THR-Marea Neagră va distribui dividende de 10,37 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 06 octombrie 2020

Randament brut de 13,7%

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), societate controlată de SIF Transilvania (SIF3), va distribuie dividende de 10,37 milioane de lei, din suma înregistrată în contul "alte rezerve", aflată în sold la finele anului trecut, în urma votului de ieri a acţionarilor companiei în acest sens, se arată în raportul societăţii turistice remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 0,018 lei, ceea ce raportat la cotaţia EFO de ieri, din jurul orei 16:30, de 0,131 lei, oferea un randament brut de 13,74%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce au dreptul la dividende, este 20 octombrie 2020 (implicit, data ex-dividend este 19 octombrie), iar data plăţii este 23 octombrie.

De asemenea, acţionarii THR-Marea Neagră au aprobat schimbarea destinaţiei programului de răscumparare aprobat în AGEA din 22 octomrie 2019, din "distribuirea acţiunilor răscumpărate, cu titlu gratuit administratorilor, directorilor şi angajaţilor societăţii în vederea eficientizării şi fidelizării activităţii acestora, în cadrul unui program Stock Option Plan", în "reducerea capitalului prin anularea acţiunilor proprii".

Tot ieri s-a votat reducerea capitalului social la companiei cu suma de 294,14 milioane lei, de la 57,89 milioane lei la 57,6 milioane lei, prin anularea a 2,94 milioane de acţiuni, dobândite de societate în cadrul programului de răscumpărare aprobat prin hotărârea adunării generale extraordinare a acţionarilor nr.1 din data de 22 octombrie 2019.

În acest an, THR-Marea Neagră a distribuit dividende în sumă de 3,184 milioane de lei, din profitul anului 2019.

La jumătatea lunii august, fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, acţionar important al SIF Transilvania şi membru în Consiliu de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare cu sediul în Braşov a fost ales ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, cu un mandat de doi ani.

Pentru primele şase luni din 2020, compania turistică a raportat un profit net de aproape 3,27 milioane de lei, faţă de o pierdere de 4,7 milioane de lei la jumătatea lui 2019, în urma înstrăinării unor active din portofoliu, în condiţiile în care activitatea de bază a societăţii turistice a fost puternic afectată de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19.

SIF Transilvania deţine 77,71% din THR-Marea Neagră, companie ce dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie în Eforie Nord, Venus şi Saturn.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro