ZIARUL BURSA

06 decembrie
"«Statul Islamic» vrea să ucidă toţi irakienii"

EXCELENŢA SA, OMER BERZINJI, AMBASADORUL IRAKULUI, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU ZIARUL BURSA:"«Statul Islamic» vrea să ucidă toţi irakienii"

PETRE BARACInternaţional / 27 august 2014

"Teroriştii din aşa-zisul Stat Islamic sunt împotriva tuturor statelor şi popoarelor, cu excepţia celor care sunt de partea lor"  

"I-am învins în multe locuri, iar victoriile armatei irakiene împreună cu forţele kurde continuă"

"În săptămânile şi lunile următoare, sperăm să punem capăt prezenţei teroriste în Irak"

Excelenţa Sa, domnul Omer Berzinji, Ambasadorul Irakului la Bucureşti, a declarat, într-un interviu pentru ziarul BURSA, că teroriştii din Statul Islamic (ISIS) vor să ucidă toţi creştinii şi yazidiţii din Irak, pe toţi cei de altă credinţă decât cea musulmană, pe cei care refuză convertirea la islam sau care nu sunt de partea lor. Domnia sa ne-a declarat: "Din păcate, ISIS a pătruns în zona Sinjar şi a alungat zeci de mii localnici aparţinând minorităţii yazidite, care au fost nevoiţi să se refugieze pe muntele Sinjar, unde mulţi copii şi bătrâni şi-au pierdut viaţa. Însă, loviturile primite din partea forţelor kurde (peşmerga), a aviaţiei irakiene, dar şi americane au fost puternice, determinându-i pe terorişti să se retragă. În viziunea ISIS, ei trebuie să supună întreaga lume şi acţionează în acest sens ori de câte ori li se oferă ocazia. Cel care nu le împărtăşeşte ideologia nu merită să trăiască, iar războaiele sale nu au sfârşit. În momentul de faţă, Irakul înfruntă teroriştii ISIS în numele întregii omeniri. Pe această cale, adresez un apel comunităţii internaţionale, pentru a fi alături de noi şi doresc să subliniez, încă o dată, că acest fenomen terorist este departe de ideea de islam".

ANUNŢ PUBLICConcurs post director general al SC Prest Serv Apa SA Paşcani

Companii / 27 august 2014

S.C. PREST SERV APA S.A. Paşcani, organizează la sediul său din Str. Moldovei, nr.33, Municipiul Paşcani. Jud. Iaşi, selecţia candidaţilor, în vederea desemnării:

1. Directorului general;

Procedura de evaluare şi selecţie a candidaţilor se organizează în condiţiile respectării prevederilor O.U.G. nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ale Legii nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal şi transparenţei şi cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al S.C. PREST SERV APA S.A. Paşcani.

PDL va sesiza Comisia de la Veneţia în legătură cu OUG privind primarii

Politică / 27 august 2014

Actualizare 13:55 Primarii, şefii CJ şi consilierii vor avea un termen de 10 zile pentru a-şi alege partidul

Primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie zece zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Constituirea bursei regionale de energie, în grafic

A.T.Companii / 27 august 2014

Proiectul de constituire a bursei regionale de energie, formată din operatorii pieţelor din România, Cehia, Slovacia şi Ungaria, este în grafic, ne-au spus surse apropiate situaţiei, care ne-au precizat că o informare asupra stadiului implementării proiectului se află pe masa Guvernului.

Circa 80% dintre clienţii băncilor consideră că acestea oferă dobânzi prea mici şi comisioane prea mari

RAPORT FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR Circa 80% dintre clienţii băncilor consideră că acestea oferă dobânzi prea mici şi comisioane prea mari

Ioana PopaBănci-Asigurări / 27 august 2014

Marea majoritate a populaţiei (78% dintre respondenţi) consideră că băncile oferă dobânzi prea mici, potrivit unui sondaj efectuat de Mercury Research pentru Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) privind comportamentul de economisire al populaţiei din România.

Partidă cu grad ridicat de risc

FOTBAL ŞI BANIPartidă cu grad ridicat de risc

DAN NICOLAIESport / 27 august 2014

Bulgaria va fi "invadată" de 10.000 de suporteri ai formaţiei Steaua cu ocazia meciului de astăzi pe care campioana ţării noastre îl va disputa, la Sofia, în compania formaţiei Ludogoreţ Razgrad.

Încălzirea globală, mai tare decât armele chimice

Încălzirea globală, mai tare decât armele chimice

OCTAVIAN DANCompanii / 27 august 2014

Specialiştii în meteorologie, întruniţi săptămâna trecută într-un Congres la Montreal, au oferit opiniei publice mai multe explicaţii pentru valul de fenomene meteo extreme care au lovit în ultima perioadă toate continentele.

Informaţiile despre costurile tranzacţiilor cu cardul vor apărea pe monitoarele bancomatelor

PROIECT ANPC:Informaţiile despre costurile tranzacţiilor cu cardul vor apărea pe monitoarele bancomatelor

E.O.Bănci-Asigurări / 27 august 2014

Actualizare 17:00 AURSF susţine iniţiativa ANPC de informare cu privire la comisioanele la ATM

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) salută şi susţine iniţiativa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de a impune prestatorilor de servicii de plată obligaţia de a-i informa pe consumatori în legătură cu toate comisioanele percepute atunci când ulilizeaza terminalele ATM, precum şi de a-i informa în legătură cu procedura şi termenele de recuperare ale cardurilor blocate/reţinute în bancomate.

Moscova propune crearea unui spaţiu economic comun cu UE

Moscova propune crearea unui spaţiu economic comun cu UE

Jurnal de criză / 27 august 2014

Rusia se pronunţă pentru întărirea cooperării între Uniunea Europeană şi Comunitatea economică eurasiatică şi propune crearea unui spaţiu economic comun între cele două entităţi, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la summitul inedit din Minsk la care participă liderii statelor Uniunii Vamale (Rusia, Belarus, Kazahstan), preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi reprezentanţi ai Comisiei Europene

Ediţia din 06.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 27 august 2014

MACRO NEWSLETTER 27 august 2014

Internaţional / 27 august 2014

Preţurile producătorilor industriali din Suedia şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2014, până la 1,4%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

Investitorii dau târcoale "Carpatica"

Investitorii dau târcoale "Carpatica"

F.A.Bănci-Asigurări / 27 august 2014

Fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu AnaCap şi Axxess Capital pentru a intra în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica, al cărei management optează pentru o fuziune cu altă...

Prostia salvează România!

Cornel CodiţăEditorial / 27 august 2014

Cornel Codiţă

Găleata nu mai e găleată, ci "bucket"! Gheaţa nu mai e gheaţă, ci "ice", iar prosteala nu mai e prosteală, ci "Ice bucket challenge"!

"În ţările civilizate, finanţarea este făcută prin bănci. În România, IMM-urile se autofinanţează", a declarat Ovidiu Nicolescu.

Statul tergiversează efectuarea plăţilor către IMM-uri

CĂTĂLINA N. MĂNOIUCompanii / 27 august 2014 /

IMM-urile se confruntă cu dificultăţi reale în ceea ce priveşte încasarea banilor care le revin în baza contractelor de achiziţii publice, arată un studiu comandat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România...

GFR concediază 66 de angajaţi

GFR concediază 66 de angajaţi

E.O.Companii / 27 august 2014 /

Societatea Grup Feroviar Român (GFR), deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, derulează o procedură de concediere a unui număr de 66 de salariaţi de la punctul de lucru Aninoasa.

Nuclearelectrica vinde energie pentru anul viitor

A.T.Companii / 27 august 2014 /

Nuclearelectrica licitează, pe piaţa cu negociere continuă PCCB-NC administrată de OPCOM, mai multe pachete de energie pentru anul viitor. Este vorba despre 20 de contracte de 8.760 MWh fiecare, la un preţ de pornire a negocierilor de 175 de lei/MWh.

REVISTA PRESEI 27.08.2014

Willy HomnerRevista Presei / 27 august 2014

ADEVARUL 

Proiectul Laserului de la Măgurele, împotmolit într-un aviz pe care Apele Române încă nu l-au dat

Problema întâmpinată de dezvoltatorii celui mai mare proiect ştiinţific din România şi din estul Europei este lipsa unui aviz al Apelor...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo