Venituri record de 13,76 miliarde dolari pentru Tesla, în trimestrul al treilea

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie

Venituri record de 13,76 miliarde dolari pentru Tesla, în trimestrul al treilea

Tesla a înregistrat venituri record de 13,76 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru din acest an şi al treilea profit trimestrial la rând, în condiţiile în care activitatea de producţie şi vânzările de autoturisme au avansat puternic, în ciuda condiţiilor dificile cauzate de pandemie şi de criza de semiconductori, scrie presa internaţională.

Profitul net trimestrial s-a cifrat la 1,62 miliarde de dolari pentru lunile iulie-septembrie 2021, profitul brut la 3,67 miliarde, iar EBITDA raportată pentru trimestrul al treilea a fost de 3,2 miliarde de dolari. În acelaşi timp, veniturile de 13,76 miliarde înseamnă o rată de creştere anuală de 57%. De notat că marja de profit operaţională a fost de 30,5%, una din cele mai mari la nivelul industriei, iar profitul per acţiune a fost de 1,86 dolari, semnificativ peste estimarea pieţei de 1,59 de dolari/acţiune.

Veniturile din industria auto s-au cifrat la 12,06 miliarde de dolari în trimestrul trei, iar costurile la 8,38 miliarde de dolari. Producţia de autovehicule s-a ridicat la 238.000 în intervalul iulie-septembrie, impulsionată de activitatea fabricii din China, iar livrările la nivel global au fost de 241.000, o cifră de asemenea record. Per total, în primele 9 luni din 2021, Tesla a livrat clienţilor 627.572 de unităţi la nivel global, o creştere anuală de 73%.

Tesla a generat de asemenea venituri de 806 milioane de dolari din sectorul său de business din energie, care oferă soluţii şi produse combinate din domeniul solar şi al stocării de energie. Alte 894 milioane de dolari au venit din zona de servicii şi alte venituri care includ servicii de mentenanţă şi reparaţii, asigurări şi alte produse de brand Tesla. Vânzarea de certificate de mediu a adus venituri e 279 milioane de dolari, contribuţia la profitul net total a acestor venituri scăzând semnificativ pentru al doilea trimestru consecutiv.

Tesla a anunţat de asemenea că problemele din lanţului de aprovizionare vor exercita o anumită presiune pe marjele de profit.

"Există o serie de necunoscute necunoscute pe care trebuie să le rezolvăm", a spus la conferinţa de prezentare a rezultatelor directorul financiar Zachary Kirkhorn. "Suntem în acest mediu incert în ceea ce priveşte structura costurilor", a spus Kirkhorn, referindu-se la fluctuaţiile de preţ ale materiilor prime precum nichelul şi aluminiul.

Acţiunile Tesla se tranzacţionau ieri în preajma nivelului de 900 de dolari, în creştere cu 3,5%, după aproape două ore de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de pe Wall Street.

Tesla a mai anunţat că îşi propune să majoreze producţia în trimestrul al patrulea, oficialii companiei adăugând că dimensiunea creşterii va fi determinată în mare măsură de factori externi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro