Abonament gratuit

Un alt război al sfîrşitului lumii

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Cine credea că politica a fost pusă între paranteze de episodul instituirii stării de urgenţă şi-a făcut doar iluzii. Cine mai crede că politica la noi înseamnă altceva decît încleştarea disperată, totul sau nimic, pe viaţă şi pe moarte, dintre gaşca Zmeului cel Rău fără certificat ISO şi cea a Zmeului cel Rău dar cu adeverinţă de Făt Frumos la dosar, unde fiecare se poate da de trei ori peste cap şi lua locul celuilalt, ori nu s-a trezit încă din somn, ori nu ştie pe ce lume se află. În spatele cortinei de fier ridicată între lume şi noi de pacostea pandemiei, oştile nu au stat cu mîinile în sîn. Săbiile, paloşele, iataganele, suliţele, furcile, secerile şi topoarele s-au ascuţit cu frenezie. Reduta principală, pivot al noului episod de confruntare: Curtea Constituţională.

Ca şi cînd s-ar fi născut ieri, funcţie de necesităţile actualei faze a războiului politic, care mai de care, politicienii noştri constată şi declară ca pe o enormă calamitate, ceea ce ştie tot satul, ceea ce a fost, bine merci, aprobat de Parlament ca lege fundamentală şi stă scris negru pe alb în algoritmul de constituire şi funcţionare al instituţiei numită Curtea Constituţională: membrii judecători sunt desemnaţi şi numiţi acolo politic, politic şi iar politic. De către Preşedinte şi de către cele două camere ale Parlamentului, mai precis majorităţile constituite la data la care se face numirea, în sus numitele camere. Superioarele studii juridice, adică o diplomă universitară, înalta competenţă profesională, nu se ştie de cine şi pe ce criterii stabilită, respectiv cei 18 ani de activitate în sistemul judiciar sau în învăţămîntul juridic superior sunt doar praf în ochii proştilor. Nici legea, nici procedurile nu instituie vreo garanţie credibilă în ceea ce priveşte competenţa juridic-constituţională a membrilor curţii, nici de independenţă a lor în exercitarea mandatului. Ceea ce rămîne este doar armătura arcurilor din trambulina politică care i-a propulsat acolo şi subteranele legături cu centrele de putere, mai mult sau mai puţin instituţionale, care ţin în mînă frîiele şi sforile guvernării României. Asta am pus în Constituţie, asta am pus în lege... asta avem... de cînd s-a înfiinţat instituţia şi pînă astăzi!!! Păi, de ce să ne mirăm, tocmai acum, că funcţie de culoarea majorităţii politice din interiorul curţii, deciziile înclină cînd într-o parte, cînd într-alta... după cum o cer enteresele partidului?? Doar ca să ne aflăm în treabă, poate, ori să ne mai facem oleacă de rîs în public, probabil!

Prima salvă de artilerie asupra buncărului Curţii Constituţionale a venit din direcţia CEDO. Instanţă europeană la care cetăţeana Codruţa Koveşi s-a jeluit împotriva statului numit România, pentru a i se face dreptatea refuzată de instanţele locale. Mă rog, nu a fost vorba despre instanţe, ci doar de proceduri administrative care, aranjate după bunul obicei al locului, adică alandala, au rezultat în încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenei în cauză. Aşa a constatat sentinţa dată de CEDO!!! În procedura de demitere a fost implicată, pînă peste urechi şi CCR care, împotriva textului de lege şi a întregii logici instituţionale care guvernează relaţiile dintre Preşedinte şi Guvern, a decis că Preşedintele României nu are de ales, este curat constituţional Coane Fănică, prizonierul deciziilor şi al propunerilor Ministrului Justiţiei, atunci cînd este vorba despre semnarea decretelor de eliberare din funcţie a procurorilor. O pioasă sărutare depusă, pe la acea vreme, de Dorneanu pe vîrful papucului Califului Dragnea. Din poziţia pe burtă... culcat! Cum nu există nici un fel de cale de recurs, deciziile Curţii Constituţionale trebuie luate de bune şi aplicate, obligatoriu. Aşa s-a făcut! CEDO vine acum şi ne spune că statul nostru de drept, cu toţi tudoreii şi dornenii lui cu tot, este de fapt un jalnic stat de drepţi şi că am face bine să ne trezim odată... măcar în ceasul al 12-lea din somnul cel de moarte al raţiunii, care naşte monştri zi de zi şi în proporţie de masă!! Folosind momentul, Preşedintele Iohannis s-a crezut îndreptăţit nu doar să arate cu degetul, acuzator, către Curtea Constituţională, ci şi să ceară public, hazardat, revizuirea hotărîrii în cauză. O revizuire, altfel, imposibilă atît de drept cît şi de fapt!!! Evident, după ce iada a sărit masa, caprele au dat buzna să sară şi casa! Discursuri savonarolice s-au dezlănţuit dinspre tabăra "galbenă" asupra Curţii Constituţionale!!! Mă rog, tot circul.

Cine se aştepta ca cealaltă tabără să stea cu mîinile în sîn? Doar îngerii, poate! Preşedintele Curţii Constituţionale, domnul Valer Dorneanu, a luat-o domol, cu metodă şi în crescendo. Mai întîi a zis că nu se sinchiseşte nici cît negru sub unghie de decizia CEDO căci aceea nu îl priveşte nici pe el, nici instituţia în fruntea căreia se află. Pur şi simplu este vorba despre... cu totul si cu totul... altceva, ca într-un banc cu ardelenii, pe care nu am timp să vi-l spun acum. Cînd a început să-i cadă-n cap molozul ridicat de obuzele care cădeau în jurul lui, din ce în ce mai aproape, preşedintele Curţii Constituţionale a scos cartonaşul galben şi l-a arătat demonstrativ spre Cotroceni. Declaraţiile Preşedintelui Iohannis aduc grave atingeri independenţei Curţii! Cînd a văzut că nu are încotro şi presiunea ameninţă să îl disloce, a pus mîna clar, ca să îl vadă tot stadionul, pe cartonaşul roşu. Deciziile privind amenzile pe timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale, mai precis cuantumul lor. În sfîrşit, cartonaşul roşu a fost fluturat să-l vadă toată lumea. Baza juridică a actelor care instituie şi reglementează starea de urgenţă este, pe ici pe colo şi anume prin părţile esenţiale, neconstituţională!!!! Dacă cineva ia de bună povestea asta, atunci nu doar guvernul Orban, cu toţi miniştri lui, ci şi Preşedintele Iohannis trebuie să se ceară pe tuşă. Preşedintele este garantul Constituţiei, prin urmare nu poate să încalce prevederile acesteia şi să mai rămînă în funcţie, indiferent de cît de bună şi de umanitară ar fi fost intenţia, respectiv, cauza pentru care a făcut-o. De facto, PSD-ul a primit cadou patalamaua semnată de Curtea Constituţională care nu doar justifică, ci impune introducerea procedurii de suspendare din funcţie a Preşedintelui, urmînd ca prin referendum, "Marele Electorat" să decidă încetarea sau continuarea mandatului lui Iohannis la Cotroceni.

Aici ne aflăm! Jurnalul de război, desigur... continuă. Deznodămîntul este încă departe. Prea puţin contează dacă între timp lumea va înceta să mai existe. Pentru adevăraţii războinici singurul lucru important este cine rămîne ultimul în picioare pe cîmpul sfîrtecat al înfruntării.

Opinia Cititorului ( 46 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Si eu care credeam ca cel mai inteligent , cedeaza primul.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Doar nu sunt ingerasi!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ingeri cazuti.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Mulţi oameni de ştiinţă cred că în Univers există o particulă denumită, „foton întunecat” care ar transmite o nouă forţă cu ajutorul căreia s-ar putea explica materia întunecată, acea materie invizibilă care reprezintă mai mult de 80% din masa Universului.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tocmai acest lucru au căutat fizicienii maghiari conduşi de Attila Krasznahorkay. Pentru aceasta ei au bombardat cu protoni ținte subțiri de Li-7, iar în urma acestor ciocniri au rezultat nuclee instabile de Be-8 care s-au dezintegrat apoi în perechi de electroni și pozitroni.

   „Conform Modelului Standard, fizicienii ar fi trebuit să observe că numărul de perechi se micşorează pe măsură ce unghiul dintre traiectoria electronului și a pozitronului se măreşte”, afirmă Edwin Cartlidge. 

   Acest lucru nu s-a observat. În schimb, la un unghi de aproximativ 140 de grade, numărul acestor perechi s-a mărit, înainte de a scădea din nou la unghiuri mai mari. 

   Această constatare a reprezentat dovada existenţei unei noi particule, afirmă Krasznahorkay și echipa sa de fizicieni. Ei au calculat că masa acestei noi particule ar fi în jurul valorii de 17 MeV. Aceasta este o valoare neaşteptată pentru masa unui „foton întunecat”, ea indicând mai degrabă prezenţa unei particule cu totul diferită. 

   „Noi suntem foarte încrezători în rezultatele noastre experimentale”, afirmă Krasznahorkay în Nature. 

   El afirmă că probabilitatea ca excesul de masă, care a fost observat în experiment, să reprezinte o anomalie este în jur de 1 la 200 de miliarde, dar trebuie să ținem cont că deocamdată nimeni nu a confirmat aceste rezultate. 

   Analiza datelor efectuată de către cercetătorii americani conduşi de Jonathan Feng nu a presupus repetarea experimentului, ci s-a bazat pe calcule pentru a verifica dacă, cel puţin teoretic, bosonul superușor detectat de către Krasznahorkay ar putea transmite o nouă forță fundamentală. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Miscarea orbitala in jurul nucleului ce produce diamagnetismul care se opune unui camp magnetic extern i-a propulsat acolo dar şi subteranele legături cu centrele de rămîn 2 instrumente universal valabile in politică internă si marea politică.De ce ar face exceptie la noi!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Miscarea orbitala in jurul nucleului ce produce diamagnetismul care se opune unui camp magnetic extern i-a propulsat acolo dar şi subteranele legături cu centrele de putere rămîn 2 instrumente- principii universal valabile in politică internă si marea politică.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Levitataia ignora gravitatia daca respectam cele 2 principii amintite de autor

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu crezi că există o posibilitate ca, printr-o metodă biologică, să poţi anula gravitaţia? ...închipuieşte-ţi pe viitor va avea omenirea, dacă vom stăpâni antigravitaţia...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   In structura de suprafata autorul CORNEL CODITA, iubitor al fizicii si matematicii, face aluzie la una dintre cele mai mari probleme din fizica actuală este aceea că două dintre cele mai bune teorii pe care le avem pentru a explica Universul, relativitatea generală și mecanica cuantică, sunt incompatibile una cu alta.

   Leonard Susskind, un fizician teoretician de la Stanford University, tocmai a propus o nouă ecuație care sugerează că găurile de vierme, adică „tunelurile” prin spaţiu-timp, ar putea fi soluţia prin care s-ar putea unifica relativitatea generală și mecanica cuantică. 

   Ecuaţia care ar putea unifica teoria relativităţii cu mecanica cuantică. 

   Leonard Susskind, un fizician teoretician de la Stanford University, tocmai a propus o nouă ecuație care sugerează că găurile de vierme, adică „tunelurile” prin spaţiu-timp, ar putea fi soluţia prin care s-ar putea unifica relativitatea generală și mecanica cuantică. 

    

   Ecuația propusă de Leonard Susskind este înșelător de simplă. Aceasta este: 

   ER = EPR 

   După cum se poate observa, această ecuaţie nu conţine valori numerice, în schimb ea reprezintă numele unor fizicieni celebri. 

   Termenul din partea stângă a ecuației, ER, reprezintă, prin inițialele E și R, numele lui Albert Einstein şi a lui Nathan Rosen, cei doi fizicieni care într-o lucrare din anul 1935 au descris găurile de vierme, care sunt cunoscute şi sub numele de „poduri Einstein-Rosen”. 

   Termenul din partea dreaptă a ecuației, EPR, reprezintă, prin iniţialele E, P şi R, numele lui Albert Einstein, Boris Podolsky şi Nathan Rosen, fizicieni care, tot în anul 1935, au scris o altă lucrare care descrie fenomenul de inseparabilitate cuantică.În anul 2013, fizicianul Leonard Susskind de la Stanford University şi Juan Maldacena de la Institute for Advance Study din Princeton au sugerat că cele două lucrări ar putea descrie același lucru, o ipoteză pe care nimeni altcineva din domeniu nu a luat-o în considerare, inclusiv Einstein. 

   Pentru a înţelege implicaţiile acestei ecuaţii, trebuie să ne reamintim ce sunt găurile de vierme şi inseparabilitatea cuantică. 

   Găurile de vierme sunt ca nişte „tuneluri” între două locuri din Univers și ele reprezintă soluții teoretice ale ecuațiilor teoriei relativității generale. 

   Din punct de vedere teoretic, orice intră printr-o deschidere a unei găuri de vierme va ieşi prin cealaltă deschidere a acesteia aproape instantaneu, chiar dacă gaura de vierme leagă diferite regiuni din spaţiu-timp aflate de-o parte şi de alta a Universului.Inseparabilitatea cuantică descrie modul prin care două particule pot interacționa în așa fel încât, indiferent de distanţa între ele, orice modificare a stării cuantice a uneia dintre ele va afecta în mod direct și instantaneu starea cuantică a celeilalte. 

   În noua sa lucrare, Susskind propune un scenariu în care două persoane ipotetice, Alice și Bob, folosesc o mulţime de particule inseparabile cuantic în cadrul unui experiment. După ce Alice reţine câte un membru din fiecare pereche de particule inseparabile cuantic, în timp ce Bob reţine celălalt membru din perechile de particule inseparabile cuantic, ei se deplasează în două direcții opuse ale Universului. 

   Odată ajunşi la destinaţie, Alice şi Bob vor ciocni particulele lor cu o asemenea forță încât vor crea două găuri negre separate. Rezultatul, afirmă Susskind, este formarea unor găuri negre inseparabile aflate de o parte şi de alta a Universului, care sunt legate printr-o gaură de vierme uriașă. 

   „În cazul în care ecuaţia ER = EPR este corectă, atunci o gaură de vierme leagă aceste găuri negre, iar fenomenul de inseparabilitate cuantică poate fi descris folosind geometria găurilor de vierme”, afirmă Tom Siegfried pentru Science News. 

   „Mai mult, există posibilitatea ca două particule subatomice, inseparabile cuantic, să fie conectate printr-un fel de gaură de vierme cuantică”, adaugă Siegfried.„Din moment ce găurile de vierme sunt distorsiuni ale geometriei spațiului-timp, care sunt descrise de ecuațiile câmpului gravitațional ale lui Einstein, dacă le putem identifica prin fenomenul de inseparabilitate cuantică, atunci rezultă că există o legătură între gravitație și mecanica cuantică”. 

   Are dreptate Susskind? Este imposibil să ştim deocamdată, deoarece lucrarea sa trebuie să fie analizată de către colegii săi fizicieni. 

   Aşa cum arată Siegfried, Susskind nu este singurul fizician care a propus o astfel de soluţie. La începutul acestui an fizicienii de la California Institute of Technology (Caltech) au propus o ipoteză similară, atunci când ei au studiat modul prin care schimbările stărilor cuantice pot fi legate de curbura continuumului spaţiu-timp. 

   „Pentru mine este evident că dacă ecuaţia ER = EPR este corectă, atunci ea va schimba interpretarea mecanicii cuantice,… iar mecanica cuantică și gravitația s-ar putea dovedi mult mai strâns legate între ele decât ne-am imaginat vreodată”, afirmă Susskind. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Gravitația este una din cele patru forţe fundamentale din fizică. La un nivel elementar, gravitația reprezintă, pur și simplu, atracția reciprocă între oricare două mase. Ea este forța care menţine planetele pe orbita lor în jurul Soarelui şi cea care ne ţine şi pe noi legaţi de planeta noastră. Efectul gravitaţiei este întotdeauna de atracţie între corpuri, iar intensitatea forței gravitaţionale dintre două mase variază invers proporţional cu pătratul distanței dintre acestea. Simplitatea formulei forţei gravitaționale ascunde însă un fenomen subtil și complex care rămâne un mister profund.

   Legea atracţiei universale propusă de Newton a fost criticată încă de la început datorită modului prin care gravitația ar acționa la distanță. Cum „simte” Luna prezența Pământului și cum ajunge să fie atrasă în direcția acestuia? Au fost propuse câteva soluții, dar fără a se răspunde cu adevărat la aceste întrebări. Din moment ce modelul lui Newton era atât de exact, problema acțiunii la distanță a fost trecută sub tăcere. Indiferent de modul prin care masele ajung să se influenţeze reciproc, pe baza modelului lui Newton se putea calcula mișcarea lor.Secole mai târziu, Albert Einstein a sugerat, prin teoria relativității generale, că gravitația nu este o atracție sau o forță. În schimb, gravitaţia ar fi o consecință a obiectelor care deformează spațiu-timpul. 

   Conform lui Einstein, un obiect masiv acţionează în spațiu-timp similar modului cum o bilă plasată în mijlocul unei foi provoacă deformarea acesteia, cauzând la rândul ei deplasarea altor obiecte mai mici de pe foaie spre mijlocul acesteia.Deși gravitația acţionează la nivelul planetelor, stelelor, sistemelor stelare și chiar al galaxiilor, ea este cea mai slabă dintre forțele fundamentale din natură, în special la nivelul moleculelor și atomilor. 

   În afara faptului că putem aproxima efectul gravitaţiei cu cel al unei forțe sau că putem descrie gravitaţia ca pe o proprietate a spațiului-timp, în secolul trecut ne-am dat seama că de fapt nu știm ce este în realitate gravitația. Aceasta deoarece modelele teoretice propuse de Einstein şi de Newton pentru gravitaţie se bazează pe mecanica clasică. 

   În prezent știm că obiectele au proprietăți cuantice, cum ar fi dualismul undă-corpuscul. Atunci când se încearcă să se aplice teoria cuantică pentru descrierea gravitației, lucrurile devin complicate și confuze. În majoritatea teoriilor cuantice, obiectele cuantice există în cadrul continuumului spațiu-timp. Din moment ce gravitația este o proprietate a spațiului-timp, cuantificarea gravitației presupune cuantificarea spaţiului şi a timpului. Există mai multe modele teoretice care încearcă acest lucru, dar niciunul dintre ele nu este un model cuantic complet. 

   Fără o teorie completă a gravitației cuantice nu vom înțelege pe deplin primele momente ale Universului. Știm din observații că Universul timpuriu a fost foarte mic și foarte dens. Conform relativităţii generale acest lucru însemnă că Universul a început ca o singularitate. Cu toate acestea, cei mai multe cosmologi nu cred că Universul a început ca o singularitate, dar fără o teorie a gravitației cuantice nu putem fi siguri. 

   Fizicienii care studiază gravitația cuantică urmăresc să descrie forța gravitaţională în termenii mecanicii cuantice. Pentru aceasta se impune însă descoperirea gravitonului, bosonul teoretic al forței gravitaționale.Gravitația este singura forță fundamentală pe care fizicienii o pot descrie în prezent fără a utiliza particule purtătoare de forță. Deoarece toate celelalte forțe fundamentale sunt descrise cu ajutorul particulelor purtătoare de forță, oamenii de știință se așteaptă ca gravitonul să existe la nivel subatomic, deşi cercetătorii nu au descoperit încă această particulă. 

   Problema devine şi mai complicată dacă ţinem cont de materia întunecată și energia întunecată, care constituie aproximativ 95% din Univers. Nu este clar dacă materia întunecată și energia întunecată implica existenţa unei noi particule sau a unui întreg set de noi particule cu forțele şi bosonii mesager proprii. 

   În consecinţă, oamenii de ştiinţă sunt în căutarea fotonului “întunecat”, care ar media interacțiunile dintre universul vizibil și cel invizibil. Dacă fotoni “întunecați” există într-adevăr, atunci lumea invizibilă a materiei întunecate ar putea fi detectată şi astfel s-ar putea descoperi a cincea forţă fundamentală din Univers. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   La sfârșitul secolului XX, NASA a prevăzut finanţare pentru programul Breakthrough Propulsion Physics Program, din 1996 până în 2002. Acest program a studiat o serie de proiecte „neconvenţionale” de propulsie în spațiu care nu au primit finanțare prin învățământ normal sau canale comerciale. Conceptele de anti-gravitație au fost investigate sub numele de „unitate diametrală”. Activitatea programului continuă în Fundaţia non-NASA independentă Tau Zero.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Perfect revelator. Multzumim!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  dupa cum am mai vazut, in mindra tara este posibil aproape orice, chiar si facerea celor mai neasteptate si uimitoare "minuni".

  O fi "Baza juridică a actelor... neconstituţională", dar acesta a fost pina la declararea starii de urgenta constitutionala si pe acesta baza si-a fundamentat Presedintele decretul de instituire, decret aprobat de Parlament. 

  Cu toate acestea "minuni" se intimpla.Si se intimpla pentru ca aproape la tot pasul intilnesti prestidigitatori unsi cu toate alifiile, cu talent de neimaginat. 

  Unul dintre acestia este si Dorneanu, presedintele CCR. 

  Omul asta este un meserias desavirsit, un artist. Omenirea ramine fara grai in fata operelor lui. 

  In anul 1999, in calitate de presedinte al Consiliului Legislativ, Dorneanu a avizat favorabil OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu tot cu Art. 28, declarat acum neconstitutional. 

  In anul 2004, in calitate de presedinte a Camerei Deputatilor, Dorneanu aproba în Parlament OUG 1/2009 prin Legea nr. 453/2004, cu tot cu Art. 28.  

  In anul 2020, in calitate de presedinte al CCR, Dorneanu declara Art. 28 neconstitutional. 

  Faptul ca asemenea "prestidigitatori talentati" se catara si-si fac veacurile prin cele mai inalte functii ale statului ar putea fi cumva explicat, dar faptul ca poporul, un POPOR intreg - beneficiind de asistenta a mii de bagatori de seama, care de care mai talentati si mai coltosi - se uita la ei gura-casca cum stau ei cocotati acolo sus, si nu gaseste in hirtoagele, analele sau cronicile sale, adunate in sute de ani, temeiuri legale pentru a-i descocota, nu are nicio explicatie rationala. 

  Astfel stind lucrurile, desi gindul autorului pare unul destul de hazardat, n-ar fi totusi o minune, sa-l vedem pe Presedinte, cu tot decretul lui aprobat de Parlament, suspendat, pe motiv ca Presedintele prin emiterea respectivului decret a incalacat Constitutia. Sunt sigur ca Dorneanu ar da o mina de ajutor la facerea acestei minuni. 

  Pe mine ma bate un alt gind, hazardat, Presedintele le va cere demisia membrilor CCR. Nu poate sa piarda ocazia asta. Si ar face un mare rau tarii de ar pierde-o.  

  S-o ceara, si pe urma are grija poporul de nemernicii aia.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ... ca PSD sa se angajeze intru suspendarea lui Iohannis.

   Dar n-avem noi norocul asta... 

   In alta ordine de idei, domnule Codita - VREM BAN-CUL CU AR-DE-LE-NII, VREM BAN-CUL CU AR-DE-LE-NII... 

   Scuza cu lipsa timpului nu tine. Nici macar in vremuri cat de cat normale, daramite cand suntem sub zodia lui #stamacasa.

   Bancul, va rog. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Dacă CCR va declara starea de alertă neconstituţională, vom emite o nouă reglementare care să ne dea instrumentele necesare pentru a putea apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu cred că putem accepta ce fac CCR şi aşa zisul Avocat al Poporului.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ///spune clar ca temerea lui este cel de al doilea val care poate fi unul mortal si explica cum cresc criticile impotriva masurilor luate de autoritati pentru ca oamenii in Germania nu au vazut o situatie similara cu Italia, de exemplu, la ei acasa. Vad ca spitalele nu sunt pline si vad ca decesele sunt mai putine.

   In ultima perioada, au inceput unii sa promoveze o abordare similara in Romania. Incep presiunile majore pentru o relaxare generala, incepe inducerea perceptiei ca am fi stat degeaba acasa, ca spitalele au stat degeaba goale, ca economia sa-r fi distrus din cauza unor masuri care nu trebuiau luate…etc. 

   Ce nu inteleg multi insa este faptul ca lumea nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie, si cu un astfel de impact, de aproximativ 100 de ani.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   „experti” interesati in anumite domenii, si persoane care vor sa se evidentieze public, incercand sa forteze o relaxare mai rapida, ataca autoritatile fiind, in opinia mea, inconstienti, ignoranti si poate in unele situatii chiar rau voitori fara a lua in seama avertizarile care se dau pe plan national si international. Semnele ca lucrurile nu vor fi usoare in urmatoarea perioada se vad deja si in tarile care au inceput masurile de relaxare, Spania revenind ieri la starea de urgenta iar in Italia autoritatile lansand avertismente dure populatiei care nu respecta regulile relaxarii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   pt. ăst demers te pot finanța. Dar... adaug : nu prin efractie îs hăștia p'acolo ; i-au votat / COCOȚAT bipezii-patrupezi. Ăi cu acces la ștampila de vot... iNAPȚii... Votul, cel UNIVERSAL e fr. nociv..

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   pt. ăst demers te pot finanța. Dar... adaug : nu prin efractie îs hăștia p'acolo ; i-au votat / COCOȚAT bipezii-patrupezi. Ăi cu acces la ștampila de vot... iNAPȚii... Votul, cel UNIVERSAL e fr. nociv..

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Guvernul este pregătit să emită Ordonanță de Urgență în cazul în care CCR va declara neconstituțională instituirea stării de alertă.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Acum, oamenii lui Marcel Ciolacu negociază cu grupurile parlamentare pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

   PSD acuză Guvernul de neglijarea priorităților cetățenilor. Un astfel de demers nu este oportun în perioada crizei pandemice, apreciază senatorul Lucian Romașcanu, dar social-democrații consideră că acțiunile guvernului duc spre această opțiune. 

   „Dacă Guvernul va continua să neglijeze priorităţile României, dacă va continua să neglijeze priorităţile oamenilor, ne vom vedea puşi în situaţia de a ne gândi la o asemenea moţiune. Ce este foarte important este să ştim că Partidul Social Democrat nu este majoritar în Parlament, iar o asemenea moţiune va trebui să fie rezultatul unei negocieri cu celelalte forţe parlamentare. Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune politică din Parlament pe măsuri în sprijinul României”, 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   guvernantii vor sa institue o asa numita Stare de alerata, cu fel de fel de prevederi, foarte necesare. Daca aceasta actiune este atacata la CCR si declarata neconstitutionala, si ar fi o mare minune sa nu se intimple asta, se va emite o OUG. Dar si acest document este la fel de atacabil. Si va iesi un haloimas, de care societatea nu are nevoie.

   Este de neinteles de ce Executivul nu conlucreaza cu Parlamentul, mai este timp!, pentru a face, prin Parlament, un document frumos, eficint, si mai ales inatacabil.

   Este deosbit de necesar sa-i intelegem de ce acesti vajnici conducatori umbla fiecare pe cararile lor atit de divergente si care vin de nicaieri si duc spre nicaieri, cind interesul tarii este UNUL. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  România dă marea lovitură. Devenim o forță în Europa

  Conform unui memorandum al Ministerului Fondurilor Europene, deja aprobat, statul are de gând să finanțeze, din fonduri europene, proiecte unice în parte noastră de Europă. Computer cuantic, inteligență artificială și noii combustibili devin priorități ale Executivului.Guvernul face un mare pas înainte spre transformarea cercetării românești într-un avantaj regional indiscutabil. Abordarea aruncă România direct în vârful științei europene: nanotehnologie, inteligență artificială și folosirea hidrogenului pentru energie inepuizabilă

  Concret, Guvernul vrea să finanțeze trei arii de cercetare: utilizarea hidrogenului pentru combustibil, dezvoltarea nanotehnologiilor cu ajutorul supercomputerului cuantic și dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Astfel, într-un proiect, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea (ICSI) își va dezvolta departamentul de cercetare pentru folosirea hidrogenului “ca și combustibil al viitorului”, a declarat Marcel Boloș. “Adică îi vom asigura partea de infrastructură necesară pentru ca să testeze hidrogenul pentru ceea ce înseamnă industria auto, livrarea, respectiv asigurarea de energie termică pentru populație, energia nucleară. Izotopii hidrogenului intră în reacție cu apa grea și determină partea aceasta de fuziune nucleară și practic hidrogenul este cel care contribuie inclusiv la zona de energie nucleară. Ei au deja rezultate ale cercetării pe hidrogen” 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Trump compara pandemia de coronavirus cu al Doilea Război Mondial. Merkel a spus ca tine loc de razboi.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Occidentul și Rusia sărbătoresc înfrângerea nazismului la date diferite. Dacă Vestul sărbătorește Ziua Victoriei pe data de 8 mai, Rusia, precum și unele state din fosta URSS sau sateliți ai fostului colos sovietic, o fac pe 9 mai, datorita diferentei de fus orar.

   Iar dacă Rusia sărbătorește pe 9 mai Ziua Victoriei, Europa sărbătorește tot pe 9 mai, da Ziua Uniunii Europene, cu o altă semnificație însă. La 9 mai 1959, Robert Schuman, ministrul francez al afaceriror externe, rostea celebra Declarație Schuman, piatra de temelie a Uniunii Europene. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu e vorba de FUS. Pe 8 mai capitularea a fost semnată cu / la ALIAȚI. . STALIN a cerut pe 9 mai un "xerox" (copie) pt. prestigiu pt. PROȘTII CA TINE. __DAR PT. NOI 10 MAI e ziua REGATULUI ROMĂNIA.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Vezi și falsificarea.. steag "SECERA și Ciocanul" pus pe Reichstag la 7 mai.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Dar, la fel ca în cazul primei capitulări, actul a fost semnat în miez de noapte (8 mai). Astfel că în momentul resemnării, din cauza/datorită diferenței de fus orar, la Moscova era deja data de 9 mai.

   Premierul britanic Winston Churchill, președintele american Harry S. Truman și generalul ch arles de Gaulle anunțau capitularea Germaniei naziste pe data de 8 mai 1945. Actul de capitulare a fost semnat pe data de 7 mai 1945, la ora 2:41, la Reims, de către generalul Dwight Eisenhower, generalul german Alfred Jodl, reprezentantul Înaltului Comandament German și amiralul Karl Doenitz, cel care după sinuciderea lui Hitler a fost desemnat pentru o scurtă perioadă șeful statului german. Actul a fost semnat în fața Forțelor Aliate și în fața Înaltului Comandament Sovietic.  

   Dar acest document prin care nemții au evitat capitularea în fața URSS-ului l-a înfuriat teribil pe Stalin, care dorea ca actul de capitulare să fie semnat în Berlinul ocupat de Armata Roșie. Documentul inițial a fost contrasemnat de partea sovietică. 

   Astfel că Germania avea să mai semneze o dată capitularea, la Berlin pe data de 8 mai 1945 la ora 12 noaptea.. De la diferenta de fus orara apar date diferite.Amiralul Hans-Georg von Friedeburg și generalul Hans Stumpff resemnează actul de capitulare. Din partea sovieticilor a semnat în numele lui Stalin mareșalul Jukov, iar în numele Marii Britanii, mareșalul Tedder. Ca martori au semnat generalii Carl Spaatz (SUA) și Jean de Lattre de Tassigny (Franța). 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Experiența mea după ce m-am vaccinat împotriva Covid-19: Vaccinul funcționează

  n luna Ianuarie a acestui an, am luat hotărârea de a ne implica în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19. 

  Ca medic imunolog, aveam în vedere, înca din perioada respectivă, posibilitatea ca epidemia din China să se transforme într-o pandemie cu consecințe medicale și economice deosebit de grave, atât pentru România cât și la nivel mondial. 

  La centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare- dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem de asemenea și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel. 

  Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ 4 ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA), mai exact la vaccinurile personalizate în cancer. 

  Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti ,,design-ul" pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului. 

  Am anunțat această realizare pe toate căile. Și, având în vedere miza și potențialul extraordinar pentru populația din România și din Europa, a tehnologiei publicate de noi, mă așteptam ca dialogul cu autoritățile române să decurgă bine. 

  NU am fost contactați nici până în ziua de astăzi de autoritățile competente ale statului român. Asta în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de Euro pentru combaterea epidemiei din țara noastră. Din acești bani, 0 (zero) au fost alocați cercetării românești, și desigur, 0 (zero) pentru dezvoltarea vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin- lucru confirmat și de prezența noastră pe lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

  Lista, publicată în data de 4 Aprilie de OMS pe care este prezent și centrul nostru, este în totalitate compusă din liga mare a cercetării mondiale în domeniul vaccinologiei, de institute și companii recunoscute în toată lumea pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. 

  Menționez că centrul OncoGen este un institut ridicat din fonduri europene, un institut de stat, aflat în structura Spitalului Județean din Timișoara iar autoritățile române, nu au doar capacitatea, au și obligația de a susține cercetătorii acestei țări (așa cum, de altfel, fiecare țară din vest își susține proprii cercetători) în așa fel încât să ne atingem cât mai repede obiectivul: dezvoltarea și producerea unui vaccin anti-Covid-19 în România. 

  Cu toate acestea nu am primit nici măcar un telefon de la autoritățile competente în domeniu, deși suntem singurii care s-au angajat în competiția mondială pentru dezvoltarea unui vaccin cu implicații medicale, sociale, economice și științifice uriașe. 

  Am reușit cu mare greutate, (după un efort pe care puțini dintre dumneavoastră îl veți cunoaște), pricinuită de lipsa acută a resurselor financiare să facem o serie de pași în cercetarea preclinică, adică în laborator, mai întâi sintetizând vaccinul și apoi testând acest vaccin pe celule umane ale sistemului imun. 

  Rezultate testelor preclinice au fost foarte încurajatoare. Așa cum mă și așteptam. 

  Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există nici un pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei. 

  Când toate resursele noastre s-au epuizat (repet banii au fost foarte puțini și primiți din sponsorizări) am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total. 

  Mi-am dat seama atunci -în calitate de șef de proiect și investigator principal că pentru a continua cercetările și a nu rămâne prea mult în urma celorlalte centre și companii care trecuseră deja la studiile clinice de fază I (vaccinarea unui număr limitat de voluntari)- că trebuie să iau o hotărâre neobișnuită pentru a continua cercetările. 

  Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. 

  Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. 

  Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale: 

  1. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele. 

  În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun. 

  2. În prezent colectivul OncoGen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice. 

  Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice. 

  Între timp cred că devine tot mai evident că autoritățile române competente au obligația de a acorda măcar o minimă atenție cercetărilor și cercetătorilor acestei țări, mai ales în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 Miliarde de Euro doar pentru combaterea epidemiei în țara noastră. Din acești bani 0 (zero) au fost alocați dezvoltării vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin. 

  În condițiile în care singura metoda de a opri această pandemie și dezastrul economic pe care l-a creat, rămâne vaccinarea, noi cercetătorii de la OncoGen, am făcut tot ceea ce era omenește posibil și chiar mai mult pentru oprirea acestei calamități. 

  Suntem membrii UE, beneficiem de pe urma UE și avem obligația, ca cercetători, să contribuim la eforturile europene de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19, iar statul român are obligația să își susțină cercetătorii. 

  Atât poate România din punct de vedere intelectual, să ne recomande să ne spălăm pe mâini și să stăm în casă în timp ce economia noastră se prăbușește? 

  Asta e contribuția României la eforturile UE? 

  -Prof. Dr. Virgil Păunescu, Coordonator OncoGen

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, din a cărui structură face parte centrul oncogenic, conducerea nu a fost informată, nici oficial, nici neoficial despre acest proiect de cercetare și despre intenția profesorului.

   „Sigur, cu toții ne-am dori ca în România să existe uun vaccin, însă ceea ce vreau eu să subliniez este că nu se poate pune problema în acest moment de existența unui asemenea vaccin. Și aș vrea să fac apel la cetățeni să facă diferența între ceea ce comunica domnul profesor și ceea ce înseamnă cu adevărat un vaccin. 

   Noi credem în capacitatea intelectuală a dânsului, însă vom demara o anchetă internă pentru a verifica în ce condiții s-a făcut această cercetare, dacă s-a injectat sau nu domnul profesor, pentru că acum avem doar declarația dânsului. 

   Când este vorba de administrarea de substanțe pe om trebuie notificată conducerea spitalului, iar consiliul de etică al unității trebuie să își dea acordul. 

   Cercetarea nu era o surpriză pentru mine, dar nu mă așteptam ca domnul profesor să facă un asemenea gest. Ne facem griji pentru starea dânsului de sănătate, pentru că a avea niște proteine sintetizate artificial după secvența genetică a acesui virus, nu este un lucru cu care te poți juca. Puteau exista repercusiuni serioase pentru sănătatea dânsului. 

   Am avut o discuție cu domnul profesor și mi-a spus că și-a administrat două doze și că a avut o reacție similară ca a unei reacții gripale, însă nu este nimic documentat. Noi asta trebuie să verificăm. 

   Dacă vaccinul nu a fost documentat, din punct de vedere științific nu are nicio valoare. 

   Vom proceda la acțiuni în consecință, fie că sunt sancțiuni administrative, dacă se impun, fie nu. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Daca lumea devina imuna, daca nu se mai sperie si nu mai declanseaza furtuna de citokine, sistemul va deveni puternic si ,va produce anticorpi nu va mai fi criza economica si nu mai pot inchide bancile si confisca economiile cetatenilor, adica planul Gheata 9.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Textul de la 7 este preluat din declaratia dansului de pe facebook.Am omis sa scriu asta...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   medicamente cu un rol foarte important în tratarea bolnavilor COVID-19: interferon beta-1b – utilizat pentru tratarea sclerozei multiple, lopinavir-ritonavir – medicamente pentru HIV și ribavirina – folosită pentru tratarea hepatitei.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   POacienții infectați cu coronavirus care au luat un medicament contra arsurilor gastrice au mai mari șanse să supraviețuiască virusului care provoacă boala COVID-19.

   Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul Medical al Universității Irving din Columbia, medicamentul Famotidină, aflat de 40 de ani pe piață, a avut rezultate foarte bune la pacienții cu coronavirus. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Suedia este una dintre puținele țări europene care nu a limitat drepturile cetățenilor și a mers pe imunitatea de grup în timpul pandemiei de coronavirus, dar acum autoritățile își recunosc greșelile făcute.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Franţa prelungeşte starea de urgenţă. Autorităţile franceze au luat în calcul atât starea epidemiologică din ţară, cât şi pe cea din întreaga lume.

   Romania ce face?!

   Scapa cine are noroc pentru prpfotul unora. Care e diferenta ca mergi in Germania la cules de sparangel sau aici in plina pandemie? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Covid-19: recuperare verde

  Către Președinta CE Ursula von der Leyen, cancelarul Angela Merkel, Christine Lagarde și tuturor liderilor UE: 

  Aveți puterea de a conduce Europa și întreaga lume din zilele întunecate ale acestei pandemii către un viitor mai luminos și mai verde. 

  Investind sute de miliarde anual pentru a crea locuri de muncă verzi și pentru a ne transforma economiile într-unele curate și corecte, puteți face din Pactul Ecologic European pactul nostru de recuperare. Contăm pe dumneavoastră să-i puneți la bază o bancă și un buget pentru climă și să vă asigurați că toți banii sunt cheltuiți în conformitate cu acordul de la Paris. E momentul să renunțăm la combustibilii fosili murdari, să taxăm profiturile imense ale corporațiilor și să dezlănțuim revoluția energetică curată de care avem atât de mare nevoie. 

  Împreună, suntem suficient de puternici pentru a lupta și a ne redresa după acest virus. Suntem suficient de generoși pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă. Și suntem suficient de înțelepți pentru a ne asigura că această redresare nu pune bazele unor crize climatice și mai grave în viitor. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. În câteva zile, Europa va publica planul de recuperare post-Corona, un plan important care prezintă o viziune verde îndrăzneață și ar putea deveni un far al speranței pentru întraga lume. Însă marii poluatori și guvernele iubitoare de cărbune încearcă să-l deturneze!

   Pentru a contracara, Avaaz se alătură unui grup masiv și influent de oameni de știință, academicieni, politicieni, lideri de afaceri și ai societății civile care solicită o recuperare verde ambițioasă pentru Europa. 

   3 femei au puterea să implementeze acest plan: președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, șefa bancherilor europeni, Christine Lagarde, și cancelarul german, Angela Merkel. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Schimbarile climatice au legatura cu schimbarea polilor magnetici si terrei nu neaparat cu poluarea! S-a mai intamplat, este civlic, resetare!TREI ZILE DE INTUNERIC CE VOR URMA IN URMATOAREA PERIOADA CA VIITOR APROPIAT DAR NECUNOSCUT DE NIMENI IN PREZENT_ CA DATA PRECISA SPUSA CU EXACTITATE._PENTRU CA NIMENI NU STIE CIND SE VA INTIMPLA!

  Se pare ca au existat din totdeauna asemenea evenimente in care Terra este cuprinsa de un intuneric morbid, fara pic de Lumina,a Soarelui a Stelelor sau orice alta sursa naturala care emite lumina.Unii o desconsidera insa eu o simt ca spune adevarul.Este vorba de doamna Georgeta Florea Clarvazator si scriitor utilizind dictarea prin chaneling.Care de asemenea vorbeste de faptul ca vor venii trei zile de intuneric,in care spune ca este bine sa fim pregatiti si sa nu iesim din case,sa nu plecam din tara apropo de faptul ca Arsenie Boca a spus de focul ce inconjoara Romania ce este un Scut ENERGETIC PROTECTOR (interpretare proprie a parabolei)in care NIMIC din EXTERIOR nu poate penetra scutul .Nici macar o racheta nucleara!.Sa avem un stoc consistent de luminari si chibrite,alimente nu in borcane de sticla ci conserve metalice,apa plata,si un borcan cu miere ce asigura viata in conditii austere doar cu o lingurita de miere pe zi timp de zeci de zile.Nimic electronic nu va mai functiona.Va fi o resetare planetara._ENG_ 

  Prin schimbarea polilor magnetici ai Terrei in preajma precesiunii echinoctiilor,cind Polii Magnetici ai Terrei se relocheaza prin transmutarea energiilor ELECTROMAGNETICE.Este vorba de un fenomen ce se intimpla ori de cite ori CICLUL UROBOROS ajunge sa implineasca cifra de 25 920 de ani terestri.Nu se stie cu precizie cind anume ...Dar TIMPUL este APROAPE._E_ 

  Deasemeni miturile,legendele si basmele pe care eu le cred _ADEVARATE_ ca si istorii petrecute in timpuri imemoriale cu eoni in urma,m-au fascinat din copilarie crezind in ele 100%,avind discuri de vinil de la electrecord cu toate povestile lui Petre Ispirescu.Acesta e si motivul pentru care va atrag atentia asupra basmului _GREUCEANU_ unde la fel ZMEII _REPTILIENI ce coabitau in acele vremuri cu URIASI _Greuceanu_ fiind un voinic dar URIAS.Ce este interesant in basm dupa ce invinge zmeul ii taie degetul(amprenta digitala exista inca din acele vremuri cu milioane de ani terestri in urma.)Si deschide portile IMENSE ale pesterii cu degetul zmeului, repet tehnoòogie de ultima generatie_amprenta digitala.Ce vreau sa va spun este urmatorul fapt_Acest eveniment cu trei zile de intuneric s-a petrecut si in _TRECUTUL ANCESTRAL_ CU MULTI EONI IN URMA(dar CICLIC la 25 920 ani terestri) unde tehnologia era mult mai avansata decit in zilele noastre.Noi fiind urmasii acelei civilizatii ultratehnologizate distruse in urma unui CATACLISM sau CALAMITATE ce nu a fost in niciun caz NATURALA._N_ 

  Mayasii stiau de acest lucru,stiau ca dureaza cca 20 de ore,dar intregul proces poate dura 3,5 zile,numind acest fenomen NEANT sau ZONA ELECTROMAGNETICA NULA! Acest intuneric este atit de profund incit nu vezi la 5 cm in fata ta.De aceea cuvintul potrivit este NEANT!In aceasta perioada TOT CIMPUL EECTROMAGNETIC CADE _NIMIC ELECTRIC SAU ELECTROMAGNETIC SAU ELECTRONIC _NU FUNCTIONEAZA_:Ca sa facem o corelare cu filmul SF MATRIX este vorba despre faimosul P.M. adica Puls Electromagnetic ce faceau acele masini infernale care ii atacau pe NEO cit si pe ceilati oameni TREZITI spiritual,sa devina nefunctionale cu un singur PULS ELECTROMAGNETIC._La fel se va intimpla pe TOATA TERRA.Multi se vor sinucide ...Multi vor iesii din case dar nu se vor mai intoarce niciodata.Ramineti in casa in acea perioada cind se va intimpla si fiti pregatiti cu apa ,luminari,chibrite,alimente._G _ 

  Cei ce isi vor activa Corpul de Lumina MERKABA vor trece cu usurinta aceste zile de intuneric care vor parea o eternitate.Nu va pierdeti SPERANTA:Fiti MEREU CALMI_RELAXATI_CURAJOSI_CU CREDINTA_SI VOINTA DE A TRAI!Traim vremuri deosebite,speciale in care,doar cei merituosi se vor salva.FITI IN LUMINA TOT TIMPUL CHIAR SI IN INTUNERIC!_Si atunci veti iesi invingatori.Un material scris de Nitu E George.Sa fiti iubiti!_"Când ne întrebăm ce rost are viața, ne asemănăm poate cu măgarul orb ce învârte roata morii și care e foarte nedumerit___ la ce servește necontenita și dureroasa lui învârtire" – Nicolae Iorga 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Doamna Georgeta, clar-vazatoare si autoare, a precizat și ca acest fenomen va avea loc in ziua alegerilor, ; ciumatii-roșii ingroziti nu vor iesi din vilele lor ( ochii la Latrină 3, rTV, Otv + încă 1 buc.).... PSd-lu' + ALdiații săi, vor fi aspirati de "Sistemul solar Roșia-Stea" Leninist-iLiEscu-vit 1917-1990 mai 20.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   daca mai vad multe postari gen.... , ii dau un fax lui Kim Jong Un si il IMPLOR sa imi dea azil politic.

   Mai bine ca in azilul asta ...... 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ce rost are sail amesteci pe marele roman (N Iorga) in prostiile astea (mayasii stiau...bla, bla, bla ...numind acest fenomen ....ZONA ELECTROMAGNETICA NULA...)

   Pe cuvantul tau ?Ai terminat liceul? Sau citesti numai SF la pachet cu teoriile conspiratiei ....  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   9.1. este o satiră la.. bazaconiile SF (postarea 9. + cele anterioare cu Dr Keske, apa GANS, cupa vieții, etc.). O glumă. Iertare mie!... Koreea Superioară (geografic) vrea doar cu carnet PCR... 'om de tip nou '.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Acusica ii scriu lui Kim Jong Un sa ma primeasca la el in azil politic. decat sa mai vad postarile astea la un editorial pentru oameni normali .

  Posteaza toti nebunii (pardon la aia normali si putini care au scris aici ) sau unul saracul de are timp si cap de papagalul de repeta in dodii ce isi aduce aminte ..... 

  Mai paranormalilor cum naiba aveti timp pentru un raspunsuri, pe 2 pagini, de repetent fruntas si dus cu pluta ?

  Hai noroc (BUN). 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Du-te, iute.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS