USR a depus un proiect de lege prin care cetăţenii să poată fi reprezentaţi şi de avocat în relaţia cu Starea civilă

I.A.
Politică / 10 aprilie

USR a depus un proiect de lege prin care cetăţenii să poată fi reprezentaţi şi de avocat în relaţia cu Starea civilă

Deputatul USR Brian Cristian a depus un proiect de lege în Parlament prin care cetăţenii vor putea fi reprezentaţi şi de avocat, în baza unei împuterniciri avocaţiale, în relaţia cu Starea civilă, notează news.ro.

Această modificare va însemna mai puţină birocraţie pentru cetăţeni, adică economie de timp şi de resurse.

Pe actuala formă a Legii privind actele de stare civilă (nr. 119/1996), o persoană, dacă doreşte să-şi schimbe numele sau trebuie să-şi modifice statutul civil şi nu poate să se prezinte personal pentru depunerea actelor necesare, nu poate să apeleze la serviciile unui avocat decât dacă îi face o procură specială, la notar, conform comunicatului de presă al USR.

Prin acest proiectul USR li se dă şi avocaţilor dreptul să-i reprezinte pe cetăţeni în relaţia cu serviciile de Stare civilă, în baza împuternicirii avocaţiale.

Brian Cristian a declarat: "Este debirocratizată, astfel, relaţia dintre cetăţean şi stat, pentru că cetăţeanul nu va mai trebui să efectueze mai multe operaţiuni juridice, în speţă să contacteze un avocat pentru a-l ajuta în rezolvarea problemei, să încheie un contract de asistenţă juridică, să se prezinte la notar pentru a acorda procură specială avocatului şi, ulterior, avocatul să-l reprezinte în faţa autorităţii sau instituţiei publice în baza procurii notariale. Mai mult decât atât, oferind avocatului dreptul de a-şi reprezenta clientul în baza împuternicirii avocaţiale, se uşurează şi munca funcţionarilor serviciilor de stare civilă, avocatul fiind un profesionist al dreptului care cunoaşte şi înţelege mult mai bine dispoziţiile şi implicaţiile legii, spre deosebire de o persoană fără pregătire juridică".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E mult prea complicat ceea ce spun in proiectul lor, baietii astia incrancenati, care vor "o tara ca afara" si care sustin dreptul barbatilor de a ramane insarcinati si de a naste! Nu era mai simplu, ca tot sunt ei in favoarea utilizarii fara limite a gadget-urilor si a reducerii birocratiei prin orice mijloace, daca sustineau in proiectul lor, ca cetăţenii să poată fi reprezentaţi la Starea civilă de propria lor holograma?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb