ZIARUL BURSA

30 septembrie
Bugetul de stat sau cum să vinzi pielea inorogului din pădure

Bugetul de stat sau cum să vinzi pielea inorogului din pădure

Călin RecheaMacroeconomie / 10 februarie 2017

Călin Rechea

Înainte de a ieşi la lumina zilei OUG 9/2017, care a modificat Legea Finanţelor Publice astfel încât orice ordonator de credit să poată semna contracte fără nicio limită şi fără asumarea răspunderii penale, am scris că "bugetul ar fi mai realist dacă s-ar face prin datul în bobi".

Şcoala democraţiei

Cornel CodiţăEditorial / 10 februarie 2017

Cornel Codiţă

"România nu mai are timp să înveţe democraţia. Democraţiile de astăzi au avut cîteva sute de ani ca să deprindă legile, normele şi cutumele democratice". Acesta este diagnosticul, iar situaţia în care ne pune este aceea a pacientului care tocmai a aflat din gura doctorului că, fără umbra vreunei şanse de salvare, ori a vreunei îndoieli, sfîrşitul implacabil a pus deja piciorul în uşă.

Lucian Isar: "Isărescu pune presiune pe politicieni şi sprijină bancherii"

PRIN COSTUL RIDICAT AL FINANŢĂRII STATULUILucian Isar: "Isărescu pune presiune pe politicieni şi sprijină bancherii"

A.S.Bănci-Asigurări / 10 februarie 2017

Ministerul Finanţelor a vândut, ieri, obligaţiuni de stat în valoare de 600 milioane de lei (133,5 milioane euro) scadente în 26 februarie 2020, în linie cu nivelul programat, pentru care băncile primesc un randament mediu anual de 2,20%, în creştere sensibilă faţă de ultima licitaţie pentru aceeaşi scadenţă, din ianuarie, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Ana Birchall este, oficial, ministrul interimar al Justiţiei

Ana Birchall este, oficial, ministrul interimar al Justiţiei

Politică / 10 februarie 2017

Actualizare 15:15

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care constată vacantarea funcţiei de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justiţiei şi decretul de numire a Anei Birchall ca interimar pentru acest portofoliu, a anunţat astăzi Administraţia Prezidenţială.

Birchall: "Vreau să asigurăm bunul mers al justiţiei"

Piperea: "Agentul guvernamental şi reprezentantul CE - de acord cu interpretarea favorabilă consumatorilor"

LA PROCESUL CJUE PE MARGINEA CAZULUI ORĂDEAN DE ÎNGHEŢARE A CURSULUI CHFPiperea: "Agentul guvernamental şi reprezentantul CE - de acord cu interpretarea favorabilă consumatorilor"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 10 februarie 2017

Agentul nostru guvernamental şi reprezentantul Comisiei Europene (CE) au fost de acord cu interpretarea favorabilă consumatorilor, la procesul care a avut loc, ieri, la Curtea Europeană de Justiţie (CJUE), pe marginea unui dosar de îngheţare a cursului CHF/leu, deschis la instanţa din Oradea, după cum a precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Sobolewski, salvat, din nou, de statul român

FONDUL SUVERAN DE INVESTIŢII VREA SĂ AJUTE BVB SĂ OBŢINĂ STATUTUL DE PIAŢĂ EMERGENTĂ PRIN CREŞTEREA LICHIDITĂŢIISobolewski, salvat, din nou, de statul român

A.S.Piaţa de Capital / 10 februarie 2017

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, este o persoană norocoasă. Guvernul a anunţat, ieri, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care va fi înfiinţat în maxim două luni, va contribui atât la eforturile României de obţinere a statutului de piaţă emergentă pentru piaţa autohtonă de capital prin creşterea lichidităţii pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile prin asigurarea surselor financiare de cofinanţare a proiectelor de investiţii.

Mugur Isărescu

MUGUR ISĂRESCU:"Creditarea sectorului corporatist creşte gâfâind"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 10 februarie 2017

Cererea pentru creditele în lei a rămas robustă, simţind, însă, o atenuare ce pare să fie în corelaţie cu derularea neuniformă a programului Prima Casă, dar cu discuţiile legate de cadrul legislativ, care nu au avut cum să încurajeze creditarea, a precizet, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu.

ASF a aprobat "Emerging Europe Accession Fund" ca acţionar semnificativ al SAI "Globinvest"

ASF a aprobat "Emerging Europe Accession Fund" ca acţionar semnificativ al SAI "Globinvest"

A.A.Piaţa de Capital / 10 februarie 2017

Actualizare 10:20 ASF: Patria Bank îşi menţine participaţia de 20% la Globinvest

Patria Bank şi-a menţinut participaţia de 20% la Globinvest, potrivit unor precizări transmise de Autoritatea de Supraveghere Financiară, la solicitarea ziarului "BURSA".

----------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, ieri, aprobarea "Emerging Europe Accession Fund Cooperatief UA" (EEAF) ca acţionar semnificativ al SAI Globinvest, ca urmare a achiziţiei indirecte a unei participaţii calificate din capitalul social al acestei societăţi.

Pierderi imense pentru "UniCredit", în 2016

Pierderi imense pentru "UniCredit", în 2016

Alina VasiescuInternaţional / 10 februarie 2017

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, a raportat, ieri, pierderi de 13,6 miliarde de euro (14,5 miliarde de dolari) pentru ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu un profit de 153 de milioane de euro în anul precedent, pe fondul curăţării bilanţului său contabil.

Directorul "Eni", investigat de Procuratura din Italia

SURSE:Directorul "Eni", investigat de Procuratura din Italia

V.R.Internaţional / 10 februarie 2017

Procuratura din Italia cere lansarea unui proces penal împotriva directorului executiv al companiei petroliere "Eni" SpA, Claudio Descalzi, şi a grupului anglo-olandez "Royal Dutch Shell" Plc pentru fapte de corupţie legate de o afacere controversată din Nigeria, potrivit unei persoane apropiate situaţiei, citată de MarketWatch.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Trei tineri braşoveni vând pizza la con

Trei tineri braşoveni vând pizza la con

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 10 februarie 2017

Inventatorul pizza s-ar putea simţi mândru de creativitatea a trei tineri din Braşov care au găsit o nouă modalitate de a servi cel mai cunoscut produs din lume, pizza.

MACRO NEWSLETTER 10 Februarie 2017

MACRO NEWSLETTER 10 Februarie 2017

Internaţional / 10 februarie 2017

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2017 până la 1,7%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo