UNPR propune garantarea creditelor pentru extinderea firmelor în Republica Moldova

S.B.
Miscellanea / 5 mai 2021

UNPR propune garantarea creditelor pentru extinderea firmelor în Republica Moldova

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) a propus ministrului Economiei, Claudiu Năsui, garantarea creditelor pentru firmele mici şi mijlocii care doresc să-şi extindă afacerile în Republica Moldova, informează Agerpres.

O delegaţie a UNPR a avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

"Temele discutate au fost: restructurarea Consiliului de Export al României, sprijinirea firmelor de export româneşti, măsura 0 taxe pe salariul minim pe economie, debirocratizarea şi reforma companiilor de stat, posibilităţile concrete de informare a reprezentanţilor mediilor de afaceri şi ai corpurilor profesionale din România cu privire la iniţiativele şi acţiunile Ministerului, folosind platformele de comunicare ale UNPR. Vicepreşedintele UNPR, Sorin Andrei, a mai lansat propunerea unui instrument novator pentru stimularea investiţiilor, şi anume extinderea obiectului garanţiilor acordate de către FNGCIMM cu garanţii pentru credite acordate IMM-urilor în vederea extinderii afacerilor în Republica Moldova", spun cei de la UNPR.

Un asemenea instrument ar conduce la o creştere substanţială a capacităţii capitalului românesc de a activa în domenii economice cu potenţial în vederea mai bunei integrări a pieţelor din cele două ţări, spun reprezentanţii mediului de afaceri autohton.

De asemenea, pe bază de reciprocitate cu instituţia similară din Republica Moldova garantarea investiţiilor IMM-urilor moldoveneşti în România poate aduce avantaje certe pentru creşterea accesibilităţii IMM-urilor moldoveneşti pe piaţa unică europeană.

"Vreau să ţin cât mai aproape mediul de afaceri şi să avem o relaţie directă. Dorinţa mea, pe durata mandatului la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este de a promova măsuri şi reforme care să susţină economia reală. Am ca scop, aşa cum ştiţi, debirocratizarea şi am avut mai multe iniţiative în acest sens, pe care doresc să le continui din postura de ministru. Aici vă solicit ajutorul şi aştept idei şi propuneri şi vă asigur că aveţi susţinerea mea", a spus Năsui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro