Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Tunelul timpului

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

La un capăt: Thomas More, Tommaso Campanella, Francis Bacon. Nume ilustre, vîrfuri intelectuale ale unor generaţii care au împins lumea în tunelul modernităţii. Visurile lor: Utopia, Cetatea Soarelui, Noua Atlantidă. Aspiraţii povestite cu tîlc despre viitorul unor societăţi organizate şi funcţionînd astfel încît răutatea, viciul, violenţa şi haosul să fie definitiv supuse de justiţie, legi drepte, respectul generalizat şi constant pentru valori umane fundamentale, pentru fiinţa umană, credinţa în bine şi în puterea lui fertilă, spiritualitate, solidaritate, coerenţă şi eficienţă socială. La celălalt capăt: George Orwell, Aldoux Huxley, Guy Hermet sau Niall Ferguson. Visurilor lor, coşmarurile lor: 1984, Minunata Lume Nouă, Poporul contra Democraţiei, Marea Degenerare, cum decad instituţiile şi cum moare economia. Societăţi ale căror mecanisme de funcţionare produc exact contrariul aşteptărilor de acum jumătate de mileniu: gregaritate, dispreţ pentru valorile umane fundamentale, anti-intelectualism programatic, lipsa de responsabilitate socială, justiţie precară, hiper-mercantilism, disfuncţionalitate progresivă, conflictualitate ridicată mult peste limitele sociale de avarie, distrugere, incertitudine şi precaritate. La un capăt al tunelului modernităţii, Utopia. La celălalt capăt, Distopia. Dacă cineva are cea mai mică îndoială în legătură cu faptul că trăim într-un regim de viaţă distopic, nu are decît să vizioneze filmul lui Mike Judge, Idyocracy (2006). Evident, nu a primit nici un premiu Oscar sau Glob de aur, ba chiar a fost reţinut de la difuzare, chiar de către compania care ar fi trebuit să îi asigure contactul cu publicul. Între timp, a devenit un reper iconic, o contribuţie esenţială la discursul critic asupra direcţiei în care se prăbuşeşte post-modernitatea noastră cea de toate zilele. Pentru doritori, Youtube este, încă, o sursă generoasă. După vizionare, dacă cineva a uitat cumva pe ce lume se află, nu trebuie decît să dea drumul la televizor şi să înghită o halcă de realitate proaspătă, livrată live şi asezonată cu comentariile imbecile de rigoare. Suprapunerea masivă dintre tuşa îngroşată caricatural a produsului artistic şi contururile fine ale realităţii în care ne scufundăm este imposibil de trecut cu vederea, chiar şi în plin sindrom acut de negare.

Desigur, întrebarea cheie se impune de la sine: unde este legea progresului social? De ce, după un parcurs istoric consistent, nu mai puţin de cinci sute de ani, ne aflăm, aici unde suntem, în ţinutul distopiei şi nu în cel prefigurat de aspiraţia de raţionalitate a utopiilor cu care am pornit la drum? Cine sunt cei care au greşit: cei care, acum jumătate de mileniu, au proiectat în viitor utopiile, sau cei care astăzi prefigurează viitorul din materia dezorganizată, incongruentă a prezentului distopiilor noastre? Sau, de ce nu, şi unii şi ceilalţi. Există, însă, şi varianta ca nici unii nici ceilalţi să nu fi greşit. În antichitate, şcoala pitagoreică a descoperit cu groază şi deconcertare posibilitatea numerelor iraţionale care nu puteau fi aşezate niciunde pe scala numerelor naturale, ameninţînd să distrugă universalitatea şi frumuseţea linearităţii sale. De aceea, a hotărît să ascundă cunoaşterii comune această descoperire. Tot aşa astăzi, înţelegerea noastră despre social şi istorie a descoperit potenţialul de iraţionalitate al evenimentelor din care se constituie, dar preferă încă să îi nege dreptul de existenţă în cetatea explicaţiilor coerente ştiinţific. Şi, cînd te gîndeşti cît mai avem, în materie de teorie socială, pînă la revoluţia lui Euler şi Gauss care, prin acreditarea definitivă a "numerele imaginare" au distrus pentru totdeauna ideea de liniaritate a lumii, aparent simple, a numerelor. De ce am crede, oare, că universul evenimentelor sociale ar fi mai puţin complicat decît lumea numerelor? De ce am crede că newtonianul timp liniar, căruia fizica modernă i-a luat de mult de pe frunte coroana regală a dominaţiei explicative absolute, mai poate fi menţinut pe tron, de istorie sau sociologie. Dintr-un motiv sau altul, realitatea este cea care i-a trădat pe intelectuali, care a deraiat, care a schimbat macazul pe parcurs şi, în loc să ajugem cu trenul modernităţii în ţinuturile utopice, ne-am trezit debarcaţi în faţa porţilor unui tip universalizat de lagăre de exterminare, pe care nu mai stă scris, sfidător şi sfruntat mincinos, "Arbeit macht frei", ci "Degradarea, Descompunerea, Dezagregarea, Instabilitatea, Învrăjbirea şi Conflictul fac libertatea, bogăţia şi fericirea voastră pe pămînt".

Niciuna dintre variantele explicative nu este o fortăreaţă capabilă să reziste neclintit asaltului argumentelor. Personal sunt înclinat să mizez pe "trădarea realităţii", pe capacitatea ei nelimitată de a inventa consecinţe şi bifurcaţii "perverse" ale actelor şi constructelor sociale, de a lucra constant, cu aplicaţie, împotriva "bunelor intenţii" şi a "soluţiilor prefabricate", oricît de apetisante ar fi ele, atît pentru creatorul cît şi pentru consumatorul de utopie. Dintr-un motiv pe care încă nu îl înţelegem cu claritate, datorită faptului că operăm încă cu liniare simplificări ale timpului şi ale naturii evenimentelor sociale, realitatea parcursului istoric refuză să fie încadrată, înscrisă în tunelul de timp care are la un capăt desenul proiectului utopic, iar la celălalt, şantierul încheiat al realizării acelui proiect.

Opinia Cititorului ( 34 )

 1. Ne-au facut sa credem ca ele nu sunt realizabile...adevarul este ca daca le putem vizualiza ele se vor materializa! Acesta este secretul! Adevarul gol-golut este ca orice utopie este realizabila...altfel nu era revelata!

  1. Fara revelatie omul nu descopera nimic! El este un receptor al gandurilor venite de la constiinta universala! Daca cerem cu totii universului sa ne reveleze un model societal care sa faca fericit pe fiecare individ, sa il faca genial. Cheia sta in interiorul nostru, trebuie sa ne conectam microcosmosul la macrocosmos, sa respectam legile divine si sa le integram in constitutii! Mie Universul mi-a trimis mereu ce i-am cerut in joaca! Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa si gasesti! Asa ca nu ma mai joc! E periculos! Karma o poti micsora prin fapte bune iar universul iti trimite doar ce iti doreste inima si e de bine pentru tine si altii! De ce nu am cere Universului cu totii o Uniune Europeana mai umana, care sa puna fiinta umana in centeul politicilor si strategiilor sale si sa ceara si statelor membre sa faca acelasi lucru! Asta e posibil diar daca cerem oficial dar si oferim solutiile! La Sibiu Romania trebuie sa ceara infiintarea unui institut de cercetare in domeniul societal la vivel european, poate fi retea de institute de cercetare nationala! Paradoxal UE prin competitie creeaza discrepante , fracturi sociale intre regiuni in ciuda infiintarii politicii de coeziune! Cei care au vor avea mai mult si cei care nu au vor avea mai putin! La asta se rezuma justitia sociala secretata de neoliberalismul incetatenit! Asa cum spune autorul nu s-a gasit solutia care sa faca utopiile realizabile! Distopia nu se poteiveste cu natura noastra armonioasa umana! Modelul docietal trebuie sa fie in armonie cu natura nobila a omului!

   Bărbatul și femeia sunt ca cele două aripi ale unei păsări și când ambele aripi sunt reînvigorate cu același impuls, pasărea umanității va avea putința a se înălța în zbor către ceruri, spre culmile progresului.

   ABDU’L-BAHÁ 

   Egalitatea dintre femei şi bărbaţi 

   Încă de la începuturile ei de acum aproape o sută cincizeci de ani, Credinţa Bahá`í a propovăduit egalitatea dintre sexe. Aceasta se petrece pe când mişcarea femeilor de abia îşi începea lupta pentru dreptul la vot în Occident iar astfel de idei nici nu se auziseră în Orientul Mijlociu. Credinţa Bahá`í este unica religie independentă mondială Al cărei fondator a declarat fără echivoc că femeile şi bărbaţii sunt egali. 

   Bahá`íi văd egalitatea dintre sexe şi deplina participare a femeilor în orice domeniu al activităţilor umane ca cerinţe preliminare pentru pacea şi progresul uman, iar acele calităţi feminine – precum compasiunea, devotamentul, cooperarea şi empatia – sunt esenţiale în crearea unei civilizaţii mondiale paşnice, juste şi sustenabile. Inegalitatea dintre sexe nu întârzie doar progresul femeilor, ci şi progresul civilizaţiei însăşi. 

   Pentru mai mult de un secol, bahá`íi din Statele Unite au acţionat pentru a face să progreseze statutul femeilor prin sprijinirea politicilor şi legislaţiei care promovează egalitatea dintre sexe. Ei mai colaborează de asemenea cu coaliţii naţionale pentru legislaţie împotriva violenţei în familie; educaţie despre implicaţiile asupra sănătăţii pe care le are violenţa împotriva femeilor; promovarea deplinei integrări a femeilor în planificarea dezvoltării şi suportul împotriva violenţei internaţionale bazate pe diferenţa dintre bărbaţi şi femei. 

   Femeile și bărbații au fost și vor râmăne întotdeauna egali în fața lui Dumnezeu.

   BAHÁ’U’LLÁH 

   Pentru bahá’í, serviciul adus celorlalți dă sens și scop vieții. Orice profesie sau activitate efectuate în spiritul serviciului adus umanității este considerată cea mai înaltă formă de venerație divină. Educația copiilor și îngrijirea familiei sunt de asemenea considerate forme lăudabile de servire și venerație. Pe langă aceste forme personale de servire, Comunitatea Bahá’í se angajează în proiecte colective de servire, respectând prioritățile și scopurile stabilite de către Casa Universală a Dreptății. Asemenea activități pot include coordonarea cercurilor de studiu, predarea lecțiilor pentru copii, mentoratul grupurilor de tineri și găzduirea programelor devoționale. Bahá’íi sunt implicați și într-o mare varietate de proiecte de dezvoltare socială și economică ce îmbunătățesc bunăstarea materială și spirituală a umanității. Mulți tineri bahá’í petrec o perioadă de timp, după terminarea liceului sau în timpul facultății, în serviciul Credinței Bahá’í, dar acest lucru nu este obligatoriu. Bahá’íi pot alege dintre numeroasele ocazii de servire pentru dezvoltarea comunității, educație sau alte forme de serviciu social, în alte comunități din țară sau străinătate. Inainte de a-și asuma un angajament de servire, individul este încurajat să se roage și să se consulte cu familia și Adunarea Spirituală Locală 

   ABDU’L-BAHÁ NE SFĂTUIEȘTE:

   Nu vă priviți drept străini; ci vedeți-i pe toți oamenii drept prieteni, căci iubirea și unitatea se găsesc greu când vă ațintiți ochii pe deosebiri… Căci fiecare ființă este un semn al lui Dumnezeu și prin mila Domnului și puterea Lui a ajuns fiecare pe lume. 

   SHOGHI EFFENDI AFIRMĂ: 

   Nu putem să separăm inima omului de mediul din afara noastră și să spunem că, odată ce unul dintre acestea a fost reformat, toate se vor îmbunătăți. Omul este legat organic de lume. Viața lui interioară modelează mediul înconjurător, fiind, în același timp, profund influențată de acesta. Un element acționează asupra celuilalt și fiecare schimbare de durată din viața omului este rezultatul acestor acțiuni și reacțiuni. 

   Care sunt cerințele? Să avem iubire față de omenire și sinceritate față de toată lumea, să reflectăm unitatea lumii omenești, să dăm dovadă de bunătate, să ne aprindem cu flacăra iubirii pentru Dumnezeu și să atingem cunoașterea lui Dumnezeu și a tuturor celor ce duc la bunăstarea omenirii. –

   ‘ABDU’L-BAHÁ 

   Căsătoria şi familia reprezintă temelia civilizaţiei umane. În mediul familial învăţăm să ne confruntăm cu provocările vieţii, cum să iubim, cum este se înfăptuieşte dreptatea şi tot aici consolidăm valorile fundamentale şi descoperim cum să le transpunem în acţiune. Deoarece convingerile învăţate şi obiceiurile formate în familie – atât cele folositoare, cât şi cele dăunătoare – sunt duse mai departe la locul de muncă, în comunitate şi în societate în general, bahá’íi consideră de cea mai mare importanţă crearea de sisteme familiale sănătoase şi unificate. 

   Bahá’íi se străduiesc să susţină în contextul familial aceleaşi valori şi convingeri care vor contribui la o societate mai bună. Pentru ca familia să-şi realizeze scopul ei, valorile trebuie puse în practică – valori precum egalitatea între bărbaţi şi femei, dreptatea, pacea, cu un accent pus pe educaţie şi dobândirea cunoaşterii. La fel ca şi alte instituţii ale societăţii, familia trebuie transformată cu scopul de a ajuta umanitatea să se ridice la înălţimea provocărilor pe care le presupune maturizarea noastră colectivă. Bahá’íi sunt liberi să se căsătorească cu oricine aleg. Aşa-numitele „căsătorii interrasiale” sunt încurajate în învăţăturile bahá’í, învăţături care subliniază unitatea esenţială a rasei umane. 

   Bahá`íi din întreaga lume descoperă că principiile şi legile care dau o formă distinctă vieţii bahá’í de familie conduc către dragoste şi unitate. 

   Unitatea Religiilor

   Principiul unităţii omenirii este pivotul în jurul căruia se află toate învăţăturile lui Bahá’u’lláh. Bahá’u’lláh ne-a învăţat că umanitatea, după o lungă şi turbulentă adolescenţă, a ajuns în sfârşit la stadiul de maturitate în care unitatea şi o societate dreaptă pot fi realizate. Pentru acest ţel, Credinţa Bahá’í prescrie legi referitoare la conduita şi moralitatea personală, precum şi legi şi principii sociale care contribuie la realizarea unității omenirii. 

   Bahá’íi cred că: 

   Scopul vieţii este să-L cunoscă şi să-L proslăvească pe Dumnezeu, să dobândească virtuţi, să promoveze unirea omenirii şi să realizeze o civilizaţie avansată 

   Întreaga omenire a fost creată de Dumnezeu ca o unitate organică şi reprezintă o singură specie

   Munca depusă în spiritul servirii semenilor este o formă de devoţiune, înseamnă slujirea lui Dumnezeu 

   Bahá’íi practică:

   Investigarea independentă a adevărului 

   Rugăciunea şi comuniunea cu Dumnezeu zilnic 

   O viaţă dedicată servirii umanităţii 

   Fraternitate cu adepţii tuturor religiilor 

   Înalte principii morale, inclusiv seriozitatea, castitatea şi cinstea 

   Evitarea materialismului, partizanatului politic, intrigilor, jocurilor de noroc, consumului de alcool și droguri 

   Principiile sociale includ: 

   Egalitatea dintre femei şi bărbaţi 

   Eliminarea prejudecăţilor 

   Soluții spirituale pentru rezolvarea problemelor economice 

   Înlăturarea extremelor de săracie şi bogăţie 

   Crearea unei comunități de națiuni, o federație mondială 

   Recunoaşterea faptului că toate religiile au o origine comună şi că au acelaşi scop fundamental 

   Armonia dintre ştiinţă şi religie ca două sisteme complementare de cunoaştere şi practică

   Adoptarea unei limbi auxiliare universală, precum şi a unei scrieri, a unei monezi, şi a unui sistem de unităţi de măsură universale 

   Revelaţia lui Bahá’u’lláh, a cărei misiune supremă nu este alta decât realizarea acestei unităţi organice şi spirituale a întregului corp al naţiunilor, ar trebui privită, dacă suntem credincioşi implicaţiilor sale ca vestind prin apariţia ei, maturizarea întregii specii umane. Ea nu trebuie să fie considerată pur şi simplu ca o altă renaştere spirituală în soarta mereu schimbătoare a omenirii, nici ca o etapă viitoare în lanţul Revelaţiilor progresive şi nici chiar ca apogeul unei serii de cicluri profetice periodice, ci mai degrabă ca marcând etapa ultimă şi cea mai înaltă în evoluţia uluitoare a vieţii colective a omului pe această planetă.

   SHOGHI EFFENDI 

   Omenirea se află în plină schimbare radicală, din toate punctele de vedere: guvernare, legislaţie, ştiinţă, industrie. Vechile standarde de etică, codurile morale şi modurile de viaţă din trecut nu sunt adecvate actualului stadiu de evoluţie şi progres.

   Totodată acesta este şi momentul maturizării şi reformării în religie. Bigotismul şi imitările dogmatice ale vechilor credinţe au devenit surse de animozitate. Trebuie ca acestea să fie lăsate în urma şi să fie făcut loc învăţăturilor divine care au fost revelate pentru progresul umanităţii în stadiul actual. Această transformare şi înnoire a realităţii fundamentale a religiei constituie adevăratul spirit al modernismului, iluminarea umanităţii şi remediul divin pentru toate suferinţele omenirii. 

   Evoluția sau dezvoltarea sufletului și a capacităților sale este scopul fundamental al existenței umane. Această evoluție este înspre Dumnezeu și forța determinantă este cunoașterea lui Dumnezeu și dragostea pentru Dumnezeu. Pe măsură ce învățăm despre Dumnezeu, dragostea noastră pentru El crește; și acest fapt, la rândul lui, ne înlesnește o mai apropiată comuniune cu Creatorul nostru. De asemenea,pe măsură ce ne apropiem de Dumnezeu, caracterul nostru devine mai rafinat iar acțiunile noastre reflectă din ce în ce mai mult atributele și calitățile lui Dumnezeu.

   Bahá’u’lláh ne învață că acest potențial de a reflecta atributele lui Dumnezeu este realitatea esențială a sufletului. Asta înțelegem când spunem că “omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”. Calitățile divine nu sunt externe sufletului. Sunt latente în suflet, tot așa cum culoarea, mirosul și vitalitatea unei flori sunt latente în sămânță. Trebuie doar să se dezvolte. 

   Scopul vietii

   “Toti oamenii au fost creati pentru a duce mai departe o civilizatie în continuu progres… Un comportament asemanator dobitoacelor pamântului nu este demn de om. Acele virtuti ce se potrivesc demnitatii sunt rabdarea, milostenia, compasiunea si bunatatea iubitoare pentru toate popoarele si neamurile lumii.” 

   Eliminarea prejudecatilor 

   “… prejudecatile religioase, rasiale, nationale si politice sunt toate subversive la adresa fundamentului societatii umane, toate conduc la varsare de sânge, toate aduc ruina omenirii. Atâta timp cât ele vor exista, amenintarea razboiului va continua.” 

   Unitatea omenirii 

   “O,Copii ai oamenilor! Nu stiti de ce v-am creat pe toti din aceeasi tarâna? Ca nimeni sa nu se creada mai presus decât celalalt… De vreme ce Noi v-am creat pe toti din una si aceeasi substanta, se cade sa fiti ca un singur suflet… astfel ca din adâncul fiintei voastre, prin faptele si actele voastre, semnele unitatii si esenta detasarii sa fie manifestate.”9 

   “Sunteti frunzele unui copac si picaturile unui ocean.”10 

   “Fiti ca degetele unei singure mâini, ca partile unui singur trup.”11 

   Religia ar trebui sa fie Cauza Iubirii si Afectiunii

   “Religia ar trebui sa uneasca toate inimile si sa faca razboaiele si disputele sa dispara de pe fata pamântului, sa dea nastere spiritualitatii si sa aduca viata si lumina fiecarei inimi. Daca religia devine cauza antipatiei, a urii si a discordiei, atunci ar fi mai bine fara ea , iar retragerea de la o astfel de religie ar fi într-adevar un act religios.” 

   Este vorba de o noua "religie", cea bahai,, care vizeaza constituirea unei comunitati mondiale fara clase, cu o limba si o conducere universala.

  Clubul de la Roma și Noua Ordine Mondială

  SCRIS DE DEPARTAMENTUL DE INFORMAȚII ROMÂNIA (DIR) PE MARȚI, 24 NOIEMBRIE 2015 

  PUBLICAT ÎN: CONSPIRAȚII, ILUMINAȚI, NOUA ORDINE MONDIALĂ 

  by “Numele de “Clubul de la Roma” COR nu are absolut nici o legatura cu Roma, cu Vaticanul si nici cu catolicii, aceasta fiind decat o acoperire pentru acesti globalisti. Clubul de la Roma este o organizatie elitista compusa din cele mai vechi familii ale “Nobilimii Negre”, la care se […] 

  Facebooktwittergoogle_p lusredditSalveazălinkedinmail by feather 

  “Numele de “Clubul de la Roma” COR nu are absolut nici o legatura cu Roma, cu Vaticanul si nici cu catolicii, aceasta fiind decat o acoperire pentru acesti globalisti. Clubul de la Roma este o organizatie elitista compusa din cele mai vechi familii ale “Nobilimii Negre”, la care se adauga cele 13 familii de frunte ale “Iluminatilor” din America. 

  Toate acestea familii nu sunt altceva decat un “trib” a caror istorie incepe din Sumerului, ei nefiind altceva decat descendenti “dragon” ai celebrilor reptilieni Anunnaki, care au contribuit din plin la dezvoltarea “Epocii de Aur” sumeriene si babiloniene. 

  Acestia mai poarta numele de “Fratia Babiloniana a Sarpelui” si n-ar trebui sa va uimeasca cuvinte precum “zeu-sarpe”, “rege-sarpe”, “zeu-dragon” sau “rege-dragon”, caci in cadrul familiilor regale totul este cunoscut. De fapt, astazi, ei nici nu se mai sfiesc sa se ascunda, nu degeaba Casele Regale Pamantene isi pun la blazoanele lor tot felul de soparle inaripate. 

  Clubul de la Roma 

  Clubul de la Roma ar putea fi caracterizat drept un gigantic “Think Thank” socialisto-iluminat, care reuneste in randurile sale pe aproximativ cei mai buni oameni de stiinta din lume. Din aceasta perspectiva, Clubul de la Roma ar putea fi considerat o aripa stiintifica a Iluminatilor sau a Globalistilor. 

  Este foarte interesat de urmarit cum si-a inceput Clubul de la Roma activitatea. Atunci cand membrii organizatiei au inceput sa-si regandeasca ideile lor despre Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial, ei l-au trimis pe fondatorul si capul organizatiei, Aurellio Peccei, in Anglia, pentru o specializare la Institutul Tavistock – centrul global de control al mintii oamenilor, leaderul tuturor institutelor de spalare a creierului din lume. 

  La acea vreme Peccei era cel mai varstnic presedinte al concernului “FIAT”, un multi-conglomerat gigant al “Comitetului celor 300”, de altfel si cu un renume destul de prost, datorita numarului mare de membri din randurile “Nobilimii Negre”, printre altii si familia Agnelli, aceeasi familie care n-a considerat-o pe Pamela Harriman destul de “buna” pentru unul dintre fii ei. 

  Institutul Tavistock il avea la acea vreme in fruntea sa pe general-maiorul John Rawling Rees, sustinut de Lordul Bertrand Russel, fratii Huxley, Kurt Lewin si Eric Trist, precum si de cercetatorii din jurul lui. 

  Dupa ce Peccei a fost “initiat” in toate secretele Institutului Tavistock, scolarizat in suficienta masura si considerat “calificat”, el a fost trimis mai departe la biroul central al NATO. 

  Alianta NATO este o entitate compusa din membri ai “Comitetului celor 300” si creata de catre acestia, serveste, in primul rand, drept organism politic, dar fireste ca si grup militar de aparare pentru Europa ["aparare” prin prisma Iluminatilor]. 

  Relatii foarte stranse cu Clubul de la Roma intretin, pe langa NATO, si grupul Bilderberg, Comisia Trilaterala si alte organizatii ale Iluminatilor. Familiile regale din Europa sunt membri de baza ai Clubului de la Roma, al carui obiectiv principal consta, de pilda, in distrugerea puterii economice si agrare a SUA si nu numai. 

  Alte scopuri urmarite de organizatie sunt, insa, mai putin evidente si necesita o analiza mai profunda, insa toate acestea devin foarte evidente daca urmarim putin lucrarile conferintei extraordinare a Clubului de la Roma, din noiembrie 1980, organizatia s-a intrunit tocmai la Washington DC. 

  Din insemnarile unui membru al Serviciului Secret, care doreste sa-si pastreze anonimatul, aflam ca principalele teme abordate la intalnire au fost zdrobirea nucleului industrial al SUA si inlaturarea surplusului de populatie, dupa cum s-ar fi exprimat unul dintre participant, aspecte cunoscute astazi din cauza unui surplus de dovezi. 

  Aceste obiective corespundeau perfect cu planul lui Sir Bertrand Russel, asa cum este el excelent explicat in lucrarea “The Impact of Sciente on Society”. Un alt obiect luat in discutie la acea conferinta viza modul in care ar putea fi preluat controlul asupra activitatilor internationale ale SUA. 

  Deoarece un numar mare dintre participantii la intalnire faceau parte din “Nobilimea Neagra” sau colaborasera timp indelungat cu aceasta – mergand chiar pana la terorism, crima si comert cu droguri – conferinta a fost, fara indoiala, o provocare la adresa SUA si nu numai la adresa guvernului, ci si a poporului american. 

  “Surprinzator?? ? a fost si faptul ca niciun singur cetatean american, in afara de participantii directi, nu a stiut de intalnire. Ea a fost probabil cel mai bine pazit secret al acestui secol. Intalnirea fusese convocata, dar si finantata de “German Marshall Found” – [a[al carui membru era, printre altii, Willi Brandt] o organizatie nascuta din nucleul central al fostei “Morgenthau-Planungs-Gruppe? ?? din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 

  Aceasta din urma organizatie mai putin cunoscuta, alcatuise la vremea ei un plan de dezindustrializare a Germaniei antebelice, urmand sa divida tara [i[in Germania de Est si Germania de Vest]sa-i starpeasca pe germani, iar teritoriul sa fie transformat in suprafata agricola. 

  Telul final al grupului planificat de elemente socialisto-marxisto-comuniste, consta in starpirea completa a natiunii germane, plan asemanator celui al guvernului SUA, ideologul Henry Morgenthau fiind un sionist si un germanofob fanatic. 

  “German Marshall Found” isi incaseaza imensele sume de bani de care dispune de la firmele si bancile “Comitetului celor 300” din WallStreet si din “City of London” [a[acel stat in stat din Marea Britanie, unde nici Regina Angliei nu poate patrunde fara aprobare] deci de la aceeasi sforari – altii i-ar numi chiar criminali – care au finantat la vremea respectiva si Revolutia Bolsevica, cand sionistii au dat jos Dinastia Romanov, dand apoi nastere celui mai mare stat de sclav al lumii – statul bolsevic. 

  Presedintele lui “Marshall Found” nu era altul decat binecunoscutul globalist, David Rockefeller, a carui familie este de-acum bine cunoscuta ca subventionator al tuturor gruparilor revolutionare, de toate culorile si sub toate flamurile si aceasta doar pentru a produce mult discordie in intreaga lume [p[principiul francmason "Ordo ab Chao” – "Ordine din Haos”]/p> 

  Un alt scop urmarit de conferinta Clubului de la Roma, de la Washington, a fost printre altele si stirbirea prestigiului Administratiei Ronald Reagan, deoarece evolutia evenimentelor nu mai corespundea, se pare, deloc planurilor Clubului de la Roma. Un accent deosebit s-a pus pe blocarea dezvoltarii economice promisa de Ronald Reagan. 

  Si in vederea realizarii scopului amintit, li s-a subliniat celor prezenti necesitatea radicalizarii “Partidului Democrat”. Ce inseamna aceasta, de fapt ? Ei bine, cel mai interesant este faptul ca un “Partid Democrat” nici nu exista, de fapt. A recunoaste un “Partid Democrat” ar fi cam acelasi lucru cu a afirmat ca SUA ar fi un exemplu de “democratie” si n-ar mai fi o republica. 

  Intr-o “Republica Confederala” sau o “Republica Constitutionala” nu poate exista un “Partid Democrat”. Din 1980 incoace, “Partidul Democrat” a preluat, de fapt, rolul “Partidului Socialist” din SUA. Oamenii sunt atat de derutati de catre globalist, incat nu-i cunosc nici macar principiile de baza. 

  S-a avansat, asadar, ideea ca nucleul central al membrilor conservatori sa fie inlaturat din partid, iar persoanele respective sa fie inlocuite prin “democrati”. In felul acesta urma sa fie “socializat” guvernul Reagan. 

  Printre cei prezenti la Washington se gasea si Anthony Wedgewood Benn, sef al socialistilor britanici si un excelent strateg al “Societatii Fabienilor, Benn a sustinut ideea provocarii unui “razboi de clasa” intre Ronald Reagan si poporul american. 

  O luna mai tarziu, aceiasi oameni s-au intrunit, din nou, la Washington. Purtatorul de cuvant al acestei a doua conferinte a fost un delegat al asa-zisei “Heritage-Foundation”. Fundatia conservativa “Heritage-Foundation” este un Think-Thank plasat la Washington si sustinut de magnatul berii, Joseph Coors. 

  In anul anul 1980, fundatia “Heritage” era controlata din umbra de catre socialistul Sir Peter Vickers Hall, din Societatea Fabiana, el si predecesorul sau erau, insisi, membri ai organizatiei “Masa Rotunda” [grupu[grupul Milner]ed Milner a fost acela care a instigat la razboiul anglo-bur [1899-[1899-1902]u a obtine controlul asupra minelor de aur si diamante din Africa de Sud. 

  De asemenea, Milner se ocupa de administrarea coloniilor britanice, fiind totodata si cel care a participat la crearea “Israelului” in Palestina alaturi de Arthur Balfor in cadrul celebrei declaratii “Declaratia Balfour” de la 2 noiembrie 1917. 

  Alti participanti de prima mana la conferinta de la Washington au fost evreul sionist, Willy Brandt, membru al “Comitetului celor 300”, una dintre cele mai importante persoane de contact ale KGB-ului in Europa. Numele sau real era Herbert Ernst Karl Frahm si provenea dintr-o familie khazara din Lubeck. 

  De asemenea, a participat Olof Palme din Suedia si el membru al “Comitetului celor 300” [fost [fost producator de filme porno]um si un alt membru al “Comitetului celor 300”, Francois Mitterrand, apoi fostul agent CIA si membru al “Comitetului celor 300”, Philip Agee, Bettino Craxi, un socialist italian, Michael Harrington de la “Institutul pentru Studii Social-Democrate” din Washington si o persoana, pe atunci necunoscuta, Felipe Gonzales, ajuns mai apoi Premier al Spaniei, care in drum spre Washington a facut rapid o escala la evreul Fidel Castro. 

  Clubul de la Roma l-a desemnat pe Gonzales ca insarcinat special pentru El Salvador si Nicaragua. Intalnirea a reunit mai mult de 2.000 de participanti, dar in niciun ziar nu s-a scris nici macar un singur cuvant despre – doar stim prea bine de catre cine este controlata mass-media. 

  Membrii Clubului de la Roma prezenti au denumit aceasta a doua intalnire “Inmormantarea SUA”. Alaturi de Agee si Harrington au mai fost prezenti si Jerry Rifkin, Gar Apelrovrich de la “Institutul pentru Studii Politice”, unul dintre cei mai cunoscuti agitatori socialisti din SUA, apoi Ron Dellums din California, Gloria Steinham, organizatoarea “Miscarii de Eliberare a Femeilor”, o organizatie feminista, nascuta din fostele activitati ale Alexandrei Kollontai [lider[lidera comunista care vizitase SUA in anii ’30], laolalta, formau o grupare distructiva model. 

  Multi dintre delegatii de frunte – printre care Brandt, Palme si Benn, care erau membri ai Internationalei Socialiste ["So["Sozialists International” sau "Globalistii Comunismului”]o organizatie subterana, foarte periculoasa, care sprijina prin toate mijloacele comertul cu droguri si pornografia ca “instrumente destabilizatoare” impotriva ordinii interne de stat, din care rezulta oameni cu creierele spalate – adevarati zombi. 

  Reuniunea Clubului de la Roma la Lucatti, Venetia 

  Ce-au urmarit, in fond, delegatii celei de-a doua conferinte ? Michael Harrington explica in cartea sa, “Willy Brand urmareste o revolutie sociala in Europa” – si daca ne uitam la Germania de astazi, revolutia lui nici nu mai poate fi tagaduita. 

  Si aceasta nu este o simpla “intamplare”, iar o asemenea revolutie va ajunge din urma si SUA sau, mai bine zis, ea s-a si produs deja, deoarece in SUA notiunea de “relatii sociale” nu isi mai gaseste nicicum locul. SUA este, atat din perspectiva culturala, cat si sociala, la pamant si a ajuns o unealta in mana Iluminatilor, prin care lumea intreaga urmeaza sa fie “trasa in jos”. 

  SUA a reusit sa distruga in timpul a numai catorva generatii, ceea ce mari culturi, precum China, au distrus de-a lungul mai multor milenii, iar continentul european, in cateva secole: morala, bunul simt, estetica etc. vor fi istorie, daca nu luam atitudine impotriva globalistilor. 

  Prin intermediul SUA, stapanite de catre Iluminati si de manevrele lor subversive, au fost trezite la viata instinctele cele mai primare din om. SUA nu i-a darut nimic lumii, ci numai a luat de la ea, iar Clubul de la Roma se bucura din plin de sprijinul celui mai socialist guvern pe care l-a avut SUA vreodata – guvernul Carter. 

  Jimmy Carter, co-fondatorul Comisiei Trilaterale alaturi de Zbigniew Brzezinski, Consilier pe Probleme de Securitate Nationala, urmarise infaptuirea practica a manifestului comunist din 1848, lucru de care ne putem da seama din politica externa practicata de el, cum ar fi generarea revolutiilor din Africa de Sud, Filipine, Iran, America Centrala si Coreea de Sud. 

  Ne vom explica si mai bine acest lucru luand la cunostinta de faptul ca si Jimmy Carter a fost sau este inca un “evreu mascat” [n[n.tr. un [n.tr. un "evreu mascat” este acel evreu care, din insarcinarea rabinilor ultraortodocsi, adera pentru camuflaj la o alta religie]lta realizare importanta a intrunirii Clubului de la Roma de la Washington a fost presiunea acerba asupra lui Ronald Reagan de a-l pastra pe Paul Volcker in postul de director al “Bancii Federale de Rezerve” [B[Banca Priva[Banca Privata a Iluminatilor din SUA, care imprumuta cu dobanda guvernul SUA, fiind creata in 1913] Federala de Rezerve a SUA [F[FED]u est[F[FED]titutie de stat, ci este, pe de alta parte, cea mai mare potlogarie din istoria SUA. La infiintarea ei, Banca Federala de Rezerve a fost sprijinita de urmatorii bancheri sionsti, privati: 

  bancile Rothschild din Paris si Londra; 

  Lazard-Brouthers din Paris; 

  Israel Moses Seif Banca din Italia; 

  Warburg Bank din Hamburg si Amsterdam; 

  Lehmann Bank din Italia; 

  Warburg Bank din New York; 

  Rockefeller Chase Manhattan; 

  Goldman Sachs din New York. 

  Bancherii privati sunt cei care emit bancnotele de dolari si tot ei le imprumuta guvernului SUA, bineinteles cu dobanzi foarte mari. Anthony Benn a fost acela care a insistat ca Volcker sa fie pastrat in functia respectiva, in ciuda promisiunii electorale a lui Reagan de a scapa America de “flagelul Volcker”. 

  Dupa parerea lui Benn, Volcker era “cel mai indicat” pentru a atata lupta de clasa in SUA. Benn l-a ales pe Rifkin drept asistent al lui Volcker in aceasta misiune a sa, fapt care dupa cuvintele lui Ben, “ar fi de natura sa-i polarizeze pe americani”, iar apoi Clubul de la Roma a alcatuit un plan pentru destabilizarea monedei americane prin dobanzi si mai mari, si intr-o oscilatie continua. 

  Sir Peter Vickers Hall a cerut ca rata dobanzii in SUA sa fie ridicata cu 20%, pentru a pune astfel capat investitiilor de capital in industrie. Volcker a fost destul de prudent sa nu-si arate fata la summitul Clubului de la Roma, se presupune insa ca, el a fost informat despre intreaga desfasurare a conferintei de catre Hall de la “Heritage Foundation”. 

  La o intrunire a Clubului de la Roma din martie 1982, de la Paris, Aurelio Peccei, fondatorul Clubului de la Roma a facut urmatoarea afirmatie: 

  “Oamenii sunt ca insectele. Se perpetueaza mult prea mult… A sosit vremea ca acest concept al nostru, despre natiunile care reprezinta piedici in calea unei culturi mondiale, sa fie asezate pe bancul de proba. 

  Crestinismul a produs oameni mandri si o societate comerciala, care nu creaza insa nimic altceva decat o cultura moarta, muzica clasica si cifre inrobitoare pe hartie.” 

  Pozitia Clubului de la Roma s-ar rezuma, deci, cam asa: 

  “Oamenii tot mai putini consuma tot mai putin si necesita totodata si tot mai putin servicii, indiferent de imprejurarile date.” 

  Deci o rasturnare totala a starii de fapt actuale, cand societatea noastra, in care traiesc tot mai multi oameni, necesita tot mai multe bunuri, servicii si stiluri de viata. Dupa parerea lui Aurelio Paccei, existenta omenirii este un fel de accident in cadrul creatiunii, iar majoritatea grupurilor de populatie de pe aceasta Planeta nu sunt deloc necesare – ba sunt chiar inutile, iar parerea lor nu merita luata in seama. 

  Rezulta de aici foarte limpede obiectivele urmarite de intrunirile Clubului de la Roma: 

  reducerea dezvoltarii industriale; 

  stavilirea cercetarii stiintifice; 

  depopularea oraselor si in special a fostelor orase industrializate ale Americii de Nord; 

  transferarea populatiei in zone agricole; 

  debarasarea de circa 90% din populatia Planetei; 

  neadmiterea de forte politice opuse Clubului de la Roma; 

  destabilizarea economiilor nationale; 

  atatarea la razboaie de clasa, rasiale si de alta natura. 

  Va prezentam, acum, o lista nominala a unor membri americani din Clubul de la Roma: 

  William Whispinger, Uniunea Internationala a Masinistilor; 

  Sir Peter Vickers Hall, controlor al fundatiei “Heritage”; 

  Stuart Butler; fundatia “Heritage”; 

  Steven Hessler, fundatia “Heritage”; 

  Lane Kirkland, presedinte AFL-CIO 

  Irwin SUall, MI6; 

  Roy Maras Con, fost consilier al senatorului Joe McCarthy; 

  Henry Kissinger; fost Secretar de Stat in timpul Administratiei lui Rich ard Nixon si Gerald Ford, ideolog al planului de reducere al populatiei planetei si criminal de razboi; 

  Rich ard Falck, Universitatea Princeton; 

  Douglas Razier, Uniunea Producatorilor de Automobile; 

  Max Fisher, United Brand Fruits Company; 

  Averill Harriman, apropiat al familiei Rockefeller; 

  Jean Kirkpatrick, ambasador al SUA la ONU; 

  Elmo Zumwalt, amiral US-Navy; 

  Michael Novak, Amerian Enterprise Institute; 

  Cyrus Vance, fost Secretar de Stat; 

  April Glaspie, Ambasadoare SUA in Irak; 

  Milton Friedman; economist; 

  Paul Volckers, Director Federal Reserve Bank; 

  Gerald Ford, fost presedinte al SUA; 

  ch arles Percy, senator al SUA; 

  Paymond Matthuis, senator al SUA; 

  Michael Harrington, membru al Fabian-Society; 

  Samuel Huntington, elaboratorul planului globalist de distrugere a natiunilor; 

  Clairborne Pell, senator al SUA; 

  Patrick Leahy, senator al SUA; 

  Acesta este numai un sumar al celor mai importanti membri americani. Clubul de la Roma este unul dintre cele mai importante instrumente ale “Comitetului celor 300” si beneficiaza de sprijinul financiar al acestuia prin intermediul lui “German Marshall Found”, care la randul sau nu are nimic de-a face cu Germania [n[numele este[numele este folosit doar ca o diversiune]rshall Found” este un sustinator fervent al socialismului in lumea intreaga. Ca obiective politice, el urmareste instaurarea celei mai acerbe autocratii precum si a teocratiei oculte. Si anume doreste distrugerea identitatilor nationale si a suveranitatii de stat. 

  Membri cunoscuti ai lui “German Marshall Found” sunt printre altii: 

  Willy Brandt; 

  David Rockefeller, presedintele Chase Manhattan Bank; 

  Russel Train, presedinte al “World Wildlife Found”, Aspen Institute; 

  James A. Perkins, Carnegie Corp, o ramura a fundatiei Carnegie din Anglia; 

  Paul G. Hoffman, designer al planului Morgenthau de exterminare a germanilor dupa cel de-al doilea Razboi Mondial; 

  Irving Bluestone, United Auto Workers Executive Board; 

  Elizabeth Midgeley, producator CBS; 

  B.R. Gifford, fundatia “Russel Sage”; 

  Douglas Dillon, fost trezorier al SUA; 

  John J. McCloy, Universitatea Harvard; 

  Derek C. Bok, Universitatea Harvard; 

  John B. Cannon, Universitatea Harvard. 

  Sa nu uitam, insa, nici Japonia. In ochii duetului “Comitetului celor 300” – Clubul de la Roma, Japonia reprezinta un popor cu sentimente nationale foarte dezvoltate, un popor mandru si totodata spiritual – un tip de societate dintre cele pe care conspiratorii le urasc din toate inima. 

  Japonia reprezinta, deci, pentru persoanele in cauza, un mare pericol. De aceea, ei au demarat, prin intermediul “Societatii Japonia” a lui Rockefeller si prin “Fundatia Suntory”, o companie sustinuta de subminare a sistemului economic atat de infloritor al Japoniei. 

  Ei, globalistii, au recurs la asa-zisele “metode indirecte” ale generalului Douglas McArthur. “Metodele indirecte” constau in indoctrinarea Japoniei cu idealuri socialiste, “democratice”, asa-zisele “transformari culturale” sau “multiculturalism”. Si, confruntate cu asemenea structuri materialiste, traditiile si institututiile din Japonia de astazi au decazut incet, dar sigur. 

  Priviti Japonia de astazi, totul nu se mai invarte si aici, decat in jurul banilor, la fel ca si in cazul natiunilor apusene. Mizerabilii vinovati au fost, intre altii, fanaticii Clubului de la Roma, Daniel Bell de la Institutul Tavistock si Daniel Yankelovich, numaru unu al aceluiasi Institut Tavostock. 

  Ei au avut misiunea de a-si investi pentru un timp energiile intr-un razboi impotriva bazei industriale a Japoniei. In colimator a fost luat, in primul rand, tineretul din Japonia. S-a intervenit asupra lui pe de-o parte prin Junk-Food-ul cancerigen importat din SUA, precum si prin atat de distructiva muzica Rock – ai carei promotori au fost Rolling Stones. 

  Formatia Rolling Stones nu numai ca are contacte cu “Biserica Satanei” si, prin intermediul lui Anton Szandor LaVey si Michael Aquino are legaturi si cu Institutul Tavistock, dar Mick Jagger si Keith Rich ards sunt ei insisi membri ai organizatiei Ordinul Hermetic “Golden Dawn” al lui Aleister Crowley, despre care am aratat ca a fost unul dintre cei mai notorii satanisti din lume. 

  Pe langa conceptiile lor oculte, care nu pot fi desemnate neaparat “negative”, formatia este cunoscuta si pentru consumul nelimitat de droguri, practicarea sexului liber si homosexualitate. La data de 5 decembrie 1980, participantii Congresului de la Washington si-au dat acceptul pentru acel “Global 2000-Report” al Clubului de la Roma – planul pentru un genocid global. 

  Raportul prevedea nimicirea bine dirijata, pana in anul 2.010 a 90% din populatia Pamantului prin razboaie, infometare si molimi artificiale. Tot aceasta a doua intalnire a “binecuvantat” si folosirea eutanasiei ca mijloc de reducere a numarului mereu crescand al batranilor si si-a insusit cu entuziasm notiunea introdusa de Russel a “gurilor de prisos” – o denumire pentru milioane de oameni, care in ochii membrilor globalisti ai Clubului de la Roma, nu reprezentau nimic altceva decat un “surplus al necesarului”, care le-ar provoca probleme grave in cazul unei revolte in masa. 

  Parerea aceasta este impartasita pe fata si de alte persoane. Multimile nu sunt pentru ei decat o masa de sclavi moderni. Si exact asa ii si trateaza. Dar numai atata vreme cat le sunt utili. Dupa care sunt decimati. Lordul William Rees-Mogg, fost editor al ziarului “Times”, fost presedinte adjunct al Board of Governors de la BBC si actualmente director al lui “J. Rothschild Holdings”, explica in cea mai recenta lucrare a sa, “Marea decontare – cum se va transforma lumea in tulburarile anilor ’90”, ca va urma o prabusire a economiei mondiale, care, dupa un imens haos, va conduce lumea de la economia industriala la cea informatica. 

  Atunci ar deveni superflua si instruirea maselor, caci in acele conditii n-ar mai prezenta importanta decat o elita de vreo 5% din populatie, generatoare de “bunastare sanatoasa”.”[1[1]p> 

  Clu bul de la Roma, “Incalzirea Globala” si Noua Ordine Mondiala 

  Alexander King, Bertrand Schneider – Fondator și respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revoluție globală” Pag. 104-105, 1991: 

  „În căutarea unui nou dușman care să se unească, ne-a venit ideea cu poluarea, amenințarea încălzirii globale, lipsa apei, foametea și potrivirea proiectelor de lege cu ele… Dar, uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele cu cauzele. 

  Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenția umană și numai prin schimbarea atitudinilor și a comportamentului oamenilor, acestea pot fi depășite. Atunci, înseamnă că inamicul real este chiar umanitatea.”[2[2]span>[2[2]p > 

  Practic, asta este „buba” din spatele acestei propagande: numarul mare de oameni ! Ei bine, acest numar de oameni, trebuie redus, dupa cum spunea si evreul Abraham Bel Elazar, cunoscut sub numele de Henry Kissinger, fost Secretar de Stat, in timpul lui Rich ard Nixon si Gerard Ford. 

  Kissinger, care este vinovat si acuzat, de crime, de razboi, pentru folosirea napalmului, in timpul invaziei Timorului de Est, in decembrie 1975, fapt ce a dus la masacrarea a 200.000 de oameni, iar asta e unul dintre multitudinea de motive pentru care trebuia condamnat, la moarte chiar. El a declarat de nenumarate ori ca „populatia lumii trebuie redusa cu 90%, pentru a putea intra in Noua Ordine Mondiala”. 

  Motivul principal, fundamental, pentru care lor, le este frica de numarul mare de oameni, nu este ca „n-ar exista hrana suficienta si resurse”, asta fiind o minciuna, ci revoltele puternice, pe care le pot provoca, oricand, astfel de mase, fara a mai putea fi controlate de „garzile patriotice” ale lor, care si astazi, sunt intr-o inferioritate numerica. 

  Aceasta carte este un Raport al Clubului de la Roma si ne-a fost prezentata de catre Iluminati drept „o strategie pentru supravietuirea mondiala in secolul XXI”. Aceasta lucrare propagandista ne spune ca noi trebuie sa renuntam la „paradigma statului-natiune” si sa acceptam o guvernare mondiala pentru a putea supravietui[3[3]Desigur[3[3]ul nu este altceva decat o uriasa minciuna. 

  1. Bahá’u’lláh a revelat învataturi si legi spirituale si sociale de care omenirea are nevoie pentru a-si rezolva problemele vremurilor de azi. În comunitatea Bahá’í nu exista clerici sau preoti. În locul lor exista institutii la nivel local, national si international, fiecare constând din noua Bahá’í alesi prin vot.

   Daca sînteti în inima voastra de acord cu ce ati citit, atunci va puteti considera Bahá’í si va puteti conecta la familia mondiala Bahá’í . 

  1. Utopiile și distopiile au existat întodeauna împreună. Poți să începi cu legendele Paradisului și ale Câmpiilor Elizee versus regatul lui Hades și Infernul creștin. În Europa literatura societăților fantastice nu începe cu utopiile ci cu 2 distopii și o utopie, grupate împreună în Divina Comedie. Utopia lui Th. More a apărut cu vreo 200 de ani mai târziu. Deci, teoria evoluției gândirii europene de la utopie la distopie este vulnerabilă.

  2. Nu există o "lege a progresului social", așa cum nu există o lege (sau legi) ale istoriei. Și, mai ales nu există societăți "mai bune" sau "superioare" etc. Dar, dacă vrei cu tot dinadinsul o regularitate istorică care prin convenție să fie denumită lege a istoriei îți ofer una: legea speranței de viață a unui tip de societate afirmă scăderea exponențială a acesteia de-a lungul istoriei. Cea mai veche formă de societate - cea de vânători-culegători - a supraviețuit cel puțin 70 de mii de ani sau mai mult, până la revoluția neolitică. Societățile agrare create de aceasta au supraviețui câteva mai puțin de 10.000 de ani și au dominat antichitatea istorică. Societățile rural-urbane care i-au urmat - așa numitul Ev Mediu - au avut durata medie de viață variind între 1000-1500 de ani până când au fost înlocuite de societatea capitalistă. Aceasta a atins în zilele noastre frageda vârstă de circa 200-250 de ani și deja dă semne de oboseală.

  3. Societatea contemporană dezvoltată nu se îndreaptă în niciun caz către cea în care ar dori autorul - și mulți alții, poate noi toți - își dorește să trăiască. Și ce dacă? 

  1. Nu intamplator a ars catedrala Notre Dame1 Este un semnal ca Europa si Lumea trebuie sa se solidarizeze in jurul valorilor spirituale, ecologiste, feminine, un salt pe verticala, nu pe orizontala dreapta-stanga. Valorile spirituale au stta la baza crearii UE, tot ele o vor salva! Doar spiritualitatea creeaza unitate! Romania va avea un rol important de jucat in inscrierea valorilor spirituale in constitutiile nationale si in cea Europeana, pe langa Drepturile Omului....cele 12 legi divine trebuie respectate!/Astfel se vor gasi solutii spirituale la probleme multiple. Toate crizele isi au cauza in criza interioara a omului modern care a uitat de originea sa divina si de conexiunea sa cu cel care ne-a creat pe toti din iubire si prin iubire! Numai iubirea va putea crea unitate, solidaritatem echitate si justitie in Secolul dde Aur al Creatorului creat de Civilizatia Cosmoumanista a pacii, in care toate religiile vor fuziona, toate stiintele si toate filozofiile pentru a salva singura casa pe care o avem Terra!

   Simbol:POARTA SPRE GRADINA IMPLINIRII TUTUROR DORINTELOR. 

   Explicatie:Ai ajuns exact in punctul dorit, dar mai este inca un obstacol. Trebuie sa actionezi deliberat pentru a deschide poarta, admitind ca este ceea ce doresti. Poate ca mai intii trebuie sa bati aratindu-ti intentia de a intra. A venit timpul ca poarta sa se deschida. Poate ca trebuie sa realizezi ca ai deja tot ce ai nevoie - priveste in jur.

   Esenta:A invoca fericirea. 

  Tinerii mei, diferenta dintre a pune o idee pe hartie, in toate amanuntele ei, si a o face sa se materializeze, e nevoie de efort de fizic, intelectual, conceptual, foarte multa pricepere. Cat timp omenirea, cu fiecare individ disctint ca personalitate si esenta, s-a straduit sa creeze si sa induca o mare competitie intre indivizi, foarte multi au luat-o pe scurtatura, altii au renuntat la autentic si au recurs la imitatie, altii si-au negat nevoile sufletesti si au ales cai "ascunse" de a-si trai viata, altii nici macar nu s-au deranjat sa aiba o altfel de viziune despre ei insisi. Si atunci intrebarea corecta este: am putea sa ne asumam responsabilitatea suta la suta ca noi suntem creeatorii propriei noastre vieti, chiar daca in afara noastra pare ca realitatea ne-o creeaza altcineva? Suntem parte din intreg, suntem piesa perfecta pentru angrenajul numit viata, societate, daca noi ne-am dezis de la adevaratul "cine sunt eu cu adevarat" si ne-am creeat o alta "harta" a deciziilor si alegerilor, oare nu am contribuit fiecare la denaturarea acestor realitati ce se desfasoara acum pe pamant?

  1. Natura umană

   Spre deosebire de majoritatea orientărilor contemporane care presupun că fiinţa umană este din naştere orientată către sine, către competiţie şi conflict, Credinţa Bahá’í are o viziune pozitivă asupra naturii umane. Bahá’u’lláh, Fondatorul Credinţei Bahá’í, a afirmat că fiinţele omeneşti se nasc nobile. El se referă la fiecare persoană ca la “o mină plină de nestemate de o inestimabilă valoare” şi aceste “nestemate” sau calităţi pot fi “exploatate” sau dezvoltate când individul se întoarce către Dumnezeu. 

   Aşa încât pentru bahá’í nu există conceptul de “păcat originar” sau altă doctrină asemănătoare care consideră fiinţele omeneşti ca având în mod intrinsec elementul răului în natura lor. Toate forţele şi facultăţile dinlăuntrul nostru sunt date de Dumnezeu şi deci sunt potenţial benefice pentru dezvoltarea noastră spirituală. De exemplu, lăcomia este calitatea de a cere mai mult. Dacă o femeie este dornică sa ceară mai multă știinţă, mai multe cunoştinţe, sau să devină plină de bunăvoinţă şi de generozitate, o asemenea lăcomie este demnă de toată lauda. Dar dacă ea îndreaptă lăcomia către bani care să-i cumpere un statut sau să o facă să se simtă superioară altora, aceasta este o lăcomie vinovată. Învăţăturile bahá’í neagă existenţa lui Satan, a diavolului, sau a “forţei răului”. Așa cum frigul este absenţa căldurii iar întunericul este absenţa luminii, tot așa răul este înţeles pur şi simplu ca absenţa binelui. 

   Bahá’íi cred că scopul corpului omenesc şi a facultăţilor fizice este acela de a servi ca vehicul pentru dezvoltarea sufletului. Pe măsură ce energiile corpului sunt treptat aduse sub controlul conştient al sufletului, acestea devin instrumente pentru exprimarea calităţilor spirituale. Numai pasiunile fizice nedisciplinate devin cauza răului şi împiedică progresul spiritual. Pe de altă parte, Bahá’u’lláh se opune ferm oricărei forme de ascetism sau de abstinenţă extremă. El pune accent pe disciplina sănătoasă şi pe principiul moderaţiei: lucrurile sunt benefice când sunt menţinute între limitele moderaţiei și devin dăunătoare când ajung la extreme. 

   O, Fiu al Spiritului! Nobil te-am creat, tu însă te-ai înjosit singur. Ridică-te astfel întru condiţia pentru care ai fost creat. 

   Toate religiile, deși uneori pot părea separate, iar interpretările învățăturilor par să se contrazică, sunt de fapt o singură religie care se dezvăluie progresiv dintr-o unică sursă. Bahá’íi definesc acest concept drept revelația progresivă. Omenirea învață despre Dumnezeu și despre atributele lui Dumnezeu prin Mesagerii Lui, care educă și ghidează umanitatea prin rugăciunile, învățăturile și conceptele divin revelate. (vezi Unitatea Religiilor )

   The hypothesis: for all the progress in the construction of the new identity of European Union, the European Civil Society (resistance against the coercive European Political Society) cannot accept “the embedded neo-liberalism” (the EU’s actual hegemonic Project) without finding real solutions for so-called “social fracture” of globalisation and this represents a big threat to the soft security model of Europe. This research is based on the neo-Gramscian integrative theoretical perspective. The question is: could Civil Society fr om CEEC, as social power participate in the potential anti-hegemonic Project of European Civil Society (in neo-Gramscian terms), able to face the hegemonic project of European Political Society, “embedded neo-liberalism”? After examining CEEC case study the answer is negative because this Civil Society is not yet well organised, even it is ripe to understand their social situation and the possibilities to change it in alliance with other transnational forces of Social and Christian Democracy fr om Europe. This study of the CEEC’s EU integration was made fr om two perspectives: as a challenge, but also as an opportunity for the Western European and Eastern European winners and losers: European Round Table of Industrialists, European Civil Society, European Union and CEE Governments and Civil Society, by examining the connections between power in production including social power, power in the state, and power in international relations and proposing a new project by shifting fr om a paternalistic policy paradigm of “embedded neo-liberalism” towards a new and more enlightened policy paradigm towards integration, in the frame of a comprehensive humane security concept in Europe and humane governance, fr om a feminine perspective, by adapting the emergent geo-governance to the realization of human rights.

   Unicitatea lui Dumnezeu

   “Nu poate încapea nici o urma de îndoiala ca popoarele lumii, fie ele de orice rasa sau religie, îsi trag inspiratia dintr-o singura Sursa cereasca si sunt supusii unui singur Dumnezeu.”4 

   Unitatea Religiilor 

   “Scopul religiei, asa cum a fost revelata din cerul Vointei sfinte a lui Dumnezeu, este stabilirea unitatii si întelegerii între popoarele lumii.”5 

   “Fiecare Revelatie Divina a fost trimisa într-un fel care s-a potrivit cu circumstantele vremurilor în care a aparut.”6 

   “Afla cu certitudine ca în fiecare Dispensatie lumina Revelatiei Divine a fost oferita oamenilor în raport direct cu capacitatea lor spirituala.”7

   “Afla cu siguranta ca esenta tuturor Profetilor lui Dumnezeu este una si aceeasi. Unitatea lor este absoluta. Dumnezeu, Creatorul, spune: Nu exista nici un fel de distinctie între Purtatorii Mesajului Meu.” 

   Dupa cum am vazut, religia Bahai se revendica a fi o religie cu un caracter universal, in care si-ar gasi implinirea toate celelalte religii si curente istorico-religioase. In argumentatia lor pe aceasta linie, mentorii miscarii pornesc de la premisa ca viata lumii s-ar derula etapizat, in cadrul a diferite perioade sau cicluri istorice de dimensiuni impresionante.

   Atunci cand un anume ciclu se incheie, incepe un altul nou, iar cel precedent intra in desuetudine. In intervalul unui astfel de ciclu, Dumnezeu se adreseaza omenirii si se descopera in diferite forme. Fiecare forma de manifestare a Divinului presupune un spatiu temporal corespunzator, in cadrul caruia functioneaza anumite legi si prescriptii obligatorii. Aceste "cicluri ale revelatiei" se succed pana ce urmeaza o "revelatie" universala, care reprezinta o sinteza si o desavarsire a revelatiilor anterioare si care confirma ca umanitatea a ajuns la o deplina maturitate din toate punctele de vedere. in opinia bahaistilor, acest ultim ciclu a inceput cu Adam si se incheie cu revelatia universala a lui Baha Ullah. 

   Acesta reprezinta implinirea tuturor revelatiilor religioase precedente, dar si apogeul tuturor evolutiilor, "intelepciunilor" si doctrinelor mantuitoare de pana acum: Moise si Iisus, Mahomed si Buddha. Toti acestia au fost "profeti" ai unicului Dumnezeu si au descoperit adevaruri cu un caracter vesnic, dar adevarurile propovaduite de ei au doar un caracter partial. 

   Baha Ullah nu anihileaza aceste adevaruri, ci le insumeaza, le elibereaza de conditia lor temporala, le confera perenitate. Tocmai de aceea, sustin adeptii Bahai, bahaismul reprezinta revelatia definitiva si cea mai pura a lui Dumnezeu, suma tuturor religiilor. 

   Este nevoie de o revelarie universla care confirma maturitatea umanitatii.Energia unei căi depinde de capacitatea de integrare a individului în energia unui egregor. Este limpede de ce religiile doresc să con vertească cât mai mulți adepți la cauza lor. Sistemul are nevoie de energie vitală, iar numărul real de beneficiari ai unui astfel de egregor nu poate furniza o cantitate importantă de energie psihică concentrată pentru a-l alimenta. Anumite păreri susțin că egregorul poate deveni o personalitate veritabilă, produsă de gândurile colective puternice ale unui ansamblu de individualități reunite în jurul aceleiași acțiuni, dar independentă de componentele sale. Această entitate este produsă de devotament, fanatism, entuziasm. Marile ideologii politice, religiile sunt egregori.Eliphas Levi afirma că egregorii sunt zei care se nasc din suflarea lui Dumnezeu, acele spirite care pun lumea în mișcare și creează forme. „Acești egregori apar din gândirea unanimă a individualităților amplificate, sunt menținute în viață prin ritualuri sau sacrificii și câștigă putere ocultă de acțiune proporțională cu intențiile liderilor lor.“

   Apropo cursul pregatireii liderilor elitei mondiale tine 2 ani...formarea egregorului ia timp! 

   Este foarte important să umplem spațiul informațional, conștiința planetei și egregorul Pământului cu gânduri, sentimente, fapte bune și fapte frumoase. Și cu cât sunt mai mulți acolo, cu atât mai mare va fi sunetul egregorului planetar . În acest caz, el va găsi sprijinul egregorilor corespunzători ai universului, iar evoluția omenirii va fi favorabilă. Depinde de fiecare persoană de pe Pământ !

   Egregor – structura energetică – informațională , care rezultă din acțiunile unui grup de oameni cu aspirații comune. Cu cât este mai mare grupul și cu cât sunt mai bine coordonate emoțiile, gândurile și acțiunile oamenilor care alcătuiesc grupul, cu atât mai multă putere are. Egregor este o “minte pură”, interesată numai de propria sa existență, acționând asupra lumii și “trăgând” în el din ce în ce mai multe “subiecte”. Egregorul este o forță capabilă să controleze viața umană într-un aspect global. Printre aceste forțe sunt: bine și răul , viața și moartea , ordinea și haosul . 

   Detașarea de un egregor este foarte dificilă și cel mai bun mod de protecție este de a adera la un concept de o putere echivalentă cu cea a egregorului. 

   principiul francmason "Ordo ab Chao” – "Ordine din Haos”

   Haosul se creeaza pentru a se impune o noua ordine. Reconcilierea filozifiei vedice cu stiinta ne va ajuta sa intelegem care e cauza! 

   Simbol:UN ADORATOR AL FOCULUI MEDITEAZA ASUPRA REALITATILOR ULTIME ALE EXISTENTEI. 

   Explicatie:Pentr u moment, poti fi foarte concentrat, cu o mare pasiune pentru situatia data. Exista o senzatie de pericol, dar si un sentiment de noi inceputuri. Valorificarea resurselor personale. Creare de magie.

   Esenta:A te invinge pe tine insuti. Energia Kundalini ridicindu-se. Joc cu elemente periculoase, pentru a atinge o stare superioara de existenta. 

   Oamenii de stiinta ar trebui sa mediteze!

   Simbol:O SIRENA IESE DIN OCEAN, GATA SA RENASCA IN FORMA UMANA. 

   Explicatie:Gasesti ca esti capabil sa dai un sens gindurilor intuitive sau creatoare. In final reusind sa le formulezi intr-o exprimare rationala, vei crea o realitate utila din intelepciunea ta intuitiva. 

   Esenta:A lua o forma constienta. Noi forme de existenta. Transformare. Evolutie care iese la iveala.

   Negativ:Focalizarea pe aspecte sociale sau rationale, inainte de a fi pregatit. Naivitate. 

   Care pune impreuna toate stiintele exacte, sociale, ezoterice, aplicate, toate religiile, de fapt religia revelata progresiv si toate filozifiile impreuna. Aceasta noua teorie va avea si o noua metoda integrata a cunoasterii. Altfel nu putem intelege realitatea si nici nu o putem schimba conform ideii de bine, frumos!

   ... dihotomia stiinta religie a aparut odata cu "transformarea" fiintei umane ... dintr-una tripartita, intr-una bipolara ... mai exact: spirit, suflet, trup ... a devenit: trupm si suflet ... consecinta a fost acea ca ca ... spiritele libere, lipsite de "libertate" ideologiga si institutionala ... au fost impins spre "opozitie" ... s-au "oferit" doua posibilitati ... ori te aliniezi, ori vei fi damnat pe vecie ... refuzul istoric de a lamuri aceasta dilema (sau trilema) a generat ruptura ... carpe diem devenind yolo ...

  ... la capatul tunelului este partea cealalta ... asteptand lumina in tunel ... ar putea grabi intalnirea cu o locomotiva ;) ...

  1. ... in sens "invers" ... exista un film "snow piercer" ... metaforic vorbind ...

   In tunel sunt gauri negre ce transforma realitatea in holograme prin evaporare iar in locul ei entitatile rele ocupa spatiul cu proiectele lor. Sau totul se naste pentru a degenera si a reincepe ciclul daca nu putem evolua spiralat! Sisif , o luam se la capat in lumea materiala daca nu putem evolua spiritual! Al treea ochi a fost atrofiat ca sa fim obedienti! Etc. ..Solutie in unitate,identitate cosmica. Iubire cosmica. intoarcere la esenta cosmica si solutiile spirituale vor fi trise de univers!

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS