VALENTIN IONESCU (ASF):"Piaţa de capital ajută la o mai bună performanţă macro-economică"

J.P.
Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

"Piaţa de capital ajută la o mai bună performanţă macro-economică"

Piaţa de capital, prin mecanisme specifice, ajută la o mai bună performanţă macro-economică, iar în cele din urmă câştigătorii suntem noi toţi, a declarat, astăzi, Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), conform unui comunicat trimis redacţiei.

Valentin Ionescu, la evenimentul "25 de ani de istorie la Bursa de Valori Bucureşti: "Acum, după 25 de ani, Bursa de Valori şi-a găsit locul în societatea românească. A dovedit ca poate fi un partener in finanţarea companiilor private dar şi de stat. A ajutat statul român să ridice bani pentru proiectele importate prin emisiunea de titluri de stat listate pe platforma BVB dar şi prin îmbunătăţirea performantelor companiilor de stat tranzacţionate. Prin mecanisme specifice, piaţa de capital ajută la o mai bună performanţă macro-economică, în cele din urmă câştigătorii suntem noi toţi."

De asemenea, el a făcut referire la prima şedinţă de tranzacţionare a BVB din urmă cu 25 de ani, menţionând că a fost prezent în sală.

"Mă încearcă sentimente dintre cele mai plăcute zilele acestea când BVB împlineşte 25 de ani! În data de 20 noiembrie 1995, student fiind, aşteptam cu emoţie în faţa calculatorului din Sala Mitiţă Constantinescu (primul sediu BVB, prin amabilitatea BNR) deschiderea primei şedinţe de tranzacţionare. Eram o mână de brokeri, toţi tineri şi plini de speranţă, care au avut curajul să încerce ceva nou, să devină agenţi de bursă. Ulterior am avut onoarea să conduc Bursa de Valori ca Director General, perioadă în care am avut cea mai mare listare din Europa Centrală şi de Est, a Fondului Proprietatea", a mai spus Valentin Ionescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro