TOKERO raportează o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro şi un volum de tranzacţii de 75 milioane de euro în 2021

G.D.
Piaţa de Capital / 10 august 2022

TOKERO raportează o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro şi un volum de tranzacţii de 75 milioane de euro în 2021

Acum 5 ani, criptomonedele nu erau atât de cunoscute în ţara noastră, întreaga industrie fiind încă într-un stadiu incipient, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu toate acestea, în anul 2017, doi antreprenori români au văzut oportunitatea acestei pieţe şi şi-au propus să deschidă domeniul către publicul larg. Marius Morra şi Sabin Simionescu vizau, la acel moment, dezvoltarea unei companii pe piaţa de criptomonede din România şi reducerea deficienţelor percepute de potenţialii clienţi şi investitori, prin soluţii facile de acces la această nouă clasă de active financiare.

Potrivit sursei citate, în martie 2018, a luat naştere platforma numită www.ldvbank.com, care ulterior a trecut printr-o relansare în luna martie 2019, datorită primei pivotări pe modelul de business. Acea primă versiune a fost o sursă de lecţii de business în această nişă neexploatată a criptomonedelor, iar la nivel de startup, pivotările pe business sunt parte aşteptată a procesului de învăţare şi dezvoltare. Din martie 2019 a început expansiunea LDV Bank din punctul de vedere al numărului de clienţi şi al volumelor tranzacţionate, dar şi prin prisma noilor funcţionalităţi oferite utilizatorilor. Au urmat ani de dezvoltare continuă a brandului, produsului şi echipei, care au condus la finalizarea cu succes a primei runde de finanţare şi rebranding-ul în TOKERO Crypto Exchange, în mai 2021.

TOKERO înregistrează unele dintre cele mai spectaculoase creşteri de pe piaţa de criptomonede din România, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere operaţional, ca produs şi echipă. Dacă în 2019, compania deţinea un portofoliu de doar 5.500 de clienţi, la sfârşitul anului 2021 TOKERO se bucură de aproximativ 30 de mii de clienţi. Utilizatorii au încredere să tranzacţioneze pe platformă, iar acest lucru se poate observa din volumul total al tranzacţiilor raportate, de 75 milioane de euro la finalul anului 2021.

Începând cu jumătatea anului 2021, TOKERO a lansat un nou segment de business, apreciat de utilizatorii platformei de criptomonede. Mai exact, din luna septembrie TOKERO a început listarea de proiecte noi în regim de launchpad. Acest nou serviciu a întărit ideea că TOKERO este alegerea potrivită pentru oricine este fan al criptomonedelor, dar a generat şi venituri importante, în valoare de 1,5 milioane de euro, contribuind, de asemenea, şi la creşterea numărului de clienţi pe segmentul de exchange. Pentru două dintre proiectele listate, Humans.AI şi BH.Network, TOKERO a reuşit să obţină finanţări de câte 1 milion de USDT în doar câteva zile (USDT - stablecoin în paritate de 1:1 cu dolarul american). Astfel, datorită serviciilor pe care le oferă, TOKERO a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup (Globe Monnaie SRL - exchange, şi LDV Tech SRL - launchpad) de aproximativ 2,5 milioane de euro, adică 125x comparativ cu cifra de afaceri de 20 mii de euro din anul 2019.

Prin prisma acestor rezultate, compania a fost evaluată la 15 milioane de euro pentru cea de-a doua rundă de finanţare, un aspect important pentru cei care au ales să se alăture în prima rundă, şi un etalon de performanţă pentru cei care se vor alătura în cea de-a doua. Toate se datorează echipei din spate, cea mai importantă componentă a business-ului, după cum precizează cei doi fondatori. Echipa s-a extins considerabil în doar un an, de la 5 membri în anul 2020, la peste 21 de specialişti în anul 2021, jumătate dintre aceştia fiind alocaţi pentru zona operaţională (suport, marketing şi AML) şi jumătate în departamentul IT.

Odată cu înfiinţarea noului sediu în Bucureşti, în complexul de birouri Hermes Business Campus, a luat naştere şi www.TOKERO.Team - un program de recrutare continuă pentru Grupul TOKERO. Scopul dezvoltării şi lansării platformei de recrutare este atragerea de noi talente în echipă, atât oameni care au deja cunoştinţe în domeniul crypto, cât şi oameni foarte bine pregătiţi în domeniile lor, care îşi doresc oportunităţi profesionale premium şi noi provocări. Începând cu luna august, cei interesaţi să-şi aplice cunoştinţele şi în domeniul crypto sunt invitaţi să depună CV-urile pe platforma www.tokero.team. Poziţiile deschise iniţial vor fi pe HR, contabilitate, marketing, IT, management, subliniază sursa citată.

Marius Morra, unul dintre cei mai tineri antreprenori din domeniul Crypto şi Blockchain, este CEO şi Co-Founder TOKERO. Cu o experienţă de peste 14 ani în antreprenoriat şi consultanţă de business, el a pus bazele Start-Up-ului de tehnologie LDV Exchange, actual TOKERO Crypto Exchange, alături de Sabin Simionescu. "În momentul de faţă lucrăm la dezvoltarea unor noi produse marca TOKERO care să întregească ceea ce vrem să numim mai departe < ecosistemul TOKERO >. Pregătim o lansare foarte aşteptată de comunitatea noastră: Lansarea TOKERO TOKEN - un token utilitar pe modelul $BNB de la Binance, $CRO de la Crypto.com îmbinat cu $POLS, tokenul nativ al launchpadului Polkastarter. În jurul token-ului se va contura întregul ecosistem TOKERO, ce va cuprinde mai multe servicii şi beneficii, primele fiind deja active, exchange, launchpad şi TOKERO PRO", precizează acesta.

Sabin Simionescu, unul dintre cei mai buni programatori de business din România, cu o vastă experienţă în Web, Crypto şi Blockchain, este Chief Technology Officer (CTO) şi Co-Founder TOKERO. El este cel care a creat primele 3 versiuni ale platformei de schimb criptomonede. Pentru a deveni un proiect de succes a fost nevoie să se specializeze şi în domeniile conexe, precum contabilitate, marketing şi legislaţie, astfel încât să aibă o perspectivă cât mai clară a întregului domeniu Crypto, business-ului şi pieţei. Sabin Simionescu declară că: "La nivel de platformă, echipa tehnică este foarte concentrată acum pe ultimele retuşuri ale unei noi versiuni (Versiunea 4.0), mult mai scalabile, care să poată suporta toate produsele TOKERO ce se află în diverse stadii de dezvoltare/planificare. Îmbunătăţiri majore avem şi la nivelul aplicaţiei de mobil, urmând să fie publicate curând. Şi ceva ce toţi clienţii vor să afle - da, vom introduce noi monede, chiar foarte multe. Avem în dezvoltare integrări de blockchain ce vor face disponibile pentru schimb mult mai multe monede, încât să devenim lideri şi la capitolul diversitate. Ne aflăm în prezent la începutul celei de-a doua runde de finanţare, avem investitori în aşteptare, chiar după prima rundă. Istoricul TOKERO vorbeşte de la sine, suntem pe piaţă de 5 ani, dezvoltăm noi soluţii în continuu, creştem, şi zilnic aducem crypto mai aproape de adopţia în masă".

A doua rundă de finanţare este una deschisă de această dată, spre deosebire de prima, care a fost una cu circuit închis. "Ne propunem să strângem 1,5 milioane euro, din care deja am securizat jumătate. Facem din acest moment publică runda, întrucât ne dorim să atragem investitori şi din afara comunităţii noastre, cu siguranţă vor fi surprize plăcute", motivează decizia Marius Morra, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu multumim!

    Alta data criptojmecherii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb