Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Toshiba" ar putea face concedieri la unele divizii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania japoneză "Toshiba" Corp. ar putea elimina unele locuri de muncă de la diviziile neprofitabile de electrocasnice, televizoare şi PC-uri, şi va căuta parteneriate pentru operaţiunile sale nucleare.

"Toshiba" derulează astfel un program de restructurare după ce imaginea sa a fost afectată de un scandal contabil de 1,3 miliarde de dolari.

"Este posibil ca recentele probleme din contabilitate să fi fost generate de faptul că unele dintre operaţiunile noastre şi-au pierdut puterea în privinţa profitabilităţii. Trebuie să luăm măsuri urgent pe aceste segmente", declară directorul executiv al companiei, Masashi Muromachi.

Ca parte a restructurării, "Toshiba" a lansat o nouă echipă de management, care a primit votul acţionarilor în această săptămână.

În perioada aprilie-iunie 2015, "Toshiba" a înregistrat pierderi din cauza vânzărilor slabe de televizoare şi PC-uri. Pierderile operaţionale au fost de 10,96 miliarde de yeni (91 de milioane de dolari), comparativ cu un profit de 47,7 miliarde yeni în perioada similară a anului trecut.

Vânzările grupului au scăzut cu 5% în ritm anual, la 1.350 miliarde de yeni - cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS