Abonament gratuit

Testul de solidaritate

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Dintre deficitele structurale ale societăţii româneşti de astăzi, pe cel de solidaritate l-aş fi aşezat, fără ezitare, între primele trei. Asta, dacă mă întreba cineva cum stau lucrurile, acum cîteva luni. Ce ne rezervă viitorul imediat, rămîne de văzut! Sub impactul dificultăţilor individuale şi colective de gestionare a crizei coronavirusului, tabloul condiţiilor sociale s-a schimbat suficient de mult, încît să putem spune că ne aflăm în faţa unui test.

În lumea oamenilor, solidaritatea trebuie prenumerată printre comportamentele esenţiale, "bazale". Psihologic, motivaţia pentru manifestările de solidaritate se alimentează din multe izvoare şi resurse, de la empatie şi milă, pînă la simţul demnităţii şi al onoarei. De aceea, rareori este în pericol să dispară complet din zestrea individuală ori din cea general-socială. Solidaritatea, ca mai toate comportamentele umane, nu se declanşează automat şi nici nu se manifestă mecanic, consecvent, întotdeauna şi la fel, în prezenţa aceloraşi condiţii. Cei mai mulţi dintre noi suntem selectivi în solidaritatea noastră, atît în timp, cît şi în funcţie de situaţii, de persoanele sau categoriile de oameni care ne-o solicită. Mai mult, găsim această ajustare selectivă, justificată! Există, desigur, şi excepţii, oameni extraordinari, a căror solidaritate umană este fără fisură şi fără criteriu de alegere, altul decît nevoia celuilalt de a fi ajutat. De aici, diversitatea şi complexitatea formelor de solidaritate umană. De la vorba bună spusă, ori mîna întinsă unui necunoscut aflat în nevoie ori necaz, pînă la sacrificul material, al unui interes major, vital sau chiar al propriei vieţi. Nici o societate nu poate funcţiona fără un nivel "bazal" de solidaritate care se manifestă activ în interacţiunile dintre membri ei. Ea este susţinut, în parte, "natural", de ceea ce numim scînteia de umanitate din noi şi capacitatea de a o recunoaşte în celălalt, în parte, "artificial", prin constrîngerea normelor sociale, de la obiceiuri şi tradiţii, pînă la legi şi condiţionări comportamentale impuse instituţional-administrativ. Şi, atunci, de unde deficitul nostru de solidaritate, ba încă unul structural?

Deşi greu de cuantificat şi dificil de sesizat la timpul prezent, cele trei generaţii, de la război încoace, din care este alcătuită astăzi "masa socială a României" au fost expuse unor condiţii şi condiţionări de natură să afecteze grav, atît capacitatea de exprimare naturală a solidarităţii, cît şi internalizarea normelor sociale care ar fi putut să o sprijine.

Perioada celor două etape ale dictaturii comuniste, care au scris istoria socială a două generaţii, a pervertit şi destrămat ideea şi practica solidarităţii sociale, utilizînd mijloace care au mers de la propagandă oficială, pînă la constrîngere şi de la marginalizare socială forţată, pînă la reprimare şi eliminare fizică. În afara proclamatei solidarităţi dintre "clasa muncitoare şi ţărănime", evident şi masiv contrazisă de realităţile economice şi sociale primare, orice alt tip de solidaritate a fost descurajat, minimalizat valoric, privit şi tratat cu suspiciune, dacă nu cu totul interzis. A fost cultivate oficial, în schimb, ura de clasă, discriminarea de clasă şi alte forme de manifestare ale "spiritului muncitoresc"!!! Un înlocuitor de solidaritate, obţinută forţat, prin mijloacele constrîngerii instituţionale, a luat locul solidarităţii umane fireşti. Cine nu ştie, poate să revadă cu folos istoria "şantierelor naţionale", a formelor şi acţinilor de "muncă patriotică" şi a altor forme de aşa zisă solidaritate socială de care este plină perioada celor două etape ale dictaturii comuniste din România postbelică.

Pentru ca răul să fie întreg, etapa ceauşistă a dictaturii comuniste a generat şi exercitat, masiv, o altă formă de distrugere a solidarităţii sociale, rezultat al extinderii progresive oficiale a cîmpului suspiciunii şi delaţiunii, ca forme de constrîngere şi condiţionare socială, de îngrădire a manifestărilor şi formelor naturale de solidaritate şi de generare a unui pernicios şi aproape patologic "individualism" fără fond şi fără orizont. Pentru cei care nu au trăit perioada respectivă, dar vor să înţeleagă mecanismele şi rezultatele acestui fenomen, pot citi, cu mare folos, fabulosul roman al Hertei Muller Der Fuchs war damals schon der Jäger, 1992 (Încă de pe atunci vulpea era vînător).

În sfîrşit, etapa de istorie a tranziţiei post-comuniste a dezlănţuit un alt val de "individualism", luminat de data aceasta de perspectiva, dacă nu măcar de speranţa, parvenirii ultra-rapide. Un soi de alchimie socială bazată pe capacitatea nelimitată de "trasmutare" a puterii politic-administrative şi a treptelor superioare de statutul social, în aur. La propriu! Adică, în bogăţie!!! Solidaritatea ca efect al socializării a fost nu neglijată, ci azvîrlită la coşul de gunoi, înlocuită fiind de gustul rafinat, dar atît de tare, al drogului parvenirii. Spaţiul educaţional şi în egală măsură spaţiul familial şi aşa fragile şi fragmentare au cedat locul şi rolul lor de socializare în sprijinul dezvoltării motivaţiilor pozitive şi a capacităţii de manifestare efectivă a solidarităţii, aproape fără luptă, în favoarea "noilor fabrici de îndoctrinare" promotoare pe cale mediatică ale unui stil de viaţă şi ale unor soluţii comportamentale incompatibile cu solidaritatea. Dacă ai o problemă cu unul, îi dai un pumn în nas, în gură, îi rupi picioarele, mîinile, capul, îi tragi un glonţ undeva în părţile vitale ale trupului, îl pulverizezi cu raza miraculoasă....etc. Cînd nu ai o problemă cu el, faci exact aceleaşi lucruri, pentru că, ce sunt toate acestea, dacă nu un mod cît se poate de firesc de a te distra sau de a te băga în seamă sau de a te face remarcat, recunoscut, interesant...etc.

Aici ne-a găsit "ciuma" cea nouă! Evoluţia pandemiei, dar mai ales capacitatea şi incapacităţile noastre individuale şi colective de a face faţă situaţiilor de stress social solicită, fără îndoială, un grad de solidaritate mai ridicat decît în condiţii normale. Rămîne să vedem din ce izvoare vom alimenta motivaţiile necesare, din ce "material" vom putea ţese o reţea de solidarităţi capabilă să disipeze şi să reducă costurile sociale, să ne ajute să trecem carul peste buturuga cea mică, fără să îl răsturnăm.

Opinia Cititorului ( 23 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. C. C. ( Codita) solidarizează. te cu Halep, care sa auto izolat la domiciliu. a lăsat racheta și terenul de tenis în pace.Fr. frumușel... tu izolează te în limba japoneză, coreeană la alegere( sud / nord) sau in exotica limbă din Papua Noua Guinee... izolează te întruna din aceste limbi și la să ne să ne odihnim.-ochii. Să-l citim pe alt /ceva folositor, că exist ă prin BURSA unii fara "cipu'l" lui.. Cris sub pele... antonimu.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Și atenție la punctuație și agramatisme. Nu am văzut un ``Â`` din ' a ' în,,incinta" unui cuvânt. Scrii "cuvÎnt" în loc de "cuvÂnt." ! S-a băgat ăsta ( prin " efracție?") de prin anii 1.99x, odată cu "sunt" în loc de "sînt".. dar să nu scrii " sânt", atenție.! . Ai scris _nici-o și nici-un _cu cratimă, dar și dezlegat,"nici O" ! ; e incorect.!, se scrie fără cratimă, legate.! .! Șiii, vezi că mai citim și noi MINORII, până la ora 24:00 ce scrii matale. Solidaritatea (e de alt sex) NU este susținuT.?!.. Ci e susținutĂ.? (e de alt gen?)..... TVR are cursuri de limba română în prezent...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ar fi fost util sa produci ceva constructiv dar nu poti decat sa emani rautate. E zestre din mosi-stramosi!Mai terminati cu rautatile!Astfel de persoane nu pot intelege ce inseamna solidaritate! Le cereti prea mult sa fie solidari!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Alți oameni cred că urmează a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos și odată cu ea și Judecata de Apoi. Asta, bineînțeles, pentru că suntem tot mai răi și mai depravați și există gay și fenomene astronomice rare. Nu are nimic vreo legătură cu Coronavirus2019, dar e ceva sădit în sufletul credincioșilor că ne vom duce naibii cândva. Un sfârșit va veni oricum.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1.Din ce material vom putea ţese o reţea de solidarităţi capabilă să disipeze şi să reducă costurile sociale?

  BCE si bancile nationale impreuna cu decidentii politici, comunitatea stiintifica, comunitatea civila si economica trebuie rapid, urgent sa creeze materialee necesare creerii diferitelor solidaritati. 

  2.Tehnologia plasmei folosita de fiecare fiinta ne va salva printr-o cupa a vietii facuta cadou umanitatii de un cercetator pe nume Keshe. Cercetatorii de la Institutul de fizica laserilor, plasmei si radiatiei ar trebui sa vina pe posturile tv si sa dea solutia salvatoare pentru fiecare fiinta, sa ne invete cum sa creem cupa vietii pentru decontaminare interna si externa, cum sa salvam o viata de virusii ucigasi. Asociatia tehnologiei keshe ar trebui sa ia legatura rapid cu acele cadre sanitare care nu sunt ocupate cu salvarea vietilor acum, cu decidenti politici si cercetatori pentru a folosi darul oferit de acest cercetator din domeniul stiintelor spatiale. Plasma este forma materiei care uneste intreaga viata pe Terra si Cosmos. 

  3.Inainte sa murim din cauza viruslui e posibil ca unii sa moara de foame si frica. Aici arhitectii societali au datoria nobila sa imparta resursele terrei in mod egal fiecarei fiinte umane, daca nu dorim sa pierim ca specie. Daca microbiomul este agregat solidar la nivel planetar si primeste in mod egal fiecare element al retelei ceea ce are nevoie si noi ar trebui sa le urmam exemplul pentru a putea fiinta fizic si spiritual. 

  Aceasta tesatura invizibila a plasmei va crea solidaritate intre noi si ne va proteja de energia virusului ucigas. Restul trebuie inventat rapid de geniile solidaritatii umane.Aceasta noua ciuma ne-a fost data pentru a putea schimba modul individualist de viata, pentru a putea creea solidaritate si coeziune economica, sociala si politica de facto. 

  4.Artisti individuali,lucratori individuali din domeniul saloanelor de frumusete,lucratori din turism, restaurante si multe alte domenii au ramas fara resurse de trai provenite din venituri sau ajutor social. Ce e de facut? Nu isi mai pot plati ratele bancare. BNR intarzie sa vina cu propuneri. Ungaria a scutit de plata pentru un an de zile. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Plasma se întâlnește în cazul foculului Sfântului Elmo, impropriu denumit astfel. Fenomenul este cunoscut încă din Antichitate și constă în apariția unei străluciri intense, asemănătoare focului, în jurul obiectelor înalte și ascuțite. Era observat deseori de marinari în timpul furtunilor. Reprezintă, de fapt, o descărcare corona.

   Formarea plasmei în ionosferă contribuie la protejarea și menținerea echilibrului natural la suprafața Pământului. Particulele de mare energie și radiațiile provenite de la Soare ar bombarda suprafața Pământului, distrugând materia vie. O mare parte din energie este, însă, absorbită în straturile superioare, prin ionizări, disocieri ale moleculelor, excitări și recombinări. 

   În fizică, plasma reprezintă o stare a materiei, fiind constituită din ioni, electroni și particule neutre (atomi sau molecule), denumite generic neutri. Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizat, pe ansamblu neutru din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice.În primul rând, sistemul trebuie să conțină un număr foarte mare de particule ce interacționează colectiv, adică o particulă influențează vecini situați la distanțe mari, nu doar pe cei apropiați.

   Plasma este considerată, într-o bună aproximație, un mediu neutru format din particule pozitive și negative. O definiție mai riguroasă impune respectarea anumitor criterii. Acestea se stabilesc în funcție de lungimea de ecranare Debye ce reprezintă distanța pe care sunt ecranate câmpurile electrice externe. Criteriu este îndeplinit atunci când numărul de electroni cuprinși în sfera de influență a unei particule este mare. Interacțiunile puternice determină un răspuns colectiv la acțiunea câmpurilor electrice și magnetice. Raza sferei de influență se consideră egală cu lungimea Debye.Pe scurt, plasma este un sistem fizic format dintr-un număr foarte mare de particule neutre (atomi în stare fundamentală sau în stări excitate, fotoni) și particule încărcate electric (ioni pozitivi și negativi, electroni) ale căror proprietăți sunt determinate de interacțiunile colective și care, macroscopic, apare neutră din punct de vedere electric. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tesatura solidaritatii - floarea vietii “Acest simbol poate fi considerat regele geometriei sacre. Se spune despre el ca are in el modelele creatiei, fiind folosit din cele mai vechi timpuri, chiar si in civilizatia sumeriana. Floarea vietii este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un model de floare.

   Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg. Egiptenii, crestinii si chiar Leonardo da Vinci credeau ca acest simbol are un inteles spiritual profund.” 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Materialul medical care urmează să fie livrat va include 2 milioane de măşti chirurgicale, 200.000 de măşti tip N-92 şi 50.000 de teste pentru coronavirus. În ianuarie, UE a trimis 50 de tone de echipament medical în China.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. „Trebuie să ne ajutăm reciproc în aceste momente dificile!”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri.

   Cei in carantina si cei care sunt suspendati din ce traiesc ei si familiile lor? Gurernul trebuie urgent sa ceara UE si BNR sa dea drumul la tiparnita pentru a putea ajuta oamenii sa nu moara de foame, frig, sa nu le taie utilitatile! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Da.! Cu cea între STATELE lumii la : cutremure, erupții vulcanice, inundații, pericol cosmic (asteroizi, radiații /explozii solare) etc. ___iar în acest caz - pandemia- sunt foarte, foarte de ACORD.! . Dar să fiu solidar cu conaționalul care mi-a furat bicicleta.???... care nu are carte de muncă, nu are nicio meserie, își bate bunicii pentru bani de tutun, alcool, droguri, se droghează, fură, tâlhărește și ucide, violează,..... și acum noi îi întreținem ( 7o-8o.000 sau..) din munca noastră în "" pensiuni"" cu TV+altele de tip Rahova.??! //mSă-și plătească ei sejurul și paza.!///... să fiu solidar cu Dincă de Caracal, cu răpitorii-traficanți de minore liceene ~apropo, tu ești solidar cu Alexandra și Luiza.? știi de ele.?... ; solidaritate cu proxeneții care au mânjit imaginea românului adevărat în UE și în lume ( și-n Antarctica.!) .. .... Concluzia mea (DA, greșită.știu.!).. solidaritate, ajutor interuman, ajută-ți aproapele, dar Homo sapiens sapiens... Atenție, numai sel ectIV.!!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Corectez finalul : Solidaritate dar, "" ATENȚIE, numai sel ectIV.! ""... a intrat greșit..! Cred că și- a băgat necuratul coada ; pentru că am zis de Dincă și nimic de Dragnea.. și uite că zic : să fim solidari cu Marii ticăloși, jefuitori și mafioți ai României care au distrus, au ruinat economia țării, imaginea ei în lume prin mineriade, lupte interetnice Mureșene, vinderea pentru comisioane a solului și subsolului țării, a Pădurilor, a Flotei (a treia pe lume în 1989?), etc. etc. că le știți.!. ~~Solidaritate cu ochii larg deschiși~~ am trecut ca nume, dar nu intră... apare anonim

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ATENȚIE NUMAI sel ectiv.!.. Așa da.! Nu voi mai scrie cu majuscule " sel ectIV "... se supără necuratul. O fi marca lui, a înregistrat-o la OSIM.?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ...Din această situație putem ieși doar împreună. Să ne uităm la cei de lângă noi cu spirit de solidaritate. După această perioadă o să ne simțim puțin ca după război, dar speranța nu moare niciodată. Să trăim cu penitență, compasiune și speranță și cu umilință pentru că de multe ori uităm că în viață sunt și momente de întuneric. Credem că li se poate întâmpla doar altora, dar de data aceasta ni s-a întâmplat tuturor. Nimeni nu este exclus. Nu vreau să disting între credincioși și necredincioși, suntem toți oameni, ca oameni suntem cu toții în aceeași barcă. În fața lui Dumnezeu suntem cu toții fiii săi"

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   China este pregătită să „lucreze alături de toate celelalte ţări" în lupta mondială împotriva coronaviruslui

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ambasada Chinei ajuta prin donatii spitalele din Bucuresti.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Rusia urmează să trimită mai mulţi experţi şi vehicule de dezinfectare în regiunile cele mai afectate.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ce tupeu... A scris cineva un articol foarte bun ca răspuns. "În fuga lor după voturi, în parșivenia încăierării românilor cu românii începută odată cu Colectivul și cu Piața Universității și continuată cu vestita apologie a muii, PNL a inventat Mitul Diasporei, a unei așa-zise comunități care ar acționa unitar, care ar avea nu știu ce valori comune și ar fi un fel de cetățeni de rang superior românilor rămași în țară.

  Atât li s-a spus că ei sunt deosebiți, încât muncitorii plecați cu cârca pe șantierele de construcții, căpșunarii, îngrijitoarele de bătrâni și cei care au pus umărul la bunăstarea capitaliștilor din țările în care au plecat, la care se adaugă șuții, peștii și producătoarele, chiar au crezut că sunt speciali, că lor li se cuvin drepturi mult peste celor ale noastre, ale celor care am rămas acasă. 

  Odată cu apariția noului coronavirus, așa-zisa diaspora, a lăsat dracu’ totul baltă și a rupt granițele, dorind să vină din nou acasă. Țările pe care le lăudau le-au tras un șut fix în cur și le-au spus că nu pot să-i mai țină, nu le pot asigura îngrijirea medicală. Italia, Spania, Germania, Marea Britanie capotează pe rând și îi lasă baltă. 

  Speriați, așa-zișii diasporezi, de fapt niște români cărora începuse să le pută România, au implorat să fie lăsați să intre în țară. 

  Arsenie Boca a prorocit în acest sens: „Să-ți înjuri țara și pe cei rămași acasă până faci bulbuci la gură după care să-i implori să vii înapoi acasă, chiar că doar sfinții puteau vedea.” 

  Marcel Vela, ministrul de interne care coordonează Situația de Urgență, membru PNL, le spunea să stea în țările în care au ajuns. 

  Puțină lume știe, cei dintre granița cu Austria-Ungaria sigur, că ieri, până la postarea mea și la Reportajul RTV, Ambasadele nu le mai răspundeau, Ministerul de Externe NU, Digi 24, de exemplu, se fofila după care nu a mai răspuns, iar alte televiziuni pur și simplu le închideau telefonul în nas. 

  După ce m-au înjurat cum le-a venit la gură ani de zile, am decis să le arătăm că noi suntem oameni, că ne-a rămas același spirit românesc ancestral. Dumnezeu e Mare! 

  Uniunea Europeană este un concept gol, țările au fost lăsate de izbeliște, Italia plânge, Spania plânge, Germania se închide în ea și nu vrea să dea nici o mască din cele pe care le produce. Fiecare țară este pe cont propriu. Atunci de ce și cui ne-ați vândut la suprapreț? Multiculturalism, corectitudine politică, LGBT, multă ură, ne-ați distrus industriile, le-ați adus pe ale voastre pe care acum le închideți. Dar mai ales ne-ați încăierat. Iar acum noi trebuie să ne împăcăm cu noi înșine." 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mai exista si visatori!...boala, foametea si saracia vor fi numitorul comun al solidaritatii

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Sunt scenarii facute pentru a renationaliza, cu roice pret, lumea.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  14 mai 2020 Papa Francisc invita yoti liderii lumii penteu un pact global in jurul educatiei pentru un nou umanism. Cred ca la asta se referea Trump care are cu totul alta parere. Decat globalismul umanist al unor lideri spirituali.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sunt la un curs la distanta cu Fundatia Keshe si am aflat ca armata chneza si-a insusit tehologia, i-a schimbat numele si a declarat ca au reusit sa salveze ei China de acest virus cu ajutorul tehologiei daruite Keshe dar pe care si-au insusit-o. Deci este urgent sa fie adoptata aceasta tehnologie in taote spitalele si de catre toti locuiotorii Europei si ai lumii! E singura care te apara cu ajutorul acestor campuri emanate de plasma.

  Ne povestese cum un frate memebru activ al fundatiei Keshe a folosit tehnologai intr-un spital din Iran pentru a putea sa isi salveze fratele spitalizat, tocmai cel care se ocupa de gestionarea coronavirus in Iran. Concluzia este ca trebuie sa ne obisnuim cu acest virus care sufera mutatii mereu. Acum ataca sistemul digestiv.Daca vreti sa va salavati viata voastra si a celor iubiti si apropiati urmati acest protocol al gans cu 2 bobine de cupru, una din ele fiind nano, adica incalzita puse intr-un pahar cu apa cu sare. Mai nou acum se foloseste doar 2 pahare apa cu cupru gans si sare este cel mai puternic antibiotic pe care il cunoastem! Produsul de deasupra se foloseste, este un aminoacid care la ne nevoaie poate tine loc de o masa. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  naturamedica.ro, traditional-chinese-medicine-f or-covid-19-treatment-scienced irect-com-elsevier

  TRADITIONA L CHINESE MEDICINE FOR COVID-19 TREATMENT SCIENCEDIRECT 

  a number of clinical 

  practice results showed that traditional Chinese medicine (TCM) plays 

  significant role in the treatment of COVID-19, bringing new hope for 

  the prevention and control of COVID-19. 

  TCM has a long history and played an indispensable role in the 

  prevention and treatment of several epidemic diseases. 

  During the SARS 

  epidemic in 2003, the intervention of TCM has also achieved remark- 

  able therapeutic effect. 

  During the treatment period of COVID-19, more 

  than 3100 medical staff of TCM were dispatched to Hubei province, and 

  TCM scheme was included in the guideline on diagnosis and treatment 

  of COVID-19 [2], and TCM experts fully participate in the whole rescue 

  process. 

  The decoction, Chinese patent medicine, acupuncture and 

  other ch aracteristic therapy of TCM was comprehensively employed, 

  mainly treated based on syndrome differentiation. 

  Specific TCM wards 

  were set up, and established the designated hospital, moreover, TCM 

  team participates in treatment collectively. 

  Currently, the total number 

  of confirmed cases treated by TCM has reached 60,107 [3]. In 102 cases 

  of mild symptoms treated with TCM, the clinical symptom dis- 

  appearance time was shortened by 2 days, the recovery time of body 

  temperature was shortened by 1.7 days, the average length of stay in 

  hospital was shortened by 2.2 days, the improvement rate of CT image 

  was increased by 22 %, the clinical cure rate was increased by 33 %, 

  27.4 % reduction in the rate of common to severe cases and 70 % in- 

  crease in lymphocyte.3 

  In addition, in the treatment of severe patients 

  with TCM, the average length of stay in hospital and the time of nucleic 

  acid turning negative has been shortened by more than 2 days. 

  fr om current treatment results, TCM based on an over-all symptoms 

  of 2019-nCoV pneumonia patients, has suggested to prescribe pre- 

  scription that are likely to be effective, such as qingfei paidu decoction 

  (QPD), gancaoganjiang decoction, sheganmahuang decoction, qingfei 

  touxie fuzheng recipe, etc. 

  QPD which consisted of Ephedrae Herba, 

  Glycyrrhizae Radix et Rhizoma Praeprata cum Melle, Armeniacae Semen 

  Amarum, Gypsum Fibrosum, Cinnamomi Ramulus, Alismatis Rhizoma, 

  Polyporus, Atractylodis Macrocephalae Rhizoma, Poria, Bupleuri Radix, 

  Scutellariae Radix, Pinelliae Rhizoma Praepratum cum Zingibere et 

  Alumine, Zingiberis Rhizoma Recens, Asteris Radix et Rhizoma, Farfarae 

  Flos, Belamcandae Rhizoma, Asari Radix et Rhizoma, Dioscoreae Rhizoma, 

  Aurantii Fructus Immaturus, Citri Reticulatae Pericarpium, and 

  Pogostemonis Herba, has been promoted as a general prescription in the 

  diagnosis and treatment plan of COVID-19 in China [2]. 

  Among the 701 

  confirmed cases treated by QPD, 130 cases were cured and disch arge 

  clinical symptoms of 51 cases disappeared, 268 cases of symptoms 

  improved, and 212 cases of stable symptoms without aggravation [3]. 

  The effective cure rate of QPD against COVID-19 is over 90 %. Ac- 

  cording to the theory of TCM, the target organ location of COVID-19 is 

  the lung, and the etiology attribute is “damp and toxin plague”. 

  The network pharmacology analysis showed that QPD has an overall reg- 

  ulatory effect via multi-component and multi-target. 

  The primary site of pharmacological action is the lung, as 16 herbs to lung meridian, which indicated that the decoction is mainly specific for lung diseases. 

  In addition, it can play the role of dehumidification through the rise and 

  fall of the spleen and stomach, and exhibited the protection for heart, 

  kidney and other organs. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS