Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Transgaz a început operaţiunile de alimentare a gazoductului Iaşi-Ungheni

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Transgaz a început operaţiunile de alimentare a gazoductului Iaşi-Ungheni

Compania Transgaz a început, luni, acţiunile de umplere a gazoductului Iaşi-Ungheni, care va fi inaugurat azi de premierul Victor Ponta şi omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat, ieri, la începutul şedinţei de Guvern, începerea operaţiunilor de umplere a gazoductului, potrivit Mediafax.

Ponta a anunţat, luni, că la Chişinău va lua parte la manifestările dedicate Zilei Independeţei Republicii Moldova şi va inaugura, la Ungheni, gazoductul care conectează energetic cele două ţări.

Cei doi premieri vor trece în revistă, cu acest prilej, proiectele bilaterale şi vor vizita o grădiniţă construită din fonduri alocate de România.

Conducta de gaze dintre România şi Republica Moldova va putea transporta în următorii ani între 1,5 şi 2 miliarde metri cubi pe an, peste nivelul actual al importurilor de gaze ruseşti ale Moldovei.

România produce anual, în special prin OMV Petrom şi Romgaz Mediaş, aproximativ 11 miliarde metri cubi de gaze.

Republica Moldova, fără regiunea separatistă Transnistria, importă anual din Rusia 1,1 miliarde metri cubi de gaze naturale. Importurile Transnistriei sunt de încă 1 miliard de metri cubi pe an.

Lucrările la gazoductul dintre România şi Republica Moldova pe ruta Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 43 kilometri, au fost derulate în mai puţin un an. Circa o treime din costurile pentru acest proiect, adică 7 milioane de euro, a fost suportată din fonduri europene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS