Un miliard de euro taxe virate de JTI pentru 2020

Comunicate de presă / 3 februarie 2021

Un miliard de euro taxe virate de JTI pentru 2020

JTI a virat la bugetul statului roman peste 4,77 miliarde de lei (aproape un miliard de euro), în creştere cu peste 12% faţă de taxele plătite pentru 2019. Suma reprezintă accize, TVA şi alte taxe, impozite şi contribuţii aferente anului 2020, plătite până în prezent, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Într-o perioadă de criză fără precedent, JTI continuă să fie un partener de încredere. Compania noastră se află în categoria marilor contribuabili, iar de acum putem spune că am intrat în clubul miliardarilor. 78% din cifra de afaceri a JTI reprezintă taxe virate la buget, ţigaretele fiind cele mai taxate produse din România. Pentru o evoluţie normală a companiei şi, implicit, pentru a creşte contribuţia la buget, este nevoie de predictibilitate fiscală şi legislativă. Astfel, sperăm ca anul acesta să nu ne confruntăm cu iniţiative de supra-reglementare, de tipul celei respinse în iunie trecut de către Parlament, şi să stabilim, împreună cu Ministerul Finanţelor, un nou calendar sustenabil de accizare a ţigaretelor, pentru perioada 2022-2027. Suntem convinşi că, prin dialog constructiv între mediul de afaceri şi autorităţile de reglementare, pot fi găsite soluţii viabile, astfel încât statul să se poată baza pe noi şi în anii care urmează, în ciuda incertitudinilor şi dificultăţilor economice generate de pandemie. La JTI, vom continua să ne desfăşurăm activitatea onest, să derulăm programe anti-contrabandă în parteneriat cu autorităţile şi să ne implicăm în viaţa comunităţii prin proiecte sociale şi culturale recunoscute la nivel naţional", a declarat Evgeny Nikolsky, General Manager JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

  

Pe durata pandemiei, JTI România, recertificată în aceste zile ca angajator de top, nu a disponibilizat şi nu a trimis în şomaj tehnic niciun angajat din cei peste 1.200 care lucrează în sediul central, în fabrică şi în birourile de vânzări din ţară. De asemenea, compania a continuat programele de combatere a contrabandei şi a intensificat sprijinul acordat comunităţii, inclusiv pentru lupta împotriva Covid.

JTI este printre primele companii multinaţionale care au început să facă afaceri şi să producă în România, încă din 1993. Aproximativ 70% din producţia fabricii din Bucureşti merge la export, în circa 50 de ţări, JTI Manufacturing fiind considerată un centru de excelenţă în cadrul grupului, pentru calitate în execuţie şi eficienţă.

 

Conform ultimei execuţii bugetare anunţate de Ministerul Finanţelor, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut în 2020, faţă de anul precedent, cu 10,9% pe fondul creşterii accizei şi scăderii comerţului ilicit, sectorul tutunului devenind, în perioada pandemiei, cel mai solid contribuabil la bugetul statului.

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. Conform INS, pe primele opt luni din 2020, totalul exporturilor a fost de 926,4 milioane euro, în creştere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Totalul importurilor în acelaşi interval a fost de 234,1 milioane euro. Aşadar, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi este de 692,3 milioane euro doar pe primele 8 luni.

 

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro