Trei tineri braşoveni vând pizza la con

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 februarie 2017

Trei tineri braşoveni vând pizza la con

Ei au investit 15.000 de euro şi produc 13 sortimente de pizza altfel

Inventatorul pizza s-ar putea simţi mândru de creativitatea a trei tineri din Braşov care au găsit o nouă modalitate de a servi cel mai cunoscut produs din lume, pizza. Ei au deschis în Braşov o "altfel" de pizzerie, în care ingredientele clasice sunt puse în aluat care ia forma unui con ce poat fi mâncat pe stradă, în drum spre serviciu sau şcoală.

Victor Morariu, Ştefania Ilie şi Dragoş Marin au muncit patru ani pentru a-şi vedea visul împlinit. Victor, în vârstă de 26 de ani, este cel care a găsit ideea pe un site din străinătate, pe vremea când era student. Prima dată a privit-o ca pe o glumă, dar uşor, uşor a început să se gândească din ce în ce mai serios să o pună în practică. Avea la vremea aceea de ales între a pleca din ţară cu o bursă de studii şi a sta acasă să încerce o afacere.

Aşa că a împărtăşit ideea prietenilor lui cei mai buni, Dragoş şi Ştefania, şi de aici a început totul.

Victor Morariu, co-proprietarul afacerii, ne-a spus: "Tot timpul am fost atras de afaceri şi mi-am dorit un business al meu. Am mers la cursuri, citesc foarte mult în domeniu. Merg pe principiul că trebuie să contribui cu ceva în societate. Poate nu este afacerea vieţii mele, e însă un început. Mizez pe faptul că este o idee originală, nemaîntâlnită în România. Şi mai mizez pe ceva, tratez clientul aşa cum aş vrea să fiu şi eu tratat şi cred că asta aduce valoare adăugată produsului nostru".

Afacere fără plan de afaceri

Ştefania şi Dragoş au plecat în străinătate pentru a face rost de bani ca să pună în practică visul, iar Victor s-a interesat de toţi paşii pe care ar trebui să-i urmeze ca să deschidă afacerea. Trei ani au muncit cei doi tineri peste hotare, mai exact într-un hotel din Insulele Bermude, până când au strâns o sumă suficientă ca să înceapă afacerea. Cei trei tineri au investit 15.000 de euro într-un mixer de frământare, o presă conică, o vitrină rece şi una caldă, au închiriat un spaţiu în centrul Braşovului şi au pornit la drum. Fără plan de afaceri şi fără birocraţie.

"Eu am o convingere şi anume că tinereţea este atu-ul nostru, aşa că dacă eşuăm putem să o luăm uşor de la zero. Eu am stat în Italia 7 ani şi acolo am descoperit adevăratul gust al pizzei, aşa că încerc să mă folosesc de experienţa anterioară. La început, în schimb, nu ştiam nimic despre aluat, dar acum suntem ca nişte bunicuţe, ştim toate secretele şi putem chiar să dăm lecţii despre asta", a declarat Dragoş Marin, co-proprietar Pizza la Con. Ştefania este responsabilă cu promovarea produsului. Experienţa muncii în străinătate o ajută să înţeleagă piaţa pe care activează şi să ţină cont de consumatori: "E un pic mai greu plecaţi din ţară, departe de familie, prieteni, dar e clar că ne vedem retraşi în România şi nu în altă parte. Investim multă energie şi pasiune în afacerea asta. Încercăm să cerem feed-back de la clienţi şi suntem foarte fericiţi când îl primim. Credem că pe baza acestui feed-back putem să îmbunătăţim produsul".

Nu au vrut ajutor de la stat

Cei trei antreprenori spun că ar fi putut să ceară ajutorul de 10.000 de euro de la stat pentru crearea unui strat-up, dar au preferat să meargă pe cont propriu. "Poate te ajută statul, dar până te ajută trece foarte mult timp. Cred că am fost restrânşi şi am fi aşteptat foarte mult timp banii", mai spune Dragoş Marin. Tinerii au planuri mari cu mica lor afacere. Deşi nu sunt pe piaţă decât de aproape două luni, vor să deschidă imediat un serviciu de delivery pentru firme şi persoane fizice, dar doar pentru 8 conuri de pizza per comandă. De altfel, până al sfârşitul anului şi-au propus să deschidă alte două puncte în două oraşe din ţară. "Planul nostru este unul foarte îndrăzneţ. Vrem să dezvoltăm o franciză în toată ţara. Mizăm pe faptul că folosim doar ingrediente de calitate şi aluatul nostru este făcut exact ca în casă, nu este congelat aşa cum sunt majoritatea produselor food to go din oraş", a mai spus Victor Morariu. Un con de pizza costă între 5 şi 7 lei, iar clienţii pot alege din 13 sortimente diferite. Deocamdată firma are un singur angajat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro