Abonament gratuit

Transgaz vrea să aloce 52% din profitul anului trecut, ca dividende

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Transgaz vrea să aloce 52% din profitul anului trecut, ca dividende

Randament brut de 6,7%  

Acţionarii Transgaz (TGN) au fost convocaţi pentru adunarea de bilanţ, la data de 27 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 348,26 milioane de lei, circa 52%, respectiv 182,14 milioane de lei, să meargă către dividende, se arată în raportul transportatorului de gaze naturale remis la începutul acestei săptămâni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 15,47 lei, ceea ce la cotaţia TGN din data de 23 martie, de 230 lei, oferă un randament brut de 6,73%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 26 iunie (implicit data ex-dividend este 25 iunie), în timp ce plăţile vor începe din data de 17 iulie a acestui an.

Pe lângă repartizarea profitului anului trecut, acţionarilor Transgaz li se va mai supune la vot aprobarea aderării companiei, în calitate de membru asociat, la Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Transgaz Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,51% din transportatorul de gaze naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie