Antibiotice Iaşi

Un vot pentru America

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 28 octombrie 2020

Cornel Codiţă

Mitologia politică, pe care americanii o iubesc atît de mult, spune că votul pentru alegerea Preşedintelui este un vot pentru sufletul Americii. Candidatul care primeşte majoritatea de investitură este întotdeauna cel care a reuşit să atingă, să facă să vibreze, să readucă la viaţă, să se facă auzit de însuşi sufletul Americii. Nimeni nu ştie ce înseamnă acest lucru şi care este reţeta sigură a reuşitei. Şi totuşi, armate de specialişti în analize politice, de genii bune şi rele ale planificării şi conducerii campaniilor electorale, de "strategişti" şi alţi "machiavelişti" de vocaţie şi profesie se întrec să vîndă secretul "pietrei filozofale" a politicii americane, pe care pretind că îl deţin, candidatului cu suficientă dare de mînă şi resurse politice, capabile să îl poarte pînă în vîrf. La Casa Albă!Să fie, oare, Donald Trump? De ce nu! Argumentele cu greutate nu lipsesc pe talerul pe care şi-a aşezat speranţele pentru un nou mandat. În primul rînd, a mai reuşit odată şi nu oricum, ci împotriva celor mai multe şi "calificate" aşteptări. Unii zic, chiar, împotriva propriilor aşteptări! Dacă s-a putut o dată, de ce nu şi a doua oară?! La urma urmei, puţini preşedinţi republicani au pierdut bătălia pentru al doilea mandat. Ultimul dintre ei, Bush senior, acum aproape trei decenii. În al doilea rînd, retorica electorală a lui Trump are priză. Mai mult, este verificată de o lungă şi strălucită tradiţie a succeselor republicane în competiţia pentru Casa Albă. Apelul la sprijinul şi votul "Majorităţii tăcute", preluat din discursul care l-a făcut pe Nixon preşedinte; "Vom face din nou America mare, sigură şi puternică" preluat din retorica electorală a lui Reagan; "Ordine şi Lege" de la aceiaşi Nixon şi Reagan, la care Trump a adăugat implanturi noi, precum: "Sistemul guvernării e corupt şi numai eu, omul antisistem, pot să-i vin de hac; "America a fost dusă pe căi greşite, în buza prăpastiei, de un grup de "liberali", "cinici" "atei", "stîngişti", "comunişti-marxişti" care au trădat valorile constitutive, autentice, ale Americii: familie tradiţională, credinţă în Dumnezeu, respect pentru autoritate, patriotism înflăcărat şi necondiţionat etc. Un grup care vrea să impună Americii o ideologie radicală şi disolutivă (Teoria Critică a Rasei) conform căreia istoria trebuie nu doar rescrisă, la propriu, ci corectată masiv post factum prin pîrghiile guvernării.

În virtutea acestor premise, pe străzile şi în mijlocul comunităţilor Americii, anarhia a luat locul ordinii şi legii, repere şi monumente pînă de curînd onorabile sunt distruse, credinţa este alungată din cetate şi instituţiile ei, noţiuni fundamentale cum sunt cele de mamă, tată, familie, sunt scoase cu forţa din vocabularul oficial, iar genul şi orientarea de gen sunt variabile supuse opţiunii culturale şi individuale şi trebuie nu doar acceptate ca atare, ci şi impuse, cu puterea legii. Religia lor este "religia corectitudinii politice" şi ea distruge din temelii America! Iar, asta nu e totul! Dincolo de ideologie, în spatele lui Trump stau încolonaţi cîţiva dintre "marii căpitani" ai finanţelor din America şi ai afacerilor cu valori de la sute de milioane de dolari în sus. În primul său mandat, Trump a livrat pentru aceştia, aproape tot ceea ce şi-au dorit, în materie de taxe şi reduceri de impozite, de reducere sau eliminare a restricţiilor introduse de legislaţia pro-mediu sau de protecţie socială în care a excelat Administraţia Obama. În plus, doar aparent paradoxal, "războiul economic" declarat Chinei a adus unor contingente importante de afaceri din America avantaje masive. Acesta este Trump şi nucleul dur al pariului său electoral. Ştim încă de pe acum, cîteva zeci de milioane de voturi vor merge în favoarea sa!

Să fie, oare, Joe Biden? Nu este deloc imposibil. După unii, chiar, este probabil sau foarte probabil. Cu o singură condiţie, ca majoritatea electoratului american să "cumpere" cu entuziasm discursul unui candidat care nu are nimic de spus despre el şi viziunea lui despre America decît numai şi numai prin opoziţie sau radicală disociere de politica şi America lui Trump. Este pentru prima dată în istoria alegerilor americane, cel puţin de la al doilea război mondial încoace, cînd candidatul Democrat pentru tichetul de la Casa Albă nu îşi poate construi identitatea politică decît din umbra deţinătorul mandatului. Esenţa discursului său: pe mine puteţi să mă ignoraţi, puteţi chiar să nu mă placeţi, dar pe Trump, cu siguranţă nu îl mai puteţi alege încă o dată, dintr-un miliard de motive cît se poate de serioase!! Urmează înşiruirea motivelor!!! Trump este rasist şi inuman, vezi gestionarea dezastruoasă a problemei migranţilor ilegali, inclusiv monstruoasa separare forţată a copiilor de proprii părinţi şi complet inadecvata, forţata lor "instituţionalizare". Trump este iraţional şi necontrolabil, vezi gestiunea catastrofală a temei pandemiei de coronavirus şi a consecinţelor sale; Trump este cel care distruge instrumentele instituţionale ale guvernării, de la caruselul personalului de la Casa Albă, la războaiele personale cu Departamentul de Stat, cu FBI-ul, cu CIA şi Comunitatea de informaţii, cu Departamentul Justiţiei, cu FED etc. Trump este cel puţin suspect de tolerarea, dacă nu chiar de a fi beneficiat de sprijinul unei puteri străine (Rusia, mai nou a apărut chiar şi China pe listă!) în efortul de a obţine primul şi acum şi cel de al doilea mandat prezidenţial. Trump este prizonierul politic al celor cărora le datorează peste 400 de milioane de dolari, pe care va trebui să îi plătească în următorii doi ani. Trump este cel puţin suspect de a fi fost neonest în declaraţiile sale de impozitare şi, mai larg, cu privire la natura şi amploarea resurselor din care şi-a inventat şi reinventat "imperiul afacerilor personale". Trump hiper-egolatrul, mincinosul patologic, întruchiparea populismului iresponsabil, rasistul, singurul lider al Americii democrate care se simte în largul lui mai degrabă în compania dictatorilor lumii, decît a aliaţilor din NATO, omul fără nici un fel de reper moral, este nu doar incapabil să conducă America, ci, datorită caracterului său, este inevitabil să o împingă în cea mai neagră dintre fundăturile istoriei. Acesta este Joe Biden şi oferta lui pentru mandatul de la Casa Albă. Ştim încă de pe acum, vor merge şi spre el cîteva zeci de milioane de voturi.

Rezultatul final al balanţei nu îl ştim, desigur, dar nu e deloc greu de presupus că s-ar putea decide la doar cîteva mii de voturi! S-a mai întîmplat, iar beneficiarul a fost atunci un anume John Fitzgerald Kennedy. Ceea ce ştim sigur, însă, este că de data aceasta votul pentru Preşedinte nu este votul pentru Sufletul Americii, decît dacă admitem că sufletul ei a fost radical şi iremediabil rupt în două părţi care se detestă şi se urăsc reciproc. Prin urmare, nu se mai pot reconcilia vreodată.

Opinia Cititorului ( 32 )

 1. Cele doua parti ale sufletuui se ataca reciproc, au devenit arme de temut, chiar.

  1. Nu mai timp sa se ocupe si de suflet, poate ca pandemia va aduce si tema sufletului pe masa priortatilor. E o vorba apa ai, inima nu ai. O stiu de la bunicul meu care imi povestea de un domnitor care si-a pus sclavii sa ii sape o fantana pe care acestia au scris aceste cuvinte. Nu imi mai amintesc despre cine era vorba, am retinut doar faptul ca nu avea suflet, inima, domnitorul.

   Cu totii ne dorim domnitori, presedinti cu suflet, cu inima, care sa rezoneze cu sufletul nostru individual dar si comun. Sa fie receptiv la nevoile sufletului fizicalitatii, inima dar si la cel al omului, al relatiilor cu mediul in care traieste fiecare. Un mediu neprielnic afecteaza sufletul omului dar si pe cel al fzicalitatii adica inima.

   După cum este lumea în care a devenit clar, mai mult decît oricînd în ultimul mileniu, pericolul unei extincţii în masă a speciei umane, provocată de distrugerea macro-echilibrelor de mediu, la scară planetară, determinată, cel puţin în parte, de activităţile de tip predator nu doar ale cîtorva exemplare umane, ci ale unor întregi societăţi.

   Bun venit în societatea globală, fără principii. Nu e cazul să vă mai grăbiţi, loc la masa cu bunătăţi nu mai este demult. Cît despre bunătăţi, ele se topesc chiar şi de pe masa celor obişnuiţi cu ele de generaţii. De unde şi încăierările intra şi intersocietale, tot mai dese şi mai acerbe, pentru prădarea şi chiar re-prădarea teritoriilor şi a grupurilor umane celor mai expuse, mai lipsite de apărare. 

   Iar ceea ce noi numim satanic, sunt cei ce iau energie de la noi. Iar ei utilizează această energie, pe care noi le-o dăm, pentru

   o comportare urâtă. Pur şi simplu.

   Se poartă urât cu Sufletul fizicalității, ei niciodată nu ajung la Sufletul omului. El este de un ordin mult mai înalt. 

   - Dacă iei voluntar, te poziționezi pe tine însuți, dacă dai nu-i nici o problemă.

   Dar dacă iei de la cineva (fără permisiune) este ca și atunci când bagi mâna în buzunarul cuiva, pentru a-i lua banii, sau altceva (este furt) .

   Dacă ei vă permit să o faceți, este altceva. Atunci găsiți poziția și utilizarea corectă a energiei.... 

   Schimbarea Sufletului lui Rotschild, ca să devină o organizație pașnică pentru dezvoltarea omului, și întoarcerea cunoașterii care le este dată, înapoi spre păstrare Comunității Universale, pentru dezvoltarea Păcii pe această planetă.

   Nu acceptăm nici un ban de la organizația Rotschild, cu excepția cumpărării dezvoltării și organizării industriale, a răspândirii Unității de Îmbunătățire, pentru sănătatea umanității pe această planetă.

   Trebuie să înțelegeți că prin prezentarea noi Unități de Îmbunătățire pentru

   producerea de materiale, averea lui Rotschild devine fără valoare, deci această mișcare a fost făcută pe baze pe care le înțelegem, deoarece sistemul bancar colapsează. 

   Trebuie să înțelegeți că familia Rotschild este divizată în multe grupuri, iar grupul cu care noi negociem este grupul care a refuzat să mai finanțeze războaie. Cu nici un alt grup. Există o parte a familiei Rotschild, care refuză acum complet să fie implicată în finanțarea armelor,

   Unul din procesele ce vor veni, în atât de multe feluri, este o cunoaștere bine știută în Comunitatea Universală, este că dacă înțelegeți extensia hranei, ca fiind energie bazată pe câmp magnetic și înțelegeți că și cu actuala cunoaștere a guvernelor, putem monta sisteme în sateliții care sunt lansați, care să hrănească umanitatea prin transferul câmpurilor magnetice ale energiei plasmatice.

   Această nouă îmbunătățire a plasmei schimbă mediul înconjurător al corpului pentru a-i permite să revină la starea sa naturală echilibrată ca în uterul mamei. Permițând fiecărei celule din corpul omului să-și găsească echilibrul natural natural de forță a câmpului.

   Forma și distribuția câmpului în această nouă tehnologie a plasmei spațiale au reprodus structura interioară a universului și replică câmpurile de echilibru din care a fost creat omul la punctul de început în uterul mamei, nu doar primind echilibrul în fizic. dar și în sens emoțional. Pentru prima dată în istoria omului, a fost dezvoltat și livrat un sistem care nu numai că îmbunătățește corpul fizic al omului, ci și îmbunătățește partea emoțională a utilizatorului sistemului. 

   Prin urmare, reducerea și eliminarea multor probleme care nu au putut fi rezolvate în lumea științei - pentru a aduce corpul omului aproape de perfecțiune la momentul nașterii. 

  Sufletul Americii poate fi trezit, prin reintregire dar si cel al intregii lumi, daca politicile si poltica se adreseaza acestuia!

  1. Un criteriu al consistentei- Adevărul ar trebui sa fie firul roșu al procesului instructiv- educativ? Tot ce se preda in școli și universități ascunde adevărul vieții, misterele vieții, conducandu-ne in întunericul rațiunii pure, fără intuiție, creație. Ne pun să repetăm ce scrie in manuale, fără posibilitatea de reflecție și meditație filozofică proprie...de parca am fi roboți fără suflet, simțire și trăire spirituală! Invatamantul si mai larg educatia trebuie sa se adreseze sufletului individual si a celui comun umal si al planetei altfel vom trai intr-o planeta fara suflet sau sa nu mai traim pentru ca nu rezonam cu sufletul planetei.

   În esență noi iluminăm Sufletul omului, ca acesta să aducă Pacea.

   în Univers nu există școli și Universități. Cunoașterea este transferată la dimensiunea intensității Sufletului, conform cu poziția, timpul și dorința. Și aceasta este Universitatea Universului.Iar Sufletul omului este el însuși o Universitate și are acces la toată cunoașterea Creației. Doar că,

   conform cu timpul, cu spațiul și cu manifestarea, cunoașterea dată este prezentă până când o puteți accesa. Sufletul vostru poate accesa o cunoaștere de ordin înalt, 

   Asta înseamnă ca avem un presedinte, un purtător de cuvânt, că avem cine să ne reprezinte, să ne reprezinte emoţiile, nevoile, cunoştinţele şi în acelaş timp, cunoştinţele lor să fie transferate la noi. în mod continuu primește informație sau energie, din toate dimensiunile Universului. Omul le filtrează, ceea ce-i este aplicabil în acest moment de timp şi aici (spaţiu),

   Vocea Sufletului Creatorului ajunge la propria Creaţie, în toate dimensiunile. Nu are nevoie de prezenţa fizicalităţii. Poate omenirea nu s-a încuiat, pentru a nu fi prezentă. Nu putem şti cum reacţionează omenirea, dar ne aşteptăm şi cerem Cosiliului Universal să aştearnă lucrarea fundamentală a rasei

   umane în direcţia păcii. 

   Este necesar, ca înainte de orice interacţiune dintre Cosiliului Universal şi orice lider al acestei planete, să existe acordul de dezarmare, acordul de abolire şi distrugere a tuturor armelor.

   Aşteptăm schimbarea guvernului administraţiei Americane, ca în acest proces să aducem noi dimensiuni pe scena politică a lumii,

   În următoarele săptămâni vom interfera direct cu ceea ce numim COVIT 19, vom livra tehnologia care schimbă radical atmosfera acestei planete, ca acest virus să nu mai fie periculos pentru om, ceea ce înseamnă că vom livra tehnologia în mod rapid, ca omul să vadă cum se poate salva singur în adâncul Universului.

   După cum am spus, viruşii sunt parte din funcţionarea Universului şi în spaţiu nu vom întâlni bacterii şi altele, dar vom interacţiona continuu cu pachete de energie, pe care îi numim viruşi. Vă vom arăta cum omenirea, în mod colectiv, va scăpa de asta. Prima structură de acest fel va fi arătată în Linz, în următoarele săptămâni, pentru eradicarea COVIT 19, din tot oraşul. Ceea ce înseamnă că orcine întră în oraş, 100% nu va purta COVIT 19, sau oricare alt virus în corp. Aducem această protecţie în primul rând centrului expoziţional, deci oricine intră în centrul expoziţional devine eliberat de virus. Apoi o vom extinde la aria din jurul centrului şi gradual la întregul oraş Linz. Şi apoi cu colaborarea Guvernului Austriei şi a Uniunii Europene, de-a lungul Europei şi restului lumii. 

   Ați făcut Sufletul unui uriaș, care vă acoperă întregul mediu, nu a

   Sufletul omului, nu a Sufletului unei ființe de mărimea omului.E vorba despre cele 5 cupe ale Sufletului. 

   Cele cinci Cupe, sunt piatra de temelie a cunoașterii Creației, iar umanitatea trebuie să le înțeleagă complet funcționarea. Fiecare intensitate, fiecare condiție din Univers, poate fi creată și înțeleasă prin totalitatea celor cinci Cupe.

   Administrația actuală din America, nu este o administrație pașnică. Și cu asta, avem nevoie de schimbări.

   Cea mai mare problemă pentru umanitate, va fi să găsească un loc de muncă pentru a servi în viitor. Nu să găsească un loc de muncă pentru a putea exista și trăi. Și aceasta este o schimbare,

   Umanitatea va ajunge să servească. Servirea umanității în beneficiul acesteia, va deveni treaba multora dintre noi.

  Observați cu sectanți au modificat subtil lozinca?

  Daca in anii trecuți ofereau "prosperitate", acum au înlocuit cuvântul cu "siguranță" adică: "Vom face din nou America mare, sigură şi puternică" 

  Problema cu acest slogan este că peste 60% din americani trăiesc în sărăcie iar siguranță, deși importanta, pica pe planul doi. 

  La fel a fost transformat acest slogan la scara planetară astfel încât niciun guvern sa nu-și mai asume dezideratul bunăstării. 

  Niste hoți și niște borfași planetari. 

  1. Mulțumim de sinteza și concluzie. Asa este.

  Oricat de nepotrivit ar fi Biden (varsta, afacerile fiului, colector de spaga si influenta), tot cred ca este mai putin nepotrivit decat Trump. Tot cred ca va face mai putin rau planetei. Nu numai in sens ecologist dar in sensul mai general al fluxului economic. Jos cu ticalosul de Trump si gruparea lui de cleptocrati miliardari. Majoritatea americanilor este tot mai saraca. Este nevoie de taxare masiva in America pentru a creste standardul de viata mediu. Da, elitele trebuie sa mai saraceasca.

  la alegeri iese Trump (la o diferenta mica de voturi) insa mai apoi vor avea loc violente extreme in intreaga SUA

  democratii NU vor accepta rezultatul - va fi renumarare de voturi, vor fi voturi prin posta nerecunoscute, etc 

  - - - 

  in fapt, nu conteaza cine iese presedinte. 

  conteaza scindarea la nivel social din SUA 

  violentele de dupa alegeri vor fi fost prezente indiferent cine ar fi fost ales.  

  in 2022 mandatul presedintelui SUA e intrerupt de un eveniment necunoscut. 

  1. Scindarea sufletului include si pe cea sociala....

  Bursa, serios, de ce nu o cenzurati pe Salomeea? vom sesiza Protecția Consumatorului!. Nu mai putem "consuma" tâmpenile așternute aici.

  Un regat pentru un cal. Dar să fie breaz!.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro