Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

UNESCO a retras de pe lista patrimoniului cultural un carnaval belgian

A.I.G.
Internaţional /

Sursa foto: twitter.com

Sursa foto: twitter.com

UNESCO a retras pentru prima dată în istoria sa de pe lista patrimoniului cultural intangibil un element, Carnavalul belgian din Aalst din cauza reprezentărilor sale rasiste şi antisemite recurente, potrivit unui comunicat al agenţie din cadrul ONU, informează News.ro.

Carnavalul din Aalst, organizat în regiunea Flandra, a fost iniţial adăugat în lista patrimoniului cultural intangibil al umanităţii, în 2010. Însă prezenţa unui car alegoric la ediţia din acest an, care a inclus marionete supradimensionate, cu nasuri coroiate şi aşezate pe saci de bani, o reprezentare stereotipă a evreilor ortodocşi, a atras furia celor 40.000 de membri ai comunităţii evreieşti din Belgia.

UNESCO afirmă în comunicatul transmis vineri că prin această decizie îşi apără "principiile sale fondatoare de demnitate, egalitate şi respect reciproc între oameni" şi "condamnă toate formele de rasism, antisemitism şi xenofobie".

Congresul Evreiesc Mondial a salutat decizia UNESCO. "Nu există loc pentru un astfel de simbolism al urii în secolul al XXI-lea", a comentat Ronald S. Lauder, preşedintele WJC.

"Cetăţenii din Aalst au primit acuzaţii grave", a afirmat primarul oraşului Christoph D'Haese, citat de agenţia Belga. "Nu suntem nici antisemiţi, nici rasişti. Toţi cei care susţin acest lucru acţionează sunt de rea credinţă. Aalst va rămâne întotdeauna capitala glumelor şi a satirei", scrie The Guardian.

Carnavalul din Aalst atrage mii de participanţi anual, pe durata celor trei zile care preced Miercurea Cenuşii, o sărbătoare catolică.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Încearcă primarul să dreagă busuiocul dar nu-i prea iese.Mă întreb,de ce nu satirizează și teroriștii?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS