Vaccinul Johnson&Johnson anti-Covid, fără autorizare în SUA

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 mai

Vaccinul Johnson&Johnson anti-Covid, fără autorizare în SUA

Vaccinul companiei Johnson&Johnson - responsabil de 15% din decesele cauzate în urma intervenirii TTS post-vaccinare, în rândul femeilor cu vârsta între 30 şi 49 de ani.

Vaccinul Johnson&Johnson, unul dintre cele patru vaccinuri împotriva COVID-19 autorizate în SUA, nu mai este disponibil, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), pentru că autorizarea sa din partea CDC a expirat în 7 mai, conform unui articol publicat în The Epoch-Times. Angajaţii din domeniul sănătăţii au fost sfătuiţi să elimine orice doze rămase în conformitate cu reglementările.

Vaccinul Johnson & Johnson a devenit popular în SUA pentru că se face doar o singură doză. Vaccinurile cu ARN mesager au fiecare o serie primară de două doze. Absorbţia acestui vaccin a încetinit după ce autorităţile americane au încetat să îl recomande din cauza preocupărilor legate de o combinaţie privind coagularea sângelui şi nivelul scăzut de trombocite, o afecţiune numită tromboză cu sindrom trombocitopenie (TTS) care poate provoca moartea. Aproximativ 15% dintre cazurile de TTS post-vaccinare au fost fatale. Cel mai mare număr de cazuri a fost raportat în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 49 de ani, cu aproximativ opt cazuri la un milion de doze de vaccin efectuate şi raportate.

Autorităţile de reglementare au limitat disponibilitatea vaccinului în 2022, deoarece experţii au stabilit că acesta a cauzat TTS. Din martie 2022, beneficiarii au fost, de asemenea, avertizaţi că se confruntă cu un risc crescut de miocardită sau inflamaţie a inimii şi o afecţiune asociată numită pericardită.

Toate cele patru vaccinuri COVID-19 autorizate în Statele Unite prezintă un risc crescut de miocardită, în primul rând pentru bărbaţii tineri.

Până la 11 mai 2023, au fost administrate în SUA 19 milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, faţă de peste 403 milioane vaccinuri Pfizer, peste 252 de milioane vaccinuri Moderna şi aproximativ 89.000 vaccinuri Novavax, conform datelor raportate CDC.

"Marea majoritate a oamenilor din SUA care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 au primit fie vaccinul Pfizer, fie vaccinul Moderna. Foarte puţine persoane au primit vaccinul Johnson&Johnson. Prin urmare, această nouă decizie privind vaccinul produs de Johnson&Johnson, care nu mai este disponibil în SUA, nu este una de importanţă capitală", a declarat, pentru sursa citată, doctorul Michael Saag, expert în boli infecţioase la Universitatea din Alabama-Birmingham.

Aproximativ 31,5 milioane de vaccinuri Johnson & Johnson achiziţionate de guvernul federal american au fost distribuite statelor şi altor jurisdicţii, ceea ce înseamnă că aproximativ 12,5 milioane de doze vor fi irosite.

În 2020, guvernul SUA a fost de acord să plătească aproximativ 1 miliard dolari pentru 100 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson.

Directorii companiei au declarat, când au publicat o situaţie a veniturilor pe primul trimestru, că se aşteaptă să nu mai vândă vaccinul anti-Covid 19.

"Nu anticipăm vânzări mai mari decât cele înregistrate în primul trimestru, deoarece angajamentele noastre contractuale sunt îndeplinite", a declarat Joseph Wolk, directorul financiar al companiei.

Johnson & Johnson a raportat vânzări de 747 milioane dolari în primul trimestru din 202, dar toate vânzările au fost făcute în afara SUA. Analiştii din domeniul medical prognozaseră vânzări mai scăzute de vaccin COVID-19 înainte de raportul privind veniturile.

Johnson & Johnson a raportat vânzări în SUA pentru vaccinul său COVID-19 în valoare totală de 72 milioane dolari şi nu a raportat vânzări de vaccinuri în SUA după primul semestru din anul 2022.

Autorizaţia urgentă de utilizare de urgenţă a vaccinului Janssen (Johnson&Johnson) eliberată de FDA este încă viabilă, potrivit site-ului agenţiei americane. Autorizaţia este pentru adulţii care aleg să primească vaccinul, în lipsa unui alt vaccin COVID-19 şi priveşte doar o o doză primară unică şi o doză de rapel.

CDC îşi păstrează recomandarea ca persoanele care au primit vaccinul Johnson & Johnson să primească o altă doză de vaccin COVID-19.

Adulţilor "care au primit una sau două doze de vaccin Janssen COVID-19 li se recomandă să primească o doză de ARNm bivalent (Moderna sau Pfizer-BioNTech) la cel puţin două luni după finalizarea dozei anterioare", spune CDC pe site-ul oficial.

Vaccinurile Moderna şi Pfizer au fost actualizate în 2022 pentru a include elemente ale tulpinilor Wuhan şi Omicron. Vaccinurile bivalente au înlocuit complet vechile vaccinuri cu ARN mesager.

Saag a mai spus că recomandările au sens în lumina modului în care vaccinul Johnson & Johnson a vizat doar varianta Wuhan.

"Rapelul bivalent va extinde imunitatea celor care îl primesc, indiferent dacă au avut vaccinul iniţial Johnson&Johnson sau seria iniţială de vaccin (fără rapel) fie cu vaccinuri Pfizer, fie Moderna", a spus Saag.

Estimările de eficacitate din studiile clinice pentru vaccinurile bivalente încă nu au fost făcute publice, dar, conform datelor de la companii, vaccinurile oferă un răspuns imunitar mai bun decât vaccinurile mai vechi.

Datele observaţionale indică, totuşi, faptul că vaccinurile bivalente nu sunt foarte eficiente împotriva infecţiilor şi oferă doar protecţie de scurtă durată împotriva infecţiilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Vaxul este zeamă lungă și eficient o să ajungă.

  Puțină răbdare, experimentul continuă. 

  Ca efect advers, dar foarte rar, creează dependență. Pofta vine mâncând:)) 

  toate sunt toxice - si ala chinezesc si ala rusesc sputnik 5 si alea americane si ala german.

  toate au fost fabricate sa omoare oameni - imediat, in urmatorii 5 ani sau in urmatorii 10 ani 

  sa vedeti ce va bubui rata de aparitie a avc-urilor, bolilor de inima si a cancerelor... si toata lumea se va mira ca vita la poarta noua... si toti desigur vor da vina... pe schimbarile climatice... adica tot pe papagalii care s-au vaccinat (dar si pe cei care au refuzat).  

  cica de la poluare o sa apara multe boli si morti subite!

  nu de la vaccinul toxic covid! niste ucigasi!  

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb