Abonament gratuit

Trump anunţă o înăsprire "substanţială" a sancţiunilor impuse Iranului

D.I.
Editorial /

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri o înăsprire "substanţială" a sancţiunilor impuse Iranului, după atacurile de sâmbătă vizând instalaţii petroliere în Arabia Saudită, a căror responsabilitate Washingtonul o impută Teheranului, relatează AFP.

"Tocmai i-am ordonat secretarului Trezoreriei (Steven Mnuchin) să înăsprească substanţial sancţiunile impuse statului iranian", a anunţat şeful statului american pe Twitter, fără să facă ate precizări.

Acest sancţiuni - a căror natură urmează să fie detaliată - se adaugă unor măsuri punitive deja fără precedent impuse de Washington Teheranului, după ce miliardarul republican şi-a retras ţara, în mai 2018, din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, pe care-l conssideră insuficient în a împiedica Republica islamică să se doteze cu bomba atomică şi a destabiliza Orientul Mijlociu.

Donald Trump - care s-a arătat mai puţin categoric decât membrii Guvernului său, în ultimele zile, în privinţa la responsabilităţii Iranului în atacurile de sâmbătă, dar care a confirmat totodată că este vorba despre principalul suspect - a dat asigurări încă de duminică cu privire la faptul că este pregătit "să riposteze" şi că dispune de numeroase "opţiuni".

Administraţia americană nu exclude represalii militare, după ce a denunţat un "atac fără precedent" asupra aprovizionării mondiale cu petrol.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo era aşteptat miercuri la Jeddah, pentru a evoca riposta Statelor Unite cu prinţul moştenitor al Araniei Saudite Mohammed bin Salman.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. IMPUNERE : TO DO LISTE

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS