta trec la scumpiiri la limita supravietuirii. Mie mi-au dat foc acsei si stiu cum e, stiu despre ce vorbeste Autorul. Noroc cu pompierii ISE prezenti.

   in plus, nimeni nu zicea de fumat (!!!) ca ar contribui la cresterea spitalizarilor. abia zilele astea a scapat un studiu, ca pana acum fusesera blocate de lobbyurile industriei respective. si, nu-i asa, daca nu era studiu, nu se puteau arunca sa zica ca fumatul (!!!) inrautateste covidul .veneau cu aberatiile cu dezinfectarea ambalajelor si purtatul de manusi si cu purtatul mastii afara, unde pericolul era zero. ce, daca atentionau in legatura cu fumatul li s-ar fi parut prea...

   da, dar nu in dauna altor lucruri. sa te puna 7 luni sa porti ca prostul masca afara cand pericolul e zero si, daca chiar ar fi pericol, masca nu ar opri decat picaturile , nu transmiterea prin aerosoli, nu e supraevaluare sanatoasa, e subevaluare a efectului asupra sanatatii mintale a oamenilor. nu cumva sa fii linistit si sa uiti vreo secunda de covid cand esti in afara casei. pt mizeria aia nu o sa-i iert niciodata.

   ARN-ul este o cuanta de energie invizibila, nici macar o particula de ordinul nano adica 10 la puterea minus 9, cel putin, este energie emisa de un camp nu este materie..doar in organismul uman capata fizicalitate folosind informatia ADN-ului uman.DEpinde cat de mare este campul care emite aceste cuante de energie....nimeni nu a izolat virusul acesta.

  aud mereu asta ca tot ce se intampla rau , este din cauza prostiei . nu-i chiar asa , asta o spun in general cei in cardasie cu cei care fura din banul public si in acest fel spera la un fel de clementa , e prost domle de asta fura in draci ! daca te uiti in conturile lor vezi ca sint foarte destepti si au conturile doldora .in cazul asta cu covidul vad ca este aceiasi "prostie " peste tot in lume , adica este un plan concertat de a pune lumea cu botul pe labe .cred ca adevarata prostie este...

  1. cred ca adevarata prostie este la cei care pun botul la propaganda . de ex de ce era bine inainte cand nu se faceau testari si vaccinari in draci pentru gripa si acum cu astea e rau . unii vor spune ca acest covid este altceva , atunci de ce Norvegia dupa doi ani a ajuns la concluzia ca acest covid trebuie tratat ca o gripa ? sa-i cred pe norvegieni , sau pe tataru , voiculescu etc ? nu cred ca-i o intrebare grea .

  de cate ori in cazul un or cataclisme ,razboie,pandemii sau dat statistici cu cei care au supravetuit,din tot deauna sau transmis cei disparuti sau morti, de ce trebuie sa rastalmacim totul la nesfarsit ,daca sunt oameni care din anumite cauze nu accepta vaccinarea sasi asume decizia lor comformanduse noilor reguli nu poti sa afectrezi pe alti oameni din jurul tau fara nici o raspundere, in felul acesta cum il percep nevacinatii , am fi fost disparuti de mult de pe fata pamantului,la nivelul...

  1. Pre a te conforma unor reguli, acestea ar trebui in primul rand sa fie corecte, altfel LA INCALCI pur si simplu. Si in serviciul militar se incalcau ordine.

   Vestile si informatia negativa ne afexcteaza sistemul imunitar, e facuta intentionat, depopulare!

  NU VREAU

  Eu boicotez certificatul verde. Nu am si nici nu voi lua o astfel de aberatie discriminatorie. NU GENERATI CERTIFICATUL. Refuzati teroarea, discriminarea si fascismul. 

  1. Corpul uman este o ,,masinarie"perfecta ca orice vietate care traieste pe acest pamant.Se ,,repara"singur (autovindecare),trebuie doar sa stii cu ce sa-l alimentezi.Boala atinge corpul din cauze simple.Alimentatie neadecvata urmand scaderea imunitatii.

   corect!

   Completare: si un soft de invidiat pe care anumiti grei ar da bani multi sa-l afle, dar nu li se cade asa ceva.

   Orice soft este un nechezol fata de masinaria perfecta a omului care se autoregenereaza. Vindecarea prin medicina e un mit. Ne autovindecam datorita campului morfogenetic.

   mie mi se pare absolut penibil sa devenim atat de SF. auzi, cod de bare ca sa ma pun la masa afara in orice bomba de cartier. mai lasati-ne dracu cu hipsterismele astea. acum sa depindem si pt asta de telefoane mobile (ca si daca venim cu certificatul pe hartie, tot cu telefonul ne e scanat; vai, cata tehnologie...ce avansati suntem, nu mai pot de admiratie). bine facem noi si bulgarii ca ne bagam picioarele.

  dar si comentariile stau si ma gandesc: 70% dintre romani si 80% dintre bulgari (adica cele 2 categorii de nevaccinati) or fi mai destepti decat 80% din restul europenilor (adica cei care s-au vaccinat)? O sa o intreb si pe Veorica care e un vector de intelepciune...

  1. Un vaccin te fereste de boala si de a-l da altora virusul...acesta nu e vaccin e un experiment de a crea anticorpi in organism....din pacate multi vaccinati au fost ingropati si tinerim in Romania, inclusiv medici.In plus vaccinatii imprastie liber virusul pe unde vor atat vaccinatilor cat si nevaccinatilor. Test de anticorpi si testarea sunt solutiii pentru a opri raspnadirea.

   aceleasi prostii postezi mereu , oare ce iq ai , chiar daca se vede ?

   Debilule, poti sa explici care sunt prostiile de la 5.1? Daca nu raspunzi, esti un debil cu IQ 5.

   Sunt intru totul de acord cu cei ce scriu la pct.5.1. si a celor care cred ca acesta nu este un vaccin asa cum ni se spune .Adevarat este un experiment pe oameni in urma caruia se face un raport de prezentare a reactiilor si probabil apoi se va imbunatatii si va deveni vaccin.Iar televiziunile care panicheaza lumea trebuie ignorate. Acum 2 saptamani in satul meu s_au vaccinat 2 pers.care voiau sa plece in vacanta si la scurt timp au murit.Ce sa credem ?

   Cred ca esti atat de prost, tu cel de la 5.2 incat nici macar nu poti sa pricepi ce a vrut sa spuna 5.1. Si , prin consecinta, nici macar nu ti-ai dat seama ca persoana de la 5.1 nu sunt eu, pentru ca tu vroiai sa ma insulti pe mine. Eu am aratat care este rata reala a infectarilor in vaccinati in ultimele trei raportari saptamanale ale INSP. Eu am aratat care este rata de efecte adverse GRAVE (spitalizari si decese) din Elvetia cu terapiile genice mRNA.

   Eu sunt cel care voi si... 

   Reuters scria in anul 2021, ca sa faca un fack check mincinos, pentru tampiti:

   "10 aug. 2021 — Vaccines that use mRNA technology are not gene therapy because they do not alter your genes, experts have told Reuters " 

    

   Ce sa vezi, Internetul are istorie. Si ne uitam si noi cum spunea Moderna despre "medicamentele" mRNA ca ar fi. 

   ASGCT Staff - November 17, 2020

   Findings fr om Moderna and Pfizer demonstrate that gene therapy is a viable strategy for developing vaccines to combat COVID-19.... 

   ASGCT = American Society for Gene Cell Therapy

   Te las pe tine penibilule de la 5.2 sa ne explici cu cat reduce terapia genica mRNA afectiunea numita long Covid la vaccinati. Hai, curaj, explica-ne.

   169 de decedați.

   Din totalul de 169, 158 erau nevaccinați și 11 vaccinați. Cei 11 pacienți vaccinați prezentau comorbidități. 

   Ar fi putut fi o mortalitate de 10 ori mai mica daca Romania avea medicamente. Asa cum mortalitatea din Covid este 0.3 in tarile mai avansate.

   Ar fi putut fi o mortalitate mai mica daca s-ar fi promovat masurile profilactice, cele care te feresc de infectare. In fiecare zi aflam la TV sa ne spalam pe dinti de doua ori. Dar cand a fost un clip informativ despre cum sa te feresti de infectiile virale? Cand? Niciodata. Exact, niciodata. Spalatul pe maini, pe fata, clatirea mucoaselor. 

   România are o resursă medicală deosebit de eficientă. Se numește vaccin.

   Să crezi că spălatul pe mâini poate opri pandemia și este o alternativă la vaccin denotă o prostie cruntă.  

   În țările civilizate mortalitatea e mică, în primul rând datorită procentului mare de vaccinați și în al doilea rând datorită calității actului medical,... 

   Cum se face ca preotul din localitatea Bala ingroapa sapatamanal 2-3 vaccinati tineri, fara comorniditati?

   Peste cel al lui Einsten oricum.L-am postat candva pentru curiosi. 180

   Prost crunt esti tu. Poate te mai speli in urechi si in zonele ascunse.

   Eu am zis "spalat pe maini, pe fata si clatirea mucoaselor". De ce esti dobitoc si manipulezi? Sau nu te duce capul? Chiar cred asta, vad din scrisurile tale ca esti un tampit care abia a trecut BAC-ul. Poate esti afacerist (si deci te crezi destept, dar inteligent nu esti), poate esti bugetar cu facultate la seral si angajat pe pile. Oricum, esti semidoct. 

   Pune-ti mainile nespalate si cauta efectul... 

   La tine se vede ca nu ai si mai si semnalizezi!..

   Săracul de tine, ești de o prostie înfiorătoare.

   Probabil ai impresia că eu „aud” ce scrii tu aici din moment ce-mi sugerezi să mă spăl în urechi. 

   „Spălatul mâinii” sau „spălatul mâinii și clătirea mucoaselor” au fix același efect în stoparea pandemiei.  

   Esti clar un prost. Iti scriu asta OMS dar si alti oameni de stiinta.

   " In the infection group, 50.4% fewer people wore a mask when contacting people with respiratory symptoms, and 45.3% fewer people washed hands afterwards. As a result, we believe that personal protective health behaviour such as hand hygiene, especially after high-risk activities, and mask-wearing could be crucial to prevent transmission fr om highly contagious individuals....

   The WHO stated that the use of a mask alone... 

   Esti de o prostie infioratoare. Analfabetule functional. Vaccin pentru tampenie nu exista. Dar medicamente pentru viitoarele tale afectiuni autoimune da.

   "Rapid initiation of nasal saline irrigation to reduce morbidity and mortality in COVID+ outpatients: a randomized clinical trial compared to a national dataset

   SARS-CoV-2+ participants initiating nasal irrigation were over 8 times less likely to be hospitalized than the national rate." 

   Săracul de tine. După ce că citezi niște articole din care nu înțelegi absolut nimic, nici măcar cu niște insulte originale nu poți veni. Îmi copiezi tot textele mele :)

   Uite ce zice OMS-ul: „FACT: Rinsing your nose with saline does NOT prevent COVID-19”. 

   A fost nevoie să explice OMS-ul rinocerilor ca tine că spălatul mucilor nu previne COVID-19 (pe bune?! răspuns: da pe bune!).

   Ăsta e nivelul din păcate. Și mai trist este că rinocerii tot nu înțeleg.  

   da, suntem mai destepti decat restul europenilor. crezi ca e o premiera? ti se pare ca noi sau bulgarii am inceput razboaiele mondiale sau au fost alti europeni? ti se pare ca noi am avut razboaie civile pesre razboaie civile sau au fost alti europeni? ti se pare ca noi am inventat ideologii care au omorat zeci de milioane sau au fost alti europeni? daca au parti bune, de care am beneficiat si noi, nu inseamna ca nu au si parti groaznice.

   romanii si bulgarii stau cuminti si asteapta pilula... 

   Esti un mincinos penibil. OMS scrie chiar asta si spune ca te refaci mult mai repede. Iar implicit asta inseamna ca unii nici nu se imbolnavesc dar nu toti. OMS spune ca clatirea nu previne (NICI VACCINUL NU PREVINE).

   "There is some limited evidence that regularly rinsing the nose with saline can help people recover more quickly fr om the common cold. However, regularly rinsing the nose has not been shown to prevent respiratory infections." 

   Porcii ca tine nu se spala? Cretinii ca tine put? Ca de citit, evident ca obosesc dupa titlu. Si adorm ca porcii dupa fraza a doua.

   Analfabetul de la 5.16 este rugat sa deschida pagina DEX si sa constate ca exprimarile "a zice", "a spune" se refera si la materiale scrise.

   DEX "(Despre texte, scrieri) A cuprinde, a scrie, a consemna. Ce spun ziarele?"

   (Despre texte) A cuprinde, a scrie, a relata. 

  Terorizare? Ce terorizare?

  Realitatea este că nu prea mai sunt locuri la ATI. Asta nu e o invenție și nici minciună. Cu ce îi încălzește pe cei ce-și așteaptă rândul la intubare că alții au fost norocoși și au contactat o formă mai puțin severă a bolii? 

  Faptul că autorul percepe acest adevăr obiectiv ca o „terorizare a populației” ține de domnia sa și de... 

  1. Te-ai intrebat cati dintre cei de la ATI au fost infectati de vaccinatii care i-au vizitat nestiind ca sunt infectati?

   Nu. Pentru că nu sunt idiot nu-mi pun întrebări idioate.

   Repet pentru toți proștii: azi avem 169 de decedați, din care 158 erau nevaccinați și 11 vaccinați.  

   ....daca ar fi fost eficient vaccinul nu ar fi fost decedati si vaccinati...organismul tau poate lupta daca nu te sperii si nu stai intr-un mediu plin de virusuri....cantitatea conteaza dar si inzestrarea ta de la mama natura...ma refer la sistemul imunitar si cat de grija ai avut de el in viata ta si de sanatatea ta, in general.

   Aveti dreptate dar traim printre rinoceri

   Nu stimabile. Un vaccin eficient protejează de forme grave ale bolii pe majoritatea celor inoculați. Un vaccin perfect i-ar proteja pe toți. Dar așa cum nu există medicamentul perfect, nu există nici vaccinul perfect.

   Ești extrem de prost dacă crezi că scapi de virus dacă nu te sperii de el. Nu la fel de prost ca ăla de mai sus de crede că spălatul pe muci te ferește de COVID, dar tot pe acolo. 

   Poate vrei sa stii,virusii cu muci se hranesc.Si intrbare de nota 10,de unde vin mucii?

   Imbecilule. Si cati au murit din cauza vaccinului in ultimele 8 luni?

   Dan, saracul de imbecil vaccinist, habar nu are ca mucoasa nazala este prima bariera imunologica in fata infectiilor. Si ca lupta cu SARS-CoV-2 incepe din nas. Este tampit. Pentru el, nasul este doar locul care produce muci. Daca ar putea, l-ar castra, sa nu mai produca muci deloc. Mucii sunt nasoli, sunt infectati, sunt oribili. Ce contine MUCUL? Asta-i intrebarea? Ce contine mucul pentru analfabetul de la 6.5 sau pentru Citzu?

   Reiau informatia, unul dintre multele studii facute de la epidemia de SARS incoace. Daca va intereseaza subiectul igienei personale in protectia contra virusurilor, VA ROG, VA IMPLOR, cititi. Veti descoperi lucruri fascinante.

   Conclusion SARS-CoV-2+ participants initiating nasal irrigation were over 8 times less likely to be hospitalized than the national rate. 

   Incepeti de aici calatoria voastra in intelegerea propriului sistem imunitar. Revista Nature 2017 (sunt sigur ca mult mai desteapta decat extrem de prostul de la 6.5)

   "Antiviral innate immune response in non-myeloid cells is augmented by chloride ions via an increase in intracellular hypochlorous acid levels"

   Pe scurt, in nasul nostru, virusurile reusesc sa patrunda in celulele mucoasei. Stimularea cu ioni de Cl dintr-o solutie usor hipertona, face ca celulele din mucoasa sa produca... 

   Debilul cu citatele pe care le copiază dar nu le înțelege încearcă să vă inducă voit în eroare. Spălatul mâinilor și clătirea mucoasei nazale nu vă protejează de virus și nu reprezintă o alternativă la vaccinare.

   OMS: „FACT: Rinsing your nose with saline does NOT prevent COVID-19” 

   Revin cu o rectificare: spălatul pe mâini ajută la diminuarea riscurilor infectării și e puternic recomandat dar sub nicio formă nu e o alternativă la vaccinare.

   Numerele vorbesc de la sine: azi, de exemplu avem 169 de decedați, din care 158 erau nevaccinați și 11 vaccinați.  

   Toți cei 11 vaccinați aveau comorbidități.

   ca si 95% din nevaccinati. iar restul de 5%...nu stiu, poate pipau 2 pachete de tigari pe zi. poate inca nu ai oficial o comorbiditate, dar corpul e mai slab pregatit sa faca fata virusului.

   Nu ai inteles nimic mai desteptule.Daca ai fi un om,m-ai intreba ce am vrut sa zic prin,,muci",dar nuuu,trebuie sa jignim,sa ne dam mari in loc sa comunicam si sa ne intelegem.Dar nu ma supar,nimeni nu sa nascut invatat.In continuare iti transmit cateva randuri din ,,Tratarea bolilor incurabile prin metode naturale"pag.13.

   ,,toate medicamentele,inclusiv cele considerate sigure au efecte secundare.(...)e vb.de reziduuri acumulate in organismul nostru.daca nu suntem in stare sa eliminam aceste cantitati de reziduuri,intestinul gros va deveni un depozit de gunoaie.de acolo gunoiul este distribuit peste tot prin organism,formand nesanatosul mucus.cand cantitatea de mucus toxic devine prea periculosa,organismul nostru incearca sa se curete singur,prin NAS.

   dupa ce citesti,inveti si experimentezi pe propriul corp,atunci mai stam de vorba.si daca ma mai jignesti pot sa-ti transmit si nr.de telefon,sa ma suni sa ne intalnim fata in fata,sa-ti dau niste sfaturi,mai desteptule.

   Porcul nespalat minte. A citat doar titlul ceea ce este fals. OMS de fapt spune altceva. Clatiti-va nasul, A FOST DEMONSTRAT ca reduci incarcarea virala. NICI VACCINUL NU PREVINE.

   "There is some limited evidence that regularly rinsing the nose with saline can help people recover more quickly fr om the common cold. However, regularly rinsing the nose has not been shown to prevent respiratory infections." 

   OMS scrie "There is some limited evidence that regularly rinsing the nose with saline can help people recover more quickly fr om the common cold. However, regularly rinsing the nose has not been shown to prevent respiratory infections."

   OMS confirma ca clatirea nasului reduce incarcarea virala (nu doar pentru raceala, ci pentru orice infectie care intra in corp prin nas). Sunt multe studii care confirma asta. 

   Nu mai reveni cu dezinformarile tale. Minti cu spume de porc nespalat.

   Igiena este cel mai puternic mecanism de lupta contra infectiilor. Nu doar a mainilor ci si a fetei si a mucoaselor (nas si gura). Nimic nu previne infectarea, nici vaccinul, nici igiena. Doar un sistem respirator filtrant foarte foarte performant. Dar igiena reduce imediat incarcarea virala din punctele de intrare. Ceea ce vaccinul nu face. 

   When individuals infected with similar viruses (rhinovirus, coronavirus, enterovirus, and influenza virus) were compared, 30% more individuals had reduction in viral shedding by ?0.5 log10 per day in the intervention arm.

   Adica o reducere de 10x in fiecare zi. 

  Sa urmarim aceasta poveste daca se va adeveri, va confirma prudenta mea din a sarbatori Norvegia prea devreme.

  "Varujan Vosganian: situația Norvegiei, care, cu 80% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări de la începutul epidemiei și până azi" 

  1. ce conteaza infectarile? oricum niciun specialist nu a zis vreodata, cu buna credinta, ca vaccinurile ar opri infectarile. se vede si la noi cat de mica e diferenta intee procentul vaccinatilor din populatie si procentul fin infectati.

   Atunci de ce te mai vaccinezi daca tot te infectezi, sptalizezi si dai si coltul stand in volum mare de virusuri din spital. In plus daca scapi cu viata dupa 6 luni, nu mai anticorpi ca[abili sa te protejeze. daca treci prin boala ai cel putin un an de zile anticorpi.

   Stella Kyriakides, commissaire ch argée de la santé : «Aujourd'hui, nous franchissons la première étape vers l'établissement d'un vaste portefeuille de traitements contre la COVID-19. Bien que la vaccination progresse à un rythme croissant, le virus ne va pas disparaître et les patients auront besoin de traitements sûrs et efficaces pour réduire la pression de la COVID-19.

   l'immunosuppresseur baricitinib (un médicament qui réduit l'activité du système immunitaire) d'Eli Lilly: une demande d'extension de l'autorisation de mise sur le marché pour inclure l'indication relative à la COVID-19 est en cours d'examen;

   des anticorps monoclonaux nouvellement mis au point faisant l'objet d'une évaluation en continu — un outil réglementaire permettant d'accélérer l'évaluation d'un médicament prometteur en cas d'urgence de santé publique:

   la combinaison de bamlanivimab et d'etesevimab d'Eli Lilly: évaluation en continu;

   la combinaison de casirivimab et d'imdevimab de Regeneron Pharmaceuticals, Inc. et F. Hoffman-La Roche, Ltd: évaluation en continu; 

   le regdanvimab de Celltrion: évaluation en continu;

   le sotrovimab de GlaxoSmithKline et Vir Biotechnology, Inc.: évaluation en continu. 

   La Commission élaborera d'ici octobre un portefeuille d'au moins 10 traitements potentiels contre la COVID-19, en s'appuyant sur les travaux du groupe d'experts sur les variants de la COVID-19 récemment mis en place. Le processus de sélection sera objectif et fondé sur des données scientifiques, les critères de sélection étant convenus avec les États membres.

   La stratégie de l'UE en matière de traitements contre la COVID-19 vise à constituer un vaste portefeuille de traitements contre la COVID-19 dans le but de disposer de trois nouveaux traitements d'ici octobre 2021 et éventuellement de deux autres d'ici la fin de l'année.

   Cette stratégie, s'inscrit dans le prolongement de la stratégie de l'UE concernant les vaccins, qui a fait ses preuves, dans le cadre de laquelle l'utilisation de vaccins sûrs et efficaces contre la COVID-19 a été autorisée dans l'UE afin de prévenir et de réduire la transmission des cas, ainsi que les taux d'hospitalisation et de décès causés par la maladie.

   Toate vaccinurile nu vor mai fi justificate începând cu 20.10.2021: informații verificate. 5 terapii care vor fi disponibile în toate spitalele din statele membre pentru tratamentul Covid.

   Ne dați foc, zile amare!

   Îmbuibați, sădiți teroare! 

   Prin a lumii ciumă tare. 

   Să îi punem stăvilare! 

   Să-i dezvețe de nărav! 

   Invocați-l pe Zamolxis. 

   Sufletul de vi-i bolnav, 

   Să îl ducem lui Artemis. 

   Vă lăfăiți în fotolii 

   Și în jilțul guvernării, 

   Minte ciupită de molii

   Ne dați foc în văzul Țării, 

   Slugi vândute din seminții,

   Mințiți de Sufletul doare, 

   Grămădind în pungi arginții, 

   Ne dați foc, zile amare! 

   Slugile toarnă teroare, 

   Cresc Cioclii nepăsării 

   Devin monștri-n nepăsare 

   Viu Rag Leii, monștrii Țării: 

   Rag tirani ce varsă sânge, 

   Parveniți ce-adus-au jale, 

   Ipocriți, țara ne-o plânge,

   Îmbuibați sădiți teroare! 

   Că pătați tot ce-i candoare,

   Monștrii Terorii cea Mare 

   Doar arginții văd sub Soare, 

   Prin a lumii ciumă tare. 

   Stat tiran ce varsă sânge, 

   Voievozi ce-adus-au pace, 

   Iar prin voi, țara ne plânge 

   Răul firele își toarce. 

   Ne scumpiți și mărăcinii, 

   Speranța de vie moare 

   Însă nu puteți Luminii,

   Să îi puneți stăvilare! 

   Monștrilor de vlăstare vii,

   Plini de-a iadului duhoare, 

   Ne batjocoriți copiii 

   Mâncați din a lor candoare! 

   Însă va-nvia dreptatea, 

   S-o trezi Spirit bolnav 

   Și în groapa ce ne-o sapă, 

   Să-i dezvețe de nărav! 

   Trădători de Neam educat, 

   Păduchii ne ies în frunte, 

   N-auziți Crucea din pătrat,

   Coasa-și, țeapa cum ascute? 

   Ascultați cântă talazul!

   Vuet în vânt e Artemis 

   De simțiți pe sub grumazul, 

   Invocați-l pe Zamolxis. 

   Monștri-n urlete la lună 

   Nu mai e nimica sfânt, 

   Pervertire și minciună 

   Și în fapte și-n cuvânt. 

   Nu sunteți decât paiațe, 

   Pe sub halatele cu ștaif, 

   Ochii voștri n-au speranțe,

   Sufletul de vi-i bolnav. 

   Pai, daca te vaccinezi, se presupune ca nu mai faci boala. Aceasta este “definitia” vaccinului. In copilarie m_am vaccinat impotriva polio si hepatita B. Ca sa nu fac bolile acestea. Nu s-a pus problema ca faci totusi polio dar nu iti ramane un picior mai scurt cu 10 cm ci doar cu 2 cm. Asta cu ‘faci boala dar o forma mai usoara” este o vrajeala, o gaselnita. De unde stii ce forma ai fi facut?

   Atata vaccinul cat si medicamentele sunt experimentale. Am devenit un laborator global si corpul nostru a devenit o marfa.

   Niciun vaccin nu te protejează 100%. Acesta este și motivul pentru care trebuie să se vaccineze întreaga populație pentru eradicarea unei maladii.

   NU VREAU

   Nu se va eradica nimic, mai mincinosule. SARS-CoV-2 este aici pentru vecie. Dar tu nu vei rezista la doza 6, asta pot sa te avertizez cu destul de mare incredere. 

   Mister ne-nţeles vreodată.

   A Ciumei cea Tare blestem 

   Fulger spin pe cer deodată. 

   Mâine nu îl mai vedem. 

   Pe Tare-o nalţă smerit. 

   Shanti e Zeiţa bună. 

   Doar noi doi nu am murit 

   Co-creem o lume bună! 

   Zbor spre re-nfrunzite stele,  

   Nou pământ v-am transmutat,  

   Mut valul inimii mele 

   Shanti-n Pace m-am întrupat! 

   Ca un vis renasc spre voi 

   Fluturi albi de sărbătoare,  

   În al luminii şuvoi.  

   Trecem – păsări călătoare.  

   În clepsidră a murit  

   Ciuma nu se mai răzbună  

   Şi de-odată s-a sfârşit! 

   Shanti e Zeiţa bună! 

   De ne lasă în nevoi...  

   Într-o soartă trecătoare,  

   Râd durerile din noi. 

   Suflet sărutat nu moare...! 

   Cerul s-a înseninat, 

   Soarele după furtună.  

   Doamne, multe am sperat!  

   Co-creem o lume bună!  

   Doar noi doi nu am murit 

   Shanti Zeiţa străbună. 

   Pe Tare-o nalţă smerit. 

   Mâine nu o mai vedem. 

   Fulger spin pe cer deodată. 

   Al Ciumei cea Tare blestem

   Mister ne-nţeles vreodată. 

  Comunicarea bazată pe inducerea fricii a fost recomandata de cele mai înalte foruri medicale internaționale..EMA, Fauci, FED și gașca neo-hitlerista.

  Deci NU sunt mesaje întâmplătoare ci foarte bune gândite. De aceea există și un "Grup de manipulare strategică" care compune aceste mesaje făcând practic ceva similar propagandei de război. 

  1. Corect!

   Terorizarea anagajatilor de catre patroni si sefi e o practica de succes pentru supunere si control! Terorizarea incepe cu unii dascali dar si cu unii parinti sau soti teroristi...Terorism ca numitor comun al imaturitatii umanitatii"...asa cum procedeaza copii cu gandaceii...vezi Elena Farago.

  "Terorizarea populaţiei ca metodă de guvernare"... acest fapt are loc in sistemele de guvernare care (mai fatis sau nu) mizeaza pe dictatura si autoritarism .

  Inca un articol excelent de la d-nul Cornel! Multumim pentru el!  

  1. Oameni sunt induşi în eroare că vaccinul ne scapă de moarte ..tot teroare prin minciuna.

   de unde naiba sa ne scape vaccinul de moarte ?!!??!?!

   nu vedeti ca si vaccinatii se imbolnavesc si de asemenea si vaccinatii mor la fel de bine de covid ????  

   de fapt nici virusul nici vaccinul nu sunt miza 

   MIZA E PIERDEREA LIBERTATILOR SI DREPTURILOR VOASTRE!  

   OAMENI BUNI , SUNTEM IN DICTATURA CHIAR ACUM !  

   enjoy it! :)

   copiii sau adolescentii care au auzit de la scoala sau de la parinti de dictatura de dinainte de 1989 sa se uite cu atentie la semnele, la modul in care se vede... 

   De un profit tot mai anemic, ce trebuie bine hrănit, nu voi să cert

   Vis viu din abis musai să pricepem că băncile centrale nu-s neutre, 

   ele-s în slujba clasei de proprietari de plasmatic capital, vis de cutre

   al bogaților ce nu se mai satură cu bucuria controlului-n inimi, îi iert. 

   Ca lucrurile toate să fie cât mai limpezi, gust amar să pricepem

   că profitul e al Sistemului motor, al crizei speranței, a sistemului 

   o trăim azi terorizați, criză a insuficienței,criza e una a profitului,

   a excesului de capital, o criză a controlului total , dar n-o vedem. 

  Ieri 1 octombrie 2021: 169 de decedați, din care 158 erau nevaccinați și 11 vaccinați.

  Astăzi 2 octombrie 2021: 184 de decese dintre care 170 erau nevaccinați și 14 vaccinați. 

  Oare această informație constituie și ea o formă de terorizare? 

  1. draga domnu'

   ce inseamna "nevaccinat" te rog?  

   neintepat cu ser anti-covid NICIODATA ???? 

   ca eu neoficial de la angajati DSP am auzit altceva - am auzit ca cei ce se inteapa anti-covid dc patesc ceva sau crapa in primele 14 zile dupa vaccin sunt considerati nevaccinati ! Ca cica din a 14-a zi de la injectie isi face treaba zeama aia!  

   inca ceva: cum ramane cu zvonurile ca s-au facut presiuni pe rudele decedatilor sa ii declare ca au murit de covid ??? cand aia au crapat de atac... 

   cand aia au crapat de atac de cord, avc sau altele de genul asta ??? una li s-a zis la morga (verbal) si dupa aia alta au descoperit ca era scris pe certificatul primit de la morga...

   Cum explicati aberatiile astea statistice , domnu; draga ?  

   se explica toate astea cumva prin sustinerea si proliferarea unei panici generale fata de un virus cu mortalitate de 1-2 % LA FEL CA O GRIPA NENOROCITA DE 2 LEI ?!?!?!?!??!?!??

   Blestemati sa fie cei ce sustin introducerea dictaturii (cum vedem acum ca se intampla) pornind de la criterii aparent "stiintifice".

   Ca si ceausescu zicea ca ce era in Romania pre-1989 era "democratie" sau ..cum o numea? "democratie populara" ...si era un sistem neo-stalinist crunt!  

   Gogomanilor , americanii au pierdut deja 7ooooo de oameni , mai multi decat cei morti in toate razboaiele din istoria lor ! Si au un sistem medical de invidiat , libertati cacalau dar si fandositi ca voi asisderea ! Inchideti ciocul ,lasati demagogia , macar pana trece urgia !

   Americanii sunt grasi,baga in ei di toate,sistemul lor medical de invidiat te indoapa cu medicamente,libertatile lor nu mai sunt ce au fost,urgia trece cand vor cei care au declansat-o sau cand iesim in strada.Habar nu ai de unde vine boala.Uita-te in farfurie cand mananci si intreaba-te ce mananci.

   Etichetarea se face acum pe culori. cartofii prajiti au culoarea verde ca sa se inteleaga ca sunt sanatosi iar produsele naturale, proaspete cu rosu, sa se inteleaga ca dauneaza grav sanatatii.

   Din cauza trombozelor fac atac sau Avc pentru ca se infunda venele sau capilarele....unii spun ca din cauza secretiei de cortizol, din cauza fricii....

  Cuvintele "noul normal" si "dedata asta este diferit" au fost repetate de sute de mii de ori la fiecare criza prin care a trecut omenirea / populatia / etc.

  IN 1982 marea pocnire financiara: "trebuie sa ne obisnuim cu noul normal"! 

  Inainte de pocnire cu 2-4 ani: "de data asta este diferit"! 

  In 1968: Trebuie sa ne obisnuim cu noul normal" (pe teritoriul romaniei o criza severa ce impinsese romanii sa cumpere AUR in prostie si guvenul a interzis vanzarea si cumpararea; in targuri... 

  bun articolul ,probabil gaborii, jandarmii, seiko, justitiabilii coloniei care s platiti regeste si i apara pe infractorii de politicieni nu s de acord cu acest articol.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro